VW Polo og Seat Ibiza 1.4 TSI ACT og arbejder ud motorens cylindre

VW Polo og Seat Ibiza 1.4 TSI ACT og arbejder ud motorens cylindre

Blandt de elementer, der gør dem unikke for Seat Ibiza og Volkswagen Polo er dit system slukket cylindret benzinmotor 1.4 TSI ACT. Fordi det er muligt at reducere forbruget.

VW Polo og Seat Ibiza cylindret motor fra 1,4 TSI ACT

VW Polo og Seat Ibiza cylindret motor fra 1,4 TSI ACT

VW Polo og Seat Ibiza cylindret motor fra 1,4 TSI ACT

VW Polo og Seat Ibiza cylindret motor fra 1,4 TSI ACT

ACT De er på engelsk, står for aktiv styring af cylindre (Active Cylinder Management), et system Det giver mulighed for to motorer i én: Fire-cylindret, når vi har brug for maksimal energi, og hvis ikke nødvendig så meget, to cylindre, så vi får en betydelig reduktion i brændstof regning. En slags ‘Downsizing’ deltid.

dette systemet kun bruges mellem de mindste biler på markedet blandt de største, er det også meget infrecuente- i to modeller: Volkswagen Polo og Seat Ibiza. i både monteret på 1,4 TSI, motor turbo direkte indsprøjtning med.

med dette ACT Volkswagen bliver formulere en noget usædvanlig måde af ‘downsizing’ formulering, denne tendens, ved overfeed, giver små forskydning motorer få fordelene ved større motorer, men, bliver små, de opnår lavere forbrug.

Seat Ibiza 1.4 TSI ACT afbryde cylindremed den ACT den Volkswagen Polo og Seat Ibiza det er muligt at lave en motor, i dette tilfælde 1.4 TSI, midlertidigt falde i størrelse. Systemer som denne, i stand til individuelt frakoble flere cylindre til at sænke niveauet af CO2-emissioner og brændstofforbrug, blev brugt i motorer med flere cylindre mange længst-det var tilfældet med den 6,4 liters V8 Hemi og 425 CV Chrysler 300C SRT8 af, for eksempel, men ikke mindre. Bestemt ikke i produktionen biler så massiv som den 1.4 TSI.

denne meget specielle 1.4 TSI-motor Det er i den samme familie som 1,0 Volkswagen Up!, Seat Skoda Citigo Mii eller med 60 og 75 hk, og også installeret i Volkswagen Polo, Skoda Fabia og Seat Ibiza; og 1.2 TSI. Selv den ny 1,0 TSI. Alle har til fælles vægge mellem deres cylindre er 82 mm og er udformet, så de kan monteres modulært tværgående platform (MQB) i den samme position.

Volkswagen Polo og Seat Ibiza: objektiv, bruge mindre

den reduktion gennemsnitsforbrug opnået ved ACT, ifølge fabrikanten, er det 0,4 l / 100 km. For at gøre dette, i henhold til lille acceleration, de afbryde de to cylindre beliggende i centrum af motoren, den anden og tredje, forudsat at motorens hastighed ligger mellem 1.400 og 4.000 omdr./min.

1.4 ACT motoren cylindre afbrydedenne deaktivering Det er udført uafhængigt af hastigheden, så der kan forekomme i 70 procent af køresituationer. Det er dog værd at vide, at ved en konstant hastighed på 50 km / t, der kommer i tredje eller fjerde gear, kunne forbruget falde næsten 1 l / 100 km for kast med de fire-cylindrede drift; mens ved 70 km / t på femte og nedskæringer ville være 0,7 l / 100 km.

I modsætning til andre systemer cylinder nedlukning i tilfælde af udviklet af Volkswagen Group føreren kan vide på ethvert tidspunkt, hvis motoren kører med to eller fire-cylindret med kun ur instrumentering; Det er dog også muligt at genkende denne situation med bare høre motorstøjen.

Dens eneste ulemper er større mekanisk kompleksitet andre motorer, der mangler det og En udlede, højere omkostninger. Sidstnævnte er vanskeligt at afgøre, fordi hverken området eller Volkswagen Polo Seat Ibiza kan du finde versionerne 1.4 TSI-motor, ikke engang med en anden magt levering, som ikke har ACT-systemet.

Processen med at forbinde eller frakoble cylinderen kun varer mellem 13 og 36 millisekunder -Halvdelen levas- aksel rotation og til at udjævne disse overgange, motorstyringssystemet virker samtidigt på tænding eller spjældet ventil, ventil styrer luftstrømmen til motoren.

Nøgleelementerne i processen er en meget speciel knaster -den excentriske elementer som skubber ventilerne, så de er abran- der er delvis rillet at lede aktuatorstemplet, hvilket er hvad der gør lateralt forskudt i træet.

I de to cylindre placeret i midten af ​​blokken, at enctuador umiddelbart over dem fortrænger -Af analogt med hvordan man laver et distributionssystem variabel, således at, lige over ventilen, en kamdel, der ligger ikke længere skubbes. Således forblive lukket både indsugningsventilerne og udstødning som cylindrene er ude af drift. Samtidig styreenheden modtager ordren til at afbryde ankomsten af ​​brændstof til cylindrene nummer 2 og 3, afskære forsyningen til de tilsvarende dyser.

Endelig er en nysgerrig kendsgerning, men det vigtige: den ACT komponenter vejer i alt tre kilo.

Du kan også være interesseret

– Første test Seat Ibiza FR 1.4 TSI ACT

– Volkswagen Passat 1.4 TSI ACT, en Passat, der afbryder cylindrene

Adblock
detector