Kodiaq Skoda 1.4 TSI og 2.0 TDI 150 150: Hvad Kodiaq vælge benzin eller diesel?

Kodiaq Skoda 1.4 TSI og 2.0 TDI 150 150: Hvad Kodiaq vælge benzin eller diesel?

Den Skoda Kodiaq er allerede en reference blandt mid-size SUV til dens praktiske, komfort eller, blandt andet deres præstationer, men hvad Kodiaq vælge? Grundigt analysere benzin version 1.4 TSI 150 ACT 4×4 og 4×4 Diesel 2.0 TDI.

Hvad Skoda Kodiaq købe, Diesel eller benzin?

Hvad Skoda Kodiaq købe, Diesel eller benzin?

Hvad Skoda Kodiaq købe, Diesel eller benzin?

Hvad Skoda Kodiaq købe, Diesel eller benzin?

Skoda var ikke i modsætning til andre, der har tilsluttet i den seneste tid, et nyt mærke på markedet SUVI 2005 han viste allerede første prototype af Yeti og, fire år senere, markedsføringen af ​​denne alsidige model, der fortsat er et eksempel blandt små SUV’er for deres alsidighed startede -de indvendige konfigurationsmuligheder, der tillader deres bagsæder er enorme -, amplitude eller rækkevidde ydeevne motorer, f.eks. Yeti Skoda Superb, ja.

dog Det var ikke før fremkomsten af ​​Skoda Kodiaq -eller landing af Volkswagen Group MQB-platform i verden af ​​SUV’er og mere specifikt på mærket TJEKKIETnår Skoda er begyndt at have vægten blandt kompakte SUV. Faktisk vil deres tilbud i denne type køretøj, øger snart med ankomsten af ​​Karoq, men kortere end 30 cm Kodiaq.

SPACE Skoda Kodiaq
forreste bredde 147 cm
bageste bredde 143 cm
forreste højde 94-100 cm
bagerste højde 94 cm
benplads 84 cm
bagagerum 540 liter

Og er det, med dets 4,6 m lang, den Skoda Kodiaq Det er ikke kun blandt de største SUV i dette segment, men foran stien valgt af andre producenter med modeller af samme størrelse –alfa Romeo, for eksempel Stelvio vælger den sportslige side, som søges af Jaguar F-Pace, BMX X4, Mercedes GLC Coupe eller Porsche Macan; og Volvo XC60, Mercedes GLC, Audi Q5 eller BMW X3 også ikke adskiller sig meget i størrelse eller med de tidligere, med ham den tjekkiske mærke har valgt at give et velkendt udseende.

Kodiaq Skoda 1.4 TSI og 2,0 TDI 150 150Sammen med Mitsubishi Outlander, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento, Nissan X-Trail og meget nylige 5008, Skoda Kodiaq har mulighed -i det ikke er en meget dyr løsning, 850 euro – af have op til syv sæder med tilføjelsen af ​​to klapsæder i det enorme stammen området og med ryggen op sin jord.

Motoren sortiment omfatter benzin 1.4 TSI fra 125 hk til 2,0 TSI 180 hk, mens alle tiltrækkes til Diesel 2.0 TDI. Med denne motor, den stærkeste version er 190 hk, mens falder under det er den 150 hk, den mest efterspurgte i dag.

Den motor med tilsvarende effekt benzin er en version af 1.4 TSI 150 hk og med den særegenhed at have en cylinder nedlukningssystem at under visse omstændigheder, dispenserer både centrale derved reducere friktion og brændstofforbrug. Denne motor er kombineret både total trækkraft, og i dette tilfælde, med både manuel transmission som automatisk DSG; som med forakslen, og i denne omstændighed, kun med automatgear. For dem, der ønsker en benzinmotor med forhjulstræk og manuel gearkasse, Skoda efterlader 1.4 TSI 125 hk versionen, med denne konfiguration, har en meget attraktiv pris er 5.600 euro billigere end besætter det næste skridt, den 150 hk 2.0 TDI 4×4 billigere, med Active trim plan.

Med denne motor Diesel finder vi de samme kombinationer firehjulstræk altid med den sædvanlige flerpladekobling Haldex- eller foran med gearkassen, men næste år vil vi se có mo kommer på markedet af den 2.0 TDI 4×2 med manuel gearkasse og formentlig af stor kommerciel træk.

Før ind i konfrontation mellem de to 150 hk motorer, der forårsager disse linjer og i Skoda Kodiaq, monopolisere det store flertal af ordrer, komme foran bør ikke forsømme bidrag 1.4 TSI 125 hk; en motor, også fire cylindre, trykladning direkte indsprøjtning, såsom vores stjerner, den forventer ikke stor ydeevne, men hvis kravene til ham er ikke særlig høj, kan det godt blive enige. Men når dens Startprisen er, anvendt tilbud, ikke langt fra de 22.000 euro.

Kodiaq Skoda 1.4 TSI ACT vs 4×4 4×4 Kodiaq 2.0 TDI DSG: funktioner

Virkeligheden er, at den 150 hk gør ikke blot rygraden i Skoda Kodiaq rækkevidde, men også størstedelen af ​​salget. Og selv om fordelen er for TDI i form af at dele den samme, faktum er, at overvægten næppe holder udelukkende gavner. Grunden er enkel: forskellene vi ser i målingen nøglen til bestemmelse af hastigheden af ​​en bil, accelerationen fra 0 a1.000 m -i hvor forekomsten eksempelvis ændringen er mindre end andre-fastslår, at forskellene mellem de to er magen til dem, vi kunne finde mellem to enheder med samme motor. Dette er berettiget, fordi vægten fordel for benzin-versionen-fra lidt over 100 kilo, skal modsvares af mere fyndig lav eller gennemsnitlig hastighed Diesel. Ikke at de 1,4 TSI manglende styrke til at begynde at bevæge massen af ​​Kodiaq eller at vi har, er, at vi er nødt til at være særligt opmærksomme på koblingen, men forvent ikke stor skærm af strøm, indtil den ankommer til omkring 1,800-1,900 rpm når turbo denne fire-cylindret benzin vågner og respons på accelerator intensiveres.

FORESTILLINGER Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150 4×4 ACT Kodiaq Skoda 2.0 TDI DSG 4×4 150
Acel. 0-100 km / t 11,49 s 10.78 s
Acel. 0-1000 meter 32,8 s 32,6 s
Overhaling 80-120 km / t 8,91 s (4.) 8,80 s (D)
Loudness 100 km / t 65,4 dB 63,8 dB
Loudness 120 km / t 67,4 dB 67,9 dB
Bremsning fra 140 km / t 67,6 m 68,9 m
Vægt skala 1,783 kg 1.897 kg

Kompenserer derfor holde det over for dette område, men ikke interesseret i at gå langt ud over 5000 rpm. For at gøre dette, den manuelle gearkasse, hverken er den mest nøjagtige, hurtig eller kort rute, hvis det ser bløde og hårde løfte deres klager udviklinger hjælp. Hvem har brug for “noget andet” er der mulighed for DSG, ændring vil også tjene til at maskere, her som i enhver motor, mangel på verve et par omgange.

Denne ene, med syv gear i stedet for seks af den TSI, som vi testede er 2.0 TDI. Det er en motor, der ikke føler, hans stil og som gør det 1,4 benzin, især behagelig at mange sving. Så bedre at lade motoren trække forandring, netop passeret 3.500 omdr./min kompenserer finde det næste gear manuelt, hvilket meget vel kan være meget behagelig måde. Selv bruger 60 eller 70 procent af den logik accelerator rejse ændring vil gøre mellem 3.000 og 3.500 omgange og er gået til et højere gear.

At gå til analyse af chassiset, selv overfladisk, er det klart, at de to vil finde en Meget servostyring, det mister noget af megen hjælp, hvis vi vælger det konfigurerbare Sport-mode. Alligevel er det svært at se, hvad der sker under hjulene. Filter også mærkbart suspension, med prisværdig evne til at køre over huller uden beboere nødt til at lide dem, men til gengæld ikke kroppen som genstand som en model for konkurrence føles. Vi husker den nyankomne 5008, også mere adræt i de langsomme sving, men i hurtig eller en motorvej sædvanlig er der ingen stor forskel mellem dem. Ikke at rullende eller pitching er meget udtalt, da der ikke er et par lignende biler, der er større, men kan endda falde en smule, hvis vi vælger den sport mode og dæmpning det mister sin fleksibilitet.

FORBRUG Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150 4×4 ACT Kodiaq Skoda 2.0 TDI DSG 4×4 150
Forbrug byen 7,4 l / 100 km 7,0 l / 100 km
Forbrug Highway 6,5 l / 100 km 6.2 l / 100 km
gennemsnitligt forbrug 6,9 l / 100 km 6,5 l / 100 km

Kodiaq Skoda 1,4 TSI ACT vs 4×4 4×4 Kodiaq 2.0 TDI DSG: forbrug

Hvis du ikke accelererer eller lave hastigheder, og hastigheden er over 50 km / t er det sandsynligt, at TSI-motor aflevering deaktivere to af de fire cylindre. Og mere let forekomme medmindre hældningen ikke fungerer i vores favør. Således 1.4 TSI har en betydelig våben i deres favør at reducere forbruget, mere, når overgangen fra den ene til anden tilstand eller hørt eller mærkes i form af mere eller mindre vibrationer. Det bare sker, og føreren er klar over, hvad du gør fordeling motor ved hjælp af en indikation på triptælleren, hvis du har aktiveret nogen funktion i relation til forbrug (øjeblikkelig, medium eller autonomi), eller hvis den er indstillet echo ende, hvor udetemperaturen er normalt vises.

For sin del, den tungeste 2.0 TDI har på sin side, udover den iboende forbundet med dens højere kompression bedre ydeevne, længere udvikling forandring: At sammenligne Diesel DSG med manuel benzin, for eksempel, den femte af de første minder om, at den automatiske syv, så to ovennævnte, sidstnævnte med en udvikling på 57,5 ​​km / t 1.000 rpm- det er næsten lige så længe som den sjette af benzin.

Men faktum er, at forbruget er opnået ved vores tekniske center gør det, der mener det 1.4 TSI har meget lidt at klare den 2.0 TDI kan ikke være mere forkert. Der er tallene til at bevise det forskellen fra den ene til den anden, er så lille, at næppe tilstrækkeligt som argument forbrug at vælge en frem for den anden.

Kodiaq Skoda 1.4 TSI og 2,0 TDI 150 150Kodiaq Skoda 1,4 TSI ACT vs 4×4 4×4 Kodiaq 2.0 TDI DSG: endelige pris

Fordi, ja, skal ikke kun tage hensyn til forbrugeren til at vælge mellem de to, hvis det, der betyder mest, er økonomien. Måske vigtigere end disse 0,4 l / 100 km forskel i det gennemsnitlige forbrug af både benzin og diesel versioner, så er prisen. Og i betragtning af dette, kan du næppe valg af Diesel afholdes, hvis Vi holder os til det, en transmission lig, efterbehandling og typen af ​​trækkraft, TSI koster 2.150 euro mindre. Og dog, hvad tælles her.

Dette fører amortisering Diesel -den by, der startede med motorventilen gemme den aktuelle brændstofpris er ikke nået selv overgået 164,348 km.

Du kan også være interesseret

– VW Tiguan 2.0 TDI vs Skoda Kodiaq: SUV fjende derhjemme?

– Grundigt testet Kodiaq SUV Skoda 2.0 TDI

– Kodiaq drive den nye Skoda 1.4 TSI 150 hk

Adblock
detector