BMW 1-serie: 5 skäl att köpa den

BMW 1-serie uppdateringar, felsökning linje, djupt uppdaterad utbud av motorer och lägga mer standardutrustning, alla med nästan ingen inverkan på det slutliga priset.

BMW 1-serie: fem skäl att köpa den

BMW 1-serie: fem skäl att köpa den

BMW 1-serie: fem skäl att köpa den

BMW 1-serie: fem skäl att köpa den

1 – "Dieselízate" ner

Innan dieselmotorer var inte bara bra, men mekanisk referens i de flesta fall. Ja, förutom "gammal" 116 EDE, alla var ledad på ett block av 2 liter ökade prestanda, känsla och prestanda som Subías namngivning. Nu saker har förändrats, och söt. det goda, samma block 2,0 förut i mellanliggande och framför allt förbättras, men det finns två nya motorer orienterade tillgång, som tidigare, förare med sparsam sinne, med tillägg som återstår, Nu erbjuder de bättre siffror bränsleförbrukning och utsläpp än tidigare.

Du hittar dem under namnet 116d, och som tidigare, BMW behåller två möjliga varianter men nu med hjälp av en gemensam motor: trecylindrig 1,5 116 CV, Mini ärvde mekanik. Frukta inte, har BMW arbetat för 1-serie passar bra när det gäller nöje att använda, ljud eller vibrationer, denna motor under dess frontkåpan. Som sagt, både 3-dörrars kropp och 5, kan du köpa antingen version "normal" och namngav effektiva Dynamics Edition, båda till samma pris: 26.100 euro i fallet med 3 dörrar. Men du måste vara tydlig om din är den högsta möjliga bränsleekonomi eller föredrar en balans. Bland de tekniska skillnaderna, finns det en som påverkar effekten av båda versionerna i verkliga livet: utvecklingen förändras: 55,3 km / t på sjätte utveckling relation 116d genomsnitt spenderar 59,1 km / t på EDE, så att dess snabba svarstider blir mindre ljusa. I gengäld förbrukningarna är ljusare i den senare: 3,4 l / 100 km mot en mycket bra skiva också 3,7 l / 100 km. En annan stor skillnad, förutom utrustningspaket är att om du vill automatisk växling, kan rida bara normal 116d.

2 -Grundläggande på gas: bättre nu.

BMW 1-serieOm innan erbjudandet plockade en 114i 102 hk, gör nu en 116i. Motorn är helt annorlunda, som i fallet med 116d, och som i fallet med 116d, är också en ny post i den förnyade serie 1. dem, detta 116i är en annan trecylindrig 1,5 liter och även derivat Mini -eller den i8, om du vill se så bra, men här ger mindre än hälften, men med all den teknik du kunde hitta i 6: e mest kraftfulla cylindrar varierar: Twin Power Turbo, direktinsprutning, Valvetronic, Dubbel-VANOS. .. stor liten motor som går mycket bra på Mini och inte har något går fel på en serie Om du tänker på som det ärEn grundläggande variant där produktkvalitet och tryck på chassit väger mer än prestacional kapacitet. Ändå lovar att det är betydligt snabbare än den tidigare tillgång motorn och framför allt tillbringar också mindre.

3- Vad breakeven: bensin eller diesel?

Nivå gå upp, gå vidare till något mer kompletta versioner, som jag skulle rekommendera om du vill ha bra en serie veta att jag skulle missa inte ingenting, absolut ingenting, i ansiktet. Här är det noteras att området ger en mycket större språng i diesel än bensin: 116 hk 116d skulle spendera en 118d utrustad med en ‘motorazo’ förvånande svar 150 hk och möjligheten, om du vill utrusta även med fyrhjulsdrift (det finns bara tre versioner i intervallet som stöder det); och 116 hk 116i skulle också få tillgång till 136 hk 118i, med en helt annan motor. av 26.300 euro (3-dörrkroppen) för att komma överens bensin version mot Diesel 28,300 euro, Så där har du den första ledtråden om du tror att på medellång och lång sikt. I den dagliga kostnaden, kilometer efter kilometer, samtidigt som man erkänner att 118i har en mycket låg förbrukning (5,4 l / 100 km) och en riktigt utsökt touch, inte Diesel inte förringa i förfining, den har en mycket starkare respons och spenderar betydligt mindre (4,1 l / 100 km), Ytterligare en fördel för honom flera kilometer görs i stan: 7,0 l / 100 km för 116i vs 5,0 till 118d. Två bra alternativ, både lämpligt för dem som, förutom de inneboende egenskaper 1-serie, lokalisera och lägsta hastighet, Jag bor här med 118d, förmodligen version med den bästa balansen punkten på hela sortimentet.

4 -. För deras automatiska ändringar.

BMW 1-serieJa, men. Det finns automatiska växellådor och automatiska växellådor. Buenos dubbelkoppling Audi, VW eller Seat, BMW förblir trogen en momentomvandlare 8 förbindelser som fungerar underverk med mindre kraftfulla motorer där man kan rida och förbättrar förfining och körglädje av de mer kraftfulla motorer som kan förknippas. Det är oändligt mycket roligare än förändringen att erbjuda Mercedes i klass A, som är nästan lika snabbt som den S-tronic Audi A3, ger mer jämn drift. Levereras som standard versioner xDrive 120d xDrive och 135, och med undantag för 116i, 116d EDE och 118xDrive, kan du kombinera alla andra motorprogram. Cuesta, ja, dyrare än andra lådor lådor rivaler förändring: 2,395 euro monterade på en 118d. Naturligtvis kan denna förändring skryta göra något mer bränsle till dieselversioner som använder. Du behöver inte betala för sig i livet, men körglädje med överföringen är enorma och inte offra ett dugg av respons och leverans.

5. Och för deras drivande förnimmelser.

Något som bara inte har inte förlorat, men förbättrades i den uppdaterade BMW 1-serie är dess beröring körning och framför allt, komfort och åkkomfort. BMW meddelade något i detta avseende även versioner redan har genomfört har känt mer balanserad i buffert en kroppsrörelseeffekter och filtreringskapacitet. Så om du letar efter är en av kategorin mest raffinerade och bekväma bilar är en serie förmodligen en av de bästa alternativen. Dess unika driv kategori-historia kommer att förändras med framtiden helt ny- generation, och går utöver de tekniska funktionerna i dess arkitektur, är också extraordinära i alla versioner beteendet hos BMW 1-serie, särskilt i de mest kraftfulla i motordrivfaktorn betonar dess karaktär.