Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

Volkswagen Passat föddes för 40 år sedan, men är fortfarande ett transportmedel efter familjer runt om i världen. Totalt 20 miljoner enheter av denna modell har sålts över hela världen. Hans hemlighet: att veta att anpassa sig till den föränderliga fordonsmarknaden.

Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

Skapandet av den italienska Giorgio Giugiaro Han hade sin början igen 1973. Således, i 2013 den Volkswagen Passat fyller 40 år med den totala försäljningen av 20 miljoner enheter deras familj modell världssuccé.

Så att när framträdde som en hitta kunder som behövde bilar av tillräcklig storlek att transportera en familj, återstår i dag en realitet. logiskt, mekanisk och design har lite att göra om vi jämför den första generationen av Passat med den sjunde, eller ens med den förestående ankomsten av den åttonde till mitten av 2014, men bibehålla en modell för 40 år det är något som inte har råd med någon.

Första generationen (1973-1980)

Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

Den första generationen Volkswagen Passat Det framkom 1973 lämnade fabriken i det tyska företaget att söka fylla den lucka av modellerna 1600 och 411. Först var det erbjuder tre bensinmotorer mellan 1.3 och 1,6 liter och upp 110 hk, men strax efter hans födelse han började också montera enhet 1,5-liters diesel och 50 CV kraft, såsom införlivande av små golf. I dessa tider verkar det anekdotiska, men revolutione bilindustrin tack vare ner konsumtionen av 7,5 l / 100 km. Sitt erbjudande med kropp av tre eller fem dörrar och vagn ‘Variant’ -Fem dörrar- upp till fem personer markerade början på en framgång som fortsätter i dag.


Andra generationen (1980-1988)

den andra generationen Passat slutligen ifrån basen av Audi 80, även om tillförseln av tidigare kroppar förblev. den AWD baserat i Audi quattro systemet också kom han till en Passat variant som kallas ‘Syncro’. Under detta andra steg, sålde modellen med bensinmotorer mellan 1.3 och 2,2 liter, medan impellern var en diesel erbjuds 1,6 mellan 54 och 80 CV, den senare turboladdad, intercooler.

Tredje generationen (1988-1993)

Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

den tredje ‘leverans’ Volkswagen Passat kännetecknades av förlust av flera kroppar finns i de två tidigare generationer. Och du kan bara köpa den här modellen fyrdörrars eller fem dörrar. Under sin huva började montera motorer i tvärled bland dem, den så kallade VR6-, inkorporerar mekanik mellan 68 och 80 CV för dem som använder diesel och upp 211 hk När det gäller bensinversion Passat G60.

Fjärde generationen (1993-1996)

Detta steg markerade en Volkswagen Passat ännu större generalisering av direkt injektion i dieselmotorer som varierade från 1,6 till de 1,9 liter förskjutning och befogenheter mellan 80 och 90 CV. Konsumtionen ner till en otrolig 5,3 l / 100 km. I området av bensinmotorer, den mest kraftfulla VR6 motorn var den 2,9 liters deplacement och 184 hk, medan den mindre kraftfulla var en 1,6 72 hk. element aktiv och passiv säkerhet som krockkuddar främre och revolutionerande ‘ABS’ -Undvik att hjulen låser under frenadas- gå börja serie på den tyska modellen.

Femte generationen (1996-2005)

Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

till 1996, Passat har vuxit avsevärt. Och inte bara när det gäller kroppsdimensioner, men dess mest kraftfulla mekanik kom upp W8 bensinmotor 4 liter utvecklar 275 hk. Modellen tog som källa bas den hos Audi A6 och därmed återvände han till den längsgående motorer. Drivmedlet mindre ström i intervallet av bensin var en 1,6 liter 100 hk ström. för punkt diesel, motorer erbjöds mellan 1.9 och 2,5 liter från 90 till 180 hästkrafter.

Sjätte generationen (2005-2010)

i dess sjätte generationen, Volkswagen Passat återvände till motorer i tvärled, dela deras motorprogram, bland andra element, med golf. den automatisk dubbelkopplings DSG Det kommer som ett nytt alternativ för denna modell och fyrhjulsdrift ‘4Motion’ idag framhärdar i många modeller av den tyska marken.

motorer bensin De erbjöds från 1.6 och 3,6 liter, med ström från 102 och 300 hk. När det gäller diesel, vi kunde hitta raketmotorer mellan 1,9 och 2 liter, mycket lägre än de för bensinmotorer -Av befogenheter mellan 105 och 170 hk-.

Det är dags Datum Version CC (Comfort coupé) med en estetisk med fyra dörrar kroppen något bort från Passat. Så småningom förlorar namnet på denna modell och fram till nu är det känt bara som det Volkswagen CC.

Sjunde generationen (2010-present)

Volkswagen Passat är 40 år gammal. Hans berättelse, i detalj

Den senaste Passat som har nått marknaden det hör till sjunde generationen. hans utformning det har modifieradpå den främre och bakre (Fler fyrkantiga linjer), till följd av style Scirocco III och VI Golf och ge vika för andra som har respekterat den samma kanoner, som Touran, Eos, Tiguan eller Touareg.

Mekaniska motorer erbjudande bensin och diesel bland 1,4 och 2 liter, med krafter som sträcker sig från 122 211 hk. Ja, Minskad konsumtion till 4,2 l / 100 km aviserats för motor 1,6 TDI 140 hk.

i underhållning teknik och system drivhjälpmedel har också fått under de senaste åren denna modell i den meningen kvalitet, den elegans, den praktiskhet och säkerhet De har frammarsch. till mid-2014 Volkswagen planerar att lansera vad som kommer att vara och åttonde generationen din Passat. Allt pekar på att presenteras med mer nykter estetiska aires i den nuvarande generationen. Vi håller rapportering …

Adblock
detector