Vad är turbo rondeller? Allt du behöver veta

Turbo rondeller framkom att förbättra säkerheten i traditionella flerfiliga rondeller och vettigt av dem alla. Men vilka typer finns det? Vilka är dess fördelar? Jag ska detalj.

Bilder turbo rondeller och rondeller

Bilder turbo rondeller och rondeller

Bilder turbo rondeller och rondeller

Bilder turbo rondeller och rondeller

samtal turbo rondeller De utvecklades i 1998 i Nederländerna av Mr. L.G.H. Fortuijn kom till optimera kapaciteten hos traditionella rondeller och undvika problem som uppstår i deras utnyttjande, något som begränsar dess kapacitet och stör dess drift. den rondeller flera skenor installerades vid korsningar där trafikvolymen är så hög att överskrider kapaciteten hos en dorn av en skena. I dessa ibland förvirrad om vilket fordon har prioritet när du lämnar orsakar kollisioner. Utformningen av turbo rondeller löser det här problemet.

den turbo rondeller De presenteras som en centrala ön av icke-cirkulär form att kanaler alla trafik från ingångar och genom hela calzada, att beroende på destination gå. Därför är det föraren som måste välja vilken utgång kommer att riktas innan rondellen turbo.

Turbo rondeller: dess huvuddrag

den viktigaste delen av de turbo rondeller är den spiralformade skenan, märkta för att eliminera behovet av att invadera angränsande. Resultatet är en ökad trafiksäkerhet och kapacitet rondellen själv. Det finns två körfält längs rondellen, men det finns områden där det behövs. Dess storlek är i allmänhet jämförbar med en vanlig tvåfilig rondell med en diameter på cirka 50 meter.

Turbo rondelleri turbo rondeller det finns en enda körfält approximera och därefter delas in i flera av rotations. Föraren måste välja din (och i slutändan, deras destination) innan, eftersom en gång inne finns det ingen möjlighet att invadera intilliggande körfält; dvs föraren, en gång valt körfält, inte kan ändras. Till allt detta, fordonen lämnar turbo rondellen utan att vara involverade i situationer av fronto-sidokollision invadera intilliggande körfält. De använder också kretsar istället för spiraler för att dirigera trafik från inloppet till utloppet.

Man bör komma ihåg att turbo rondeller är inte konstruerade för fotgängare. Denna nya strategi placerar lusthus övergångsställen utanför ringen och enligt vägen, lite från varandra för att främja deras synlighet och säkerhet, efter att ha minskat sin hastighet fordon som passerar genom korsningen designen själv. Om du har observerat i de befintliga turbo rondeller att många fotgängare misslyckas ibland att följa reglerna, inte respekterar de platser och passerar rakt igenom rondellen turbo. Cirkulär för dem är inte svårt, men skiljer sig från vad vi är vana vid, kanske på grund av dess nya design eller andra körfält som plötsligt dyker upp i mitten av rondellen.

En av de egenheter turbo rondeller saknas utanför lane, orsakar konflikter som kan hamna kollidera i klassiska rondeller. Det vill säga dess utformning eliminerar föredrar utanför körfält och alla råkar vara användbar, med själva spåret som styr föraren från ingången till sin tidigare valda utgång, som neutraliserar risken för sido slag. Förresten, att krökningsradien styrkor bromsa.

Turbo rondeller: Typer

Det markerade eller inte. Den förstnämnda har mer kapacitet än en enda lane rondellen, men inte så mycket som en skyltad. Turbo rondeller Omärkta har vanligtvis 2 eller 3 körfält ingångsgrenen, medan signalerade har mellan 4 och 6 de ingående banorna. Utgången är aldrig mer än två körfält.

den turbo rondeller Omarkerad används i rondeller var enda körfält Det ger inte den nödvändiga kapaciteten för korsningen. I denna typ, en post lane uppdelad i andra multipel rotation när man närmar sig rondellen. Använda 2 eller 3 skenor inmatningsgren och 1 eller 2 exit körfält.

Turbo rondellerSom regel, när man närmar sig turbo rondellen förare måste välja rätt körfält att komma in. Med inga trafikljus, måste de ge vika för fordon som redan framförs inom rondellen.

Väl inne inte längre det förändringar lane eftersom de är åtskilda av mellanväggar. Således är alla fordon som färdas i rätt körfält tvingades lämna; nästa inre skenan erbjuder en dubbel val: lämna eller fortsätta att gå igenom rondellen.

Under tiden i turbo rondeller signalerade kapacitet fordonstrafik Det är högre eftersom de kan ansluta flera körfält av tung trafik. När du närmar dig dem, vilket signalerar föraren guide för dess rätta körfältet. den tecken på att fånga järnväg är tydliga och förare har tid att läsa dem och välja rätt körfält.

En gång i turbo rondellen, fordon kvar i sina banor tills de lämnar. De som är kvar start vid den innersta delen och cirkulera under större delen av rondellen innan de lämnar. De som har att svänga till höger börja cirkulera i den yttersta delen; De är minst tid kvar i korsningen. De som har för avsikt att gå direkt cirkulera mellan roterande medurs och de som inte gör vänster. Som i turbo rondeller omärkt, cirkulerande lindad inloppet till utloppet.

Dessutom, som i turbo rondeller är inte nödvändigt att använda flera körfält, den lane avgränsare De kan höjas något. De framkallar dessa fordon kvar i körfält, vilket minskar Fronto-sida när in och ut ur rondellen kollisioner.

Turbo rondeller: dess fördelar

En rondell turbo reducerar antalet konfliktpunkter 16-10 att eliminera problem genom att invadera intilliggande körfält. En ytterligare fördel är att trafiken flyter i huvudriktningen är att bara tänka ett körfält innan, så de är säkrare.

Det finns jämförande studier kapacitet turbo rondellen jämfört med konventionell tvåfilig. De drar slutsatsen att det första stödet mellan 25 procent och 35 procent mer trafik volym designarbete och förarbeteende.

Du kan också vara intresserad

– Hur cirkulera väl av en rondell?

– Vill du ha en ny bil? Innan uppskattar din bil gratis