Biler til erindring: BMW M3 (1985)

Den første BMW M3 vil gå over i historien som en af ​​de bedste sportsvogne gennem tiderne. Og også rart. Vi fortæller historien om, hvordan en myte er født.

BMW M3: historien om en legendarisk sport

BMW M3: historien om en legendarisk sport

BMW M3: historien om en legendarisk sport

BMW M3: historien om en legendarisk sport

Med mere end tre årtier bag første generation BMW M3 Det markerede begyndelsen af ​​en af ​​de mest ønskede sagaer historie af bilen, som i øjeblikket er i sin femte generation. Nu ser vi det som en værdifuld og værdsatte bil kollektion, med sine blusset finner og grill funktioner dobbelt fyrtårn, men på det tidspunkt var en revolution.

i 1983 Mercedes Han havde sat på markedet dens også mytisk 190 2.3 16V, han brugte som grundlag for sin racerbil. han havde 185 heste taget fra en fire-cylinder 16-ventil topstykke, snarere end baseret på de seks-cylinder, som har; motor "lille" hurtigere. BMW havde efterladt. Hans alternativ derefter, 6 cylinder 323i og 150 hk, det levede op til magt og ramme. BMW havde brug for noget langt mere alvorligt at stå op til Mercedes både på gaden og på sporet. Sagt og gjort.

den September 12, 1985 Han præsenteret for verden Frankfurt Motor Show som for mig vil gå over i historien som en af ​​de bedste biler der er blevet skabt: den M3 E30. BMW dræbte ham i to fluer med ét smæk: først slå Mercedes med bedre business case, og for det andet lagde grunden til en racerbil, detalje, der i sidste ende vise var en succes.

BMW M3dette BMW M3 først født med 200 hk, selvom den efterfølgende udvikling ville opnå den 238 heste den spektakulære Sport Evolution-version. I første omgang troede at fremstille 5.000 enheder, som var nødvendig for at homologate i gruppe A, men set den succes og efterspørgslen oversteg snart dette tal nå alt til 17,970 enheder (786 af dem cabrio, 501 og 600 Evolution udgave af Sport Evolution).

hans pris i Spanien ved lanceringen var det 6,896,500 ESP (41,448.83 euro), med kun 100.000 pesetas forskel for rival Mercedes; så spændt på at se udviklingen af ​​økonomiske data, den M3 aktuelle pris på 431 heste er 89.950 euro (14,966,420 ESP). M3 E30 komfortabelt oversteg 200 km / t tophastighed og det tog 27,1 sekunder at lave en kilometer fra en stilstand. Det var en hatchback med superbil ydeevne.

BMW M3: A matagigantes

En detalje, at mange mennesker ikke ved er, at den anvendte base til at gøre det M3 motor var den af F1 motor af tiden, med Nelson Piquet vandt VM i 1983 ved rattet i sin Brabham, naturligvis uden turbo. Han brugte den samme fire cylinder, men med skæftet 16 nedarvede ventiler 6 cylinder (delt per cylinder). således hans Paul Rosche designer, Han formåede at udvikle denne legendariske motor på blot to uger.

BMW M3 E30når BMW M3 Han blev løsladt Jeg var 14 år gammel. På det tidspunkt var den tyske Touring Car Championship (DTM mytiske) med den samme lidenskab, hvormed du kan følge World Rally Championship eller VM F1. Den duel mellem Mercedes og BMW med 190 lavet med denne M3 DTM levede sin guldalder, som senere skulle slutte Alfa Romeo. Ikke ligesom nu, ser du racerbiler, der har megen lighed med, hvad du finder på gaden. Så M3 løbet var identisk med road bil Og det er her, charmen af ​​bilerne i denne æra. Jeg husker tydeligt en plakat, jeg fik fra et magasin, ved ikke, om motorvej eller bil, som efterlod en smuk hvid M3 dekoreret med de tre farver i M i Nürburgring med to hjul i luften. Derfor hver gang jeg så en på gaden henvendte mig til at se det, som om det var et kunstværk, og drømte om at rejse kegle grøn helvede at efterligne dette billede.

BMW var blevet en sport sedan i en bil, der var i stand til at slå i ydelse til bilmærker med mere sportslige stamtavle og mere billede. Hvis du på det tidspunkt, du havde en Porsche du havde en spektakulær bil, ja, men hvis i midten af ​​et bjerg er som nærmer sig en M3 bagfra, med fem sæder og dets "enorme" kuffert, måske ikke kunne få til at følge . Det var det magiske i M3, som havde en kraftfuld motor, der selv i dag overrasker ved sin præstation, og en trække ramme tillader det fulde potentiale i sine mekanik. I test af tiden roste han både deres adfærd som den motor, som både er kvalificeret som fremragende.

På det tidspunkt Autopista sagde i sidste test resumé"Stort set ingen fejl at sætte, for selv indtil forbrug er virkelig moderat. Hvis der er nogen faktor værd at bemærke, uanset dens mekanik og adfærd, er vi tilbage med deres let at opnå gode gennemsnit". I anledning af 30-året for dens udgivelse, jeg var i stand til at komme på en enhed i perfekt stand. Hvad overraskede mig er, at hans opførsel ikke føler gammel. Dens hastighed sving plus mange moderne biler ønskede, bremserne eller elektroniske elementer og komfort populariseret de eneste punkter, som du huskede du var i en bil tredive år bliver. Uden at være specielt ubehageligt, han har haft et fast og behagelig Suspension, uden at rokke og overføre en stor følelse af sikkerhed. Det vil tage tid, og vil fortsat være smuk.

Tekniske data: BMW M3 1985

forskydning: 2.302 cm3

magt200 hk

Længde x bredde x højde: 4.36 x 1.67 x 1.36 m

vægt: 1.290 kg

maksimalhastighed230 km / t

0-100 km / t: 6,7 sekunder

gennemsnitligt forbrug8,3 l / 100 km

Du kan også være interesseret i:

BMW M3 30th Anniversary

BMW M3: de sjældneste prototyper

BMW M3 vs BMW i8

Adblock
detector