2017 Audi Q5: teste den nye præmie SUV

2017 Audi Q5: teste den nye præmie SUV

Audi Q5 2017 er ikke en revolution i design, men en klar udvikling, med betydelige forbedringer i komfort, effektivitet, dynamik og tilslutningsmuligheder.

Vores test Audi Q5 2017 i billeder

Vores test Audi Q5 2017 i billeder

Vores test Audi Q5 2017 i billeder

Vores test Audi Q5 2017 i billeder

I anledning af indvielsen af ny fabrik af Audi i Puebla (Mexico), hvor den nye Audi Q5 2017 er bygget til alle undtagen Kina, har vi haft mulighed for at teste den nye model SUV via den tyske mark. Ny stil og nye funktioner til Q5, at følge de retningslinjer Q7 i teknologi og beskæftiger den samme platform MLB Evo er udviklet til installation langsliggende motor.

Audi, der vandt 2017 Audi Q5 være den Verdens bedst sælgende model i sin kategori, forny den position, forventede succes med den nye udgave af dette Premium SUV, takket være de forbedringer, herunder evnen til at inkorporere et effektiv variabel luft ophaengningshoejde ny teknologi quattro ultra dynamisk adresse som varierer sit udvekslingsforhold ifølge hastighed og rotation vinkel af rattet, forskellen sport bageste, plus en masse kørsel hjælpemidler og innovative funktioner i forbindelse og underholdning om bord.

2017 Audi Q5 test2017 Audi Q5: opdateret online

med en Evolved linje, en mere markant profil, en tredimensional single-frame gitter og en nyslåede slankere forlygter (Eventuelt kan være af matrix LED type), den nye Q5 er længere, bredde og højde end den tidligere version. Den måler 4,66 meter lang, 1,89 meter bred og 1,66 høj, mens slaget når 2,82 meter at favorisere det indvendige rum.

Den samlede vægt er blevet sænket til 90 kg sammenlignet med tidligere generation Q5 med brug af letvægts højstyrkestål og aluminium, og bebuder 0,30 aerodynamisk meget vellykket Cx, med bløde organ linjer, de lave strømlinieskærme og selv den specifikke udformning af fælge og dæk, som fremmer luftstrømmen kanaliseres fra den forreste gitter til siden eller under gulvet i Audi Q5.

De nye dimensioner har tilladt Looser interiør, især på bagsædet, hvor beboerne bemærker mere benplads og større højde for hovedet. Hertil kommer, med mulighed for bevægelige sæder kan optjene yderligere 13 cm hvis fortove glide til sin bageste position.

2017 Audi Q5 test2017 Audi Q5: Interior Premium real

Som sædvanlig i den tyske mark, Inde i Audi Q5 perfekt opfylder forventningerne og det er i tråd med de nyeste produkter fra Audi. Gode ​​materialer, alle meget velbeliggende, meget veludstyret og et væld af muligheder for at tilpasse at smage, fra klimaanlæg, opvarmet rat, massage magt sæder, stereoanlæg høj effekt omgivende belysning med 30 valgbare farver, etc.

Selvfølgelig kunne du ikke gå glip af digitale virtuelle box-art cockpit kontrol Driver konfigurerbar efter behag med store eller små instrumentering, med kort og relevant information… Head-Up Display Plus og MMI touch-område, Internet 4G, WiFi-enheder til at tilslutte 8, induktion genoplade Qi protokol for smartphones, etc.

Det, der har overrasket os, er, at browseren skærmen er kapacitiv, Eksperter siger, at vi foretrækker at gøre en enkel og intuitiv betjening fra MMI roulette funktioner, der skal udføres af kontakt med skærmen fuld af fingeraftryk.

2017 Audi Q5: gode detaljer

Som vi har nævnt ovenfor, bagsæderne, De tilbyder nok especio og i sin forreste position, kan have glidende sæder på langs i to dele og tilbagelænet ryglæn, således at komforten er nået, når det ikke er nødvendigt maksimal trunk rummet. Derudover De kan foldes i tre uafhængige sektioner for at lette læsning af store objekter.

I dette tilfælde, støvlen kan variere mellem 550 og 610 liter i overensstemmelse med positionen af ​​den bageste bænk-er 10 liter mere end før. Du kan også have en sensor “hands-free” til at åbne og lukke døren med sin fod og mulighed for at sænke kørehøjde bagtil through en trykknap placeret i maletero- for mere bekvem adgang, i versioner, der er udstyret med luftaffjedring.

2017 Audi Q5: højteknologisk

Den nye udgave afl Q5, der arver de fleste af de kendte løsninger i ny A4 og Q7 dspil for sin overflod af enheder inden for sikkerheds- og kørehjælpemidler, med elementer som prædiktiv assistent effektivitet, LED forlygter og Matrix Led med intermitterende dynamiske sekventielle guiden antændelse syltetøj, departure warning kabinen, overvågning blinde vinkel og bag trafik krydsede aktiv lane føring og fodgænger afsløring med automatisk bremsning, intelligent dødvande, der afkobler ændringen i de automatiske modeller under hensyntagen til de data, foran radar, hastighed og kartografi, etc.

De fire-cylindrede versioner og den nye transmission omfatter ultra quattro, bagaksel forbindes afhængigt af behov og fordeling Variabel, mens 3,0 TDI anvender den konventionelle quattro, du kan tilføje bageste differentiale sport med mulighed for fordeling af drejningsmoment mellem baghjulene.

2017 Audi Q5: kraftfulde og effektive motorer

I første omgang vil det have en kun benzinmotor 2.0 TFSI 252 hk med box S tronic 7-hastighed, og med fire diesel: en blok varianter 2.0 TDI 150, 163 og 190 hk (Den første 6-trins manuel og resten S tronic 7), og en 3.0 V6 TDI 286 hk og mere end 63 mkg drejningsmoment knyttet til en Tiptronic automatisk 8-hastighed.

2017 Audi Q5 testDe vil blive tilbudt forskellige typer af suspension: standard, sport, aktiv og justerbare pneumatiske (60 mm) i fem niveauer, uanset motor valg. frigivelse hybrid, vil være plug and med en rækkevidde på omkring 50 km i rent elektrisk funktionsmåde, vil det ikke ramme markedet frem til 2018.

Under den kontakt, vi har gjort i den mexicanske Baja California kun vi har haft mulighed for at køre benzin-versionen af ​​252 hk 2,0 TFSI og 3.0 TDI 286 hk, begge med justerbar luftaffjedring. Den benzinmotor er særligt fint, med stor evne til at klatre regime og forholdsvis rolige. Forbundet med dobbelt-kobling syv-trins S tronic tillader fortjeneste fra sættet i krydse områder, fordi det viser særligt adræt, takket være den lethed af hele og hurtigheden af ​​vekselhjul.

For sin del, 3,0 TDI V6, noget tungere, drager fordel af sin større kraft og dens massive moment, der overstiger 60 mkg. Nu har 8-trins Tiptronic momentomformer i stedet for S-tronic 7, så du kan forlænge udviklingen af ​​forandring for at reducere forbruget. Effektivitet tilstand Du kan afkoble boksen til at skyde ‘sejlads’, yderligere sænkning udgifter, kan du komme til at være omkring 6 l / 100 km i gennemsnit hvis ikke meget af speederen misbrugt.

Hans figurer fordele er spektakulære og altid tilgængelig reserve drejningsmoment catapulting Audi Q5 med ekstrem lethed. Fremhæver det arbejde, der udføres på chassiset, med større stivhed, præcis styring og suspension stand til at absorbere stærke uregelmæssigheder med høj effektivitet.

Ikke engang asfalterede spor prale gode færdigheder, forudsat interessante dimensioner TT-tilstand lift / offroad. Det har mulighed for at udstyre kontrolsystem aftager, Hældningskile indikator vinkler på op-og nedstigning at tilskynde føreren opgave. Den luftaffjedring giver stor komfort og giver mulighed for at vælge fem niveauer af højde (eller -15 til +45 mm) fra standard mode (178 mm i højden), selv den højeste tilstand den maksimale hastighed er begrænset til 35 km / t, automatisk at sænke kroppens højde, hvis dette tal overskrides. Det samme gælder for de andre transportformer; hurtigere, mindre højde krop. Hvis over en periode på cirka to minutter decelererer, højden af ​​kroppen vender tilbage til sit tidligere niveau.

Kort sagt, det forekom os en rund produktkvalitet, der er udstyret med et arsenal af højt niveau teknologiske hjælpemidler og meget interessant for dem, der søger en omfattende og flerdimensional model. Pneumatisk affjedring, valgfri, øger komforten, øger brugervenligheden og fremmer kørsel på enhver rute.

Adblock
detector