Seat Leon Cupra 290 Resultat Pack, Test grundigt!

Seat León Cupra betaler 10 hk mere end sin forgænger. Det er ikke en stor forskel, men GTI forbliver Seat henvisning tourer kapacitet uden at miste lethed.

Vi har testet den nye Seat Leon Cupra 290 Ydelse Pack

Vi har testet den nye Seat Leon Cupra 290 Ydelse Pack

Vi har testet den nye Seat Leon Cupra 290 Ydelse Pack

Vi har testet den nye Seat Leon Cupra 290 Ydelse Pack

Som vi diskuterede i april sidste år i kontakt, den Seat Leon Cupra Det blev fornyet vedtagelse af akronym 290. Dette betyder, at De har vundet 10 CV, nå frem til en maksimal effekt på 290 hk og ifølge officielle data, forbedret motorydelse også kom ledsaget af en reducere forbruget og emissioner. For at nå dette mål har øget turbotryk, oprette en flugt lettere end bedre frigiver gasser og, logisk, også Det er blevet retoucheret elektronisk styring.

Enheden valgt til lejligheden sad på Automatisk DSG seks-trins, selv om det er rigtigt, at i sådan en sporty model som denne Seat Leon Cupra 290 særligt ville have foretrukket den manuelle gearkasse, men husk på, at tre ud af fire solgte enheder i Cupra er DSG og der at tilfredsstille de fleste. Hvortil vi ikke kunne give op er den mulighed ydeevne Pack at for lidt over € 2.800, Det omfatter forreste Brembo med fire-stempel resultatet og 370 mm skiver, hjul 2.1kg lighter og den mest specielle Michelin Pilot Sport Cup 2, som de er det tætteste ting at en racing dæk godkendt til rullefelt.

Seat Leon Cupra 290: komfort

den Seat Leon Cupra 290 ydeevne Pack overrasket så komfortabel og behagelig, der er på din kørsel. Nogle kan finde det mærkeligt, at det at være en kompakt med en så ekstrem og radikal karakter, men sandheden er, at takket være Afprøvet tre tareret dæmpning vælge og automatisk DSG Cupra 290 er meget komfortabel rejser byområder. Det er også meget handy, meget adræt, takket være den rigelige kavaleri til rådighed, og noget jeg også godt lide: Det er relativt diskret, Selv om det er rigtigt, at ikke ligeglade med den mest vidende. Den León Cupra 290 har også en lækker touch, giver en perfekt vilje til kontrol, også fremragende udsyn til alle tider en behagelig fornemmelse opfattet kvalitet.

Seat León Cupra 290 Ydelse Pack er en meget hurtig vej bil. Den 2-liters turboladet overraskende igen med fremragende ydeevne. Ved kontrollerne, 10 ekstra hk versionen teoretisk giver 290 er uvurderlig, men motoren imponerer med sin lydhørhed og ydeevne ved alle motorhastigheder. Takket være høje doser af drejningsmoment, der er udviklet i hele omdrejningsområdet, dens magt er awesome; fra meget lav effekt levering er udestående, mellemtone er optaget, mens høje strækninger med lethed konstant progression at skære ligger omkring 6.600 omdr./min.

Seat Leon CupraMotoren i den Seat Leon Cupra 290 Det er ikke kun kraftfuld, også meget rart at håndtere og hvis kørsel let, inden for rammerne af lovlighed forbrug holdes i helt indeholdt tal. Seat León Cupra 290 Få fremragende præstation og beviset er, at i 0 til 100 kilometer i timen det lykkes at reducere selv det officielle tal på 5,6 sekunder: til stopuret 5,56 sekunder. I mellemtiden 0-200 km / t det bruges 19,55 sekunder i 400 m 13.67 flyafgang fra stående og 24,64 i de 1000 meter.

Men det er ikke overraskende, at Seat Leon Cupra 290 med ydeevne Pack det bliver en næsten uovervindelig maskine i snoede sektioner. fantastisk dette er den ekstraordinære bide Micheli tilbydes af Pilot Sport Cup 2. Touch er næsten sliks om konkurrence, og det er ikke underligt, at bilen invitere til at angribe de hurtigste sving på et meget højt tempo med stor selvtillid og en følelse af tillid ud over det sædvanlige. Autoblocante handling sætte prikken at forhandle kurver med ekstraordinær lethed, men uden at blande sig lidt i den retning, mens de hurtigste sektioner kan angribes med en masse selvtillid, da foruden bagakslen altid bliver siddende.

Seat León Cupra 290 giver også imponerende bremseevne, pedal føler er fantastisk og den følelse, du får på kontrollerne er, at du kan haste en masse. Måske ikke give fordele i forhold til bare 280, men forbliver som formidabel en bil, der kombinerer dynamiske kvaliteter sportslighed og alsidighed perfektion. En fængslende både dag til dag, og om aftenen for at nyde sin charme kredsløb vride bjergveje eller bil.

Du kan også være interesseret i:

Video acceleration: Seat Leon Cupra 290

Seat Cupra 20-års jubilæum

Vil Ateca Seat Cupra?

Adblock
detector