Biler til erindring: Opel Manta GT / E

Biler til erindring: Opel Manta GT / E

Opel Manta er en af ​​de mest økonomiske muligheder for at få en ægte coupe 80: baghjulstræk, kort profil, få elementer fra andre Opel … og prissat fra omkring 4.000 €.

Opel Manta GT / E: en coupe gammeldags

Opel Manta GT / E: en coupe gammeldags

Opel Manta GT / E: en coupe gammeldags

Opel Manta GT / E: en coupe gammeldags

I lang tid, Opel tæppe Det har været en af ​​dem, biler med berygtet. Og dårligt ry især for sit image … eller rettere vi vil sige, at af en af ​​dens ejere. faktisk Det var ikke fordi bilen havde defekter eller ubelejligt at gøre det utilrådeligt. Langt fra det.

Opel MantaGennem årene har det dårligt ry blevet remitterende klasse oprindelse, og I dag Opel Manta er et klassisk sandhed er, at helt spiselig og opskrives. Hertil kommer, for godt og ondt, på dette tidspunkt har der været en meget stor skærm, og selv om der ikke er mange, er det ikke svært at finde gode enheder på markedet. Ja, Det var “tuneamientos” unmannerly og du vil se, at overleve nogle af de mest hærværk, primært i Tyskland, hvor der i dag er der et langt større udbud.

i Britiske magasin Praktiske Classics sagde et par måneder siden, “den Opel Manta solgt i Spanien og Grækenland tendens til at være fri for korrosion som ingen rust, der er nogle gode biler. Endnu bedre, priserne tendens til at være konkurrencedygtig …. ” Hvem skrev det må forestille sig, at dette er Gobi-ørkenen, men dels er det rigtigt, at det er bedst at begynde at kigge på dem her, selvom der ikke er for mange.

den Opel Manta GT / E, som vi viser i de fleste af fotografierne er en Blanket B2, den anden serie af anden generation. den første generation (1970 – 1975) Han fortsatte med ideen om Opel, som begyndte med GT, hvilket gør amerikansk domstol organer på europæisk plan; Det er også en interessant bil. den anden generation (1975), Mere europæisk overhovedet, det fastholder tilvejebringelsen af forreste fire-cylindret motor og en bageste drivaksel. så kommer Denne B2 (C på nogle markeder) Opdateret med smagen af ​​tiden; for eksempel plast kofangere stedet for metal. Irmscher præparater er sjældne og meget efterspurgt, især i300 seks cylindre. Vi tager i dag for at tilbyde dig en købsvejledning.

Opel Manta: motor

motoren Tæppe Opel GT / E (CIH 20 E) Er meget ejendommelig af flere grunde. Den ene er, at der skal være meget få modeller gamle nok til at gå med en jern åg (det oprindelige design er 1965) og moderne nok til at bære elektron injektion, en Bosch LE Jetronic. Et andet interessant træk ved dette hoved er vært for knastaksel, men placeret på den ene side af ventilen, som bevæger sig gennem vippearme og hydrauliske ventilløftere. det er ikke kaldes OHC (overliggende knastaksel) men CIH (cam i hovedet). Denne bestand er ikke ideel fra synspunkt ydeevne (ingen crossflow), men en klassiker, der er mindre vigtig end holdbarhed og pålidelighed, og i den forstand er opfyldt. Styringen knastaksel er støjende men stærk kæde; Dog kan varmt overdreven støj indikere slitage på biler, der overstiger 150.000 km.

Motor Opel Mantadette 1.979 cm3 motor 110 hk ved 5.400 rpm DIN Blanket Opel GT / E Det er meget stærk i almindelighed, men har tendens til at overophede eventuelle problemer nedkøling, som kan simpelthen være en meget beskidt radiator eller kølevæske for lavt. God jern topstykke ikke er deformeret ved hjælp af varme som kan forekomme med aluminium, det svage punkt i systemet er pakningen. Du er nødt til at kigge efter tegn på vandforbrug, olie eller den typiske lerkrukke ekspansion, hvilket indikerer, at disse to kredsløb er tilsluttet.

Opel Manta: transmissioner og undervogn

den Opel Manta GT-version / E blev lavet med tre forskellige kasser forandring: En manuel dog fire-trins manuel fem andre med de samme forhold som ovenfor plus et femte gearet ned og en automatisk tre hastigheder, meget svært at finde (og uden mange grunde til at søge). De fem-hastighed er den mest almindelige og udgør ingen særligt problem, men en svag tredjedel synkro noget. Koblingen er også meget hård, og ved normal brug kan overstige 100.000 km perfekt.

det vigtigste Problemet med aldring suspension er for dens elementer; for eksempel er det ikke ualmindeligt, at de forreste fjedre er brudt, leddene bære hætter og næsten forsvinde. Find originale reservedele er næsten umuligt, men der er rigelig marked specialister fortsætte med at sælge stykker af højere kvalitet end originalen.

Inde i Opel MantaHvis bilen er stoppet for længe eller ikke bruger det ofte, kan du bemærke, at bremsepedalen sidder fast. Det kan være et simpelt problem at løse sig selv, hvis pedalen eller mindre, hvis pumpen. I hvert fald, hvis det sker for den enhed, du kigger på, forventer muligvis også vil være behov stykker arbejdskraft. I stedet, at adressen er svært er normal, bilen er godt. Der er kits til elektrisk servostyring par det, det giver kun mening, hvis det vil bruge meget bilen i byen (som ikke giver meget mening).

Opel Blanket: organ

Endelig vi at værdsætte krop: Opel Manta er dårligt beskyttet mod rust. Især i de enheder, der kommer fra et fugtigt klima, er du nødt til at gøre en grundig inspektion over og under, frem for alt. Blandt de områder, hvor man kan se, er tærskelværdierne i dørene, gulv, ankerpunkter kat omkring forruden og bagruden, under båden forruden sprinklervæske, tagrende og batteriholderen. Ikke et stort problem at skulle udskifte et organ panel fordi der stadig er der sælger rå.

Kort sagt, hvis du ønsker en klassiske opskrevet, en traditionelle sportsgrene 80’erne og forholdsvis billig coupe, den Opel Manta GT / E Det er en stor mulighed. Luck finde din.

Du kan også være interesseret i:

klassiske test: Opel Manta

Det er den Kadett GSI Opel

Det er Renault Fuego

Adblock
detector