Skoda Octavia och Skoda Superb. Hur skiljer de sig?

Praktisk, rymlig, bra valuta för pengarna … Är du Skoda Octavia eller Superb Skoda? Så medlemmar i utarbetandet av Highway granskare.

Skoda Octavia och Skoda Superb: skillnader.

Skoda Octavia och Skoda Superb: skillnader.

Skoda Octavia och Skoda Superb: skillnader.

Skoda Octavia och Skoda Superb: skillnader.

I idrotts termer kan vi tala tydligt comeback. Det är hur Skoda har utvecklats sedan, år sedan, produkterna pristagare för sin unika förhållande mellan värde och pris. I dag måste vi lägga till många fler attribut, många av dem backas upp av oöverträffad teknologisk arsenal, men Skoda har inte spelat allt material delen. Sina bilar vinner känslomässigt helhet och Skoda Superb Det är bara ytterligare ett exempel på den potential som döljer varumärket, en majestätisk lyx salong och representation höjde idag under filosofi Skoda: lyx tjänsten.

Skoda SuperbOch detta Superb har förmånen att dela med en hel rad tung vikt, skoda Octavia, modell med vilken den delar själ, modern arkitektur MQB som varumärket visar maximal flexibilitet tillverkning, mötesplats för två bilar med en unik relation mellan vad de kostar och vad de är värda, även om våra testare experter och våra medlemmar i det tekniska centret kommer att söka bortom varje rimligt likhet.

Vilka element skilja Skoda Octavia Skoda Superb

Skoda Octavia

Skoda OctaviaFrån Green version av ekologiskt orienterade och konsumtion och självständighet att korsa Spanien från början till slut, upp till tre idrotts versioner RS ​​för dem som söker starka känslor, med tonvikt på en mycket speciell RS Plus med 230 hk och front autoblocante lämpar sig även för kretsen. .. i Octavia sortimentet passar alla, och vi menar inte bara dess inre utrymme. Talar motorn antar uppmärksammade teknik som cylinder deaktivering i 1,4 TSi, alternativa bränslen såsom CNG eller diesel version VVT, som den mest potenta 2,0 TDi intervall. Teknik praktiskt tillvägagångssätt, och naturligtvis en kropp Combi där bärkraft tar en annan dimension utan att glömma Scout-, lägga glasyren på en produkt som utvecklats över förnuftet.

Skoda Superb

Sök, jämför … Om du hittar en bil med bättre relation mellan storlek och rymlighet, fler och bättre utrustade, bättre prestanda motorer, överlägsen aktiv och passiv säkerhet och bättre prestanda, men på ett mer konkurrenskraftigt pris, ska du inte bo i detta planet. Tredje generationens innebär inte tredje evolution, men en tillbakablick på det förflutna, som först 1934 Superb ståtlig, lyx och uppmärksamhet på detaljer. Uppenbarligen höjer kvalitetsstandarder om Octavia, också expanderar anpassningsalternativ, såsom datorer infotainment med TV-tuner eller lotsade suspensioner. Det är det ultimata uttrycket för varumärket, med stöd av tekniken för Volkswagen Group.

Vem vinner, Skoda Octavia eller Superb Skosda?

Adolfo Randulfe. Choice: Skoda Superb

Hemma har vi ett problem när du reser. Mina mer än 1,90 meter hög andel hytt med nästan 180 centimeter min fru och lite mindre än två meter från min teenage son som också delade baksätet med sina två bröder. Med denna bakgrund, hitta en bil där man kan sitta bekvämt bakom ratten och ännu högre din- person som reser löst bakom dig Det är en lyx. Något mycket ovanligt. Av alla bilar som jag har satt på sina baksäte-och du kan föreställa dig att du är en few- enda jag hittade ett liknande arrangemang: det kallas Rolls-Royce Ghost lång hjulbas. Och det lämnar mig budget.

Miguel Garcia Puente. Choice: Skoda Superb

Om när du är ombord på benutrymme gör dig ett leende, att öppna stammen ingen ler, men du kan se hur ögonen vidöppna. Som tur är har du ett nätverk om du vill dra nytta av bara hälften: Jag kan inte nå botten, eftersom jag inte får stammen. Det är inte bekvämt, men det visar sig att även Quepo med benen utsträckta i denna stam. Apañado, ordnad, även med ett uppladdningsbart ficklampa, med öppna händer, elektriska stängningsknappen … eller hjälp om du börja göra flytten att sänka den för hand. och Om bagaget är väl vård, tror vad har gjort för passagerare?

Carlos Díaz. Choice: Skoda Octavia

Mitt val är Octavia av en enkel anledning: sitt sortiment och deras förmåga att välja mellan flera möjliga kombinationer. Bortsett från de mest kända saloon kropp, har du möjlighet att decantarte av någon av de idrotts versioner RS, finns även i Combi med bensinmotorer och 2.0 TDI. Om vad du vill är att lämna mer till fältkretsen, har också en Scout fyrhjulsdrift och en stor 1,8 TSI-motorn. I Fantastiskt, är det enda alternativet med detta bränsle den 1,4 TSI 150 hk, medan Octavia finns det 1,2, 1,4, 1,8 och 2,0 TSI … Förutom en ekologisk version Greenline och andra komprimerad naturgas.

Raúl Roncero. Choice: Skoda Superb

Nej, jag tror inte söker utrymme. Jag lämnade över Octavia redan en ledare bland vilka är mycket större än honom. Superb vill ha en Audi A6 som han skulle vilja, att inte lämna Volkswagen Group eller andra bilar av den här kalibern. Det finns aspekter som inte mäts eller inte sett, men de finns där, de känner … och känna. Pisa, tour, filter och isolerar Superb, med den kvalitet, förfining och förpackning att särskilja de bilar som korsar barriären av bra att överlägsen. Men stora betyder inte dock gentrifiering dynamik, men mycket komfort och stor smidighet svar. Nå 190 hk TDi innebär att nå all-wheel drive … Jämför priser. Vem ger så mycket?

Andrés Acinas. Choice: Skoda Octavia

Metro i handen, är Superb framåt, inte mindre än 6 cm bredare än Octavia. Men utrymmet i området för pedalerna är lika och bredden mellan konsolen och dörren också liknande, bredden på golvet densamma i båda fallen. Storleken på sätet är praktiskt taget modelleras som marken höjd eller avstånd från trottoarkanten till taket. Som sagt, och bortsett från objektiva bedömningar, Jag tar cockpit av Octavia. Jag är mer engagerade, och ännu mer känsla av rymd eftersom Superb tycks mig att gå mycket "jag esquinado". Och tillbaka, är dock inte avgörande fördelen med Superb.

Lorenzo Alcocer. Choice: Skoda Octavia

Skoda SuperbDet finns ingen bättre balans eller bästa storleken / utrymme mellan alla marknads salonger, där för kropp och förpackning det talar Octavia. Dess dimensioner är inte ett resultat av överdrifter lätt, men uppfinningsrikedom. Med dimensioner baksätet rymlighet och fraktvolym redan exceptionella, offra mer utrymmena, möjligen meningslöst att praktiska nivåer som en familjebil, en mindre yttre storlek. Jag söker inte cache på Octavia och ja vissa bra finish och modern mötesutrustning linjen Laurin & Klement. Hur hack ovanför Superb? Jag föredrar en konsekvent Skoda med nuvärde och innebörden av varumärket.

Juan Tortajada. Choice: Skoda Octavia

En av de saker som jag gillade mest är Octavia upplevd kvalitet i öppnings- och stängningsdörrar, och särskilt framstående i de främre dörrarna. Dörren har solid känsla, med ljud, beröring och oklanderlig passform. Nivå egenskaper hos en high-end bil inte finns i modeller i sin klass. Klart efter dessa funktioner finns det ett stort arbete av ingenjörer för att förbättra strukturen på dörren, fönsterramen stöder, ljudisolering och låsmekanismer för att uppnå dessa goda känslor ger först "bild" uppfattade en bil. Oklanderligt.

Jordi Moral. Choice: Skoda Superb

Skoda-teknikInte bara genom kvantitet utan framför allt kvalitet. Om det kommer en Octavia, drar Superb saloon a … Lativa: A stora interiör omvandlas och Business Class. Jag är fortfarande funderar över: hur lyx mäts? Om man med centimeter, dess nästan 4,90 m flöde till den mest omfattande någonsin mätt med Autopista saloon; Om passageraren är mim och teknik, kan du njuta en av de Bästa Infotainmentsystem marknaden; och om du lägger tonvikten på dynamik, Superb skona också hennes skäl. Bara priset, och kundnytta, premium pauser denna anda: om du inte uppfattar som lyxsedan naturligtvis i sig är en riktig lyx salong.

Jorge Beltrán. Choice: Skoda Octavia

Den främsta anledningen till att jag föredrar Octavia är dess utmärkt prestanda, med en kompromiss mellan komfort och effektivitet endast överträffas av rivaliserande … klart dyrare. Det finns två typer av system för bakfjädringen, men sanningen är att både torsionsaxel som den mest genomarbetade multi fungerar perfekt. När det gäller Superb, är det i detta avsnitt där jag hitta stora skillnader, eftersom den senare behöver möjlighet att elektroniskt styrda spjäll Om du inte vill att kroppens balans i överskott. En annan punkt som jag finner mer balans i riktningen är mer exakt och informativ på Octavia.

Pablo Mallo. Choice: Skoda Octavia

I kroppen av en bil kubisk form är mest part gör det möjligt att få sin storlek, uppnå en mer inre volym och bål. Skoda har lyckats att göra det mesta av denna kvalitet, men samtidigt har kunnat använda det som en personlig resurs design, betonar specifika element och ge styrka till en mycket homogen bild. Designen Skoda fortskrider snabbt och väl, och nästa modeller av säker mark utvecklats betydligt i denna riktning, mot en mer känslomässig linje, men utan att försumma rationalitet och balanserade proportioner har nu fått många efterföljare.

Du kan också vara intresserad

Skoda Octavia: All information

Skoda Superb: all information

Skoda Superb 1,6 TDI 120 övertygar

Skoda Superb Combi, rymliga och eleganta

Octavia RS / 230, varg i Wolf