BMW 507, den store bil Elvis Presley

BMW 507, bilen Elvis PresleyBMW 507, bilen Elvis PresleyBMW 507, bilen Elvis PresleyBMW 507, bilen Elvis Presley

Fra 1958 til 1960, denne BMW 507 tilhørt Elvis Aaron Presley, en genert og syg hjerte Tupelo, naturlige (Mississippi) barn. Vi taler om rock'n roll stjerne mest berømte af alle tid.

I 1958 købte han BMW 507 nu for vore øjne. Og det hele startede med Elvis hofter. Eller så i det mindste legenden om Kong. Hver episode af hans liv er dokumenteret for eftertiden i tre eller fire forskellige versioner. Vi vil basere sig på de mest populære. Ifølge denne, i slutningen af ​​1957 to begivenheder fandt sted: i Tyskland, en BMW 507 hvid med ramme nummer 70.079 Han havde netop forladt fabrikken, og Memphis (Tennesssee), Elvis Presley modtaget et brev, hvor han blev kaldt til militærtjeneste. Elvis var på det tidspunkt 22 år, og den konservative del af Amerika (dvs. i hele USA) blev anset "personificeringen af ​​bevægelsen af ​​rock'n roll, forstyrrende ungdom". Alle hans hofter twist, returnere skøre unge. I Florida, blev han truet med fængsel, hvis han gjorde cirkler med dine hofter. På tv blev hun kun lov til at vise kongen fra taljen op.

, militærtjeneste var en god mulighed ser godt ud med den offentlige mening, og ja, Elvis overraskede amerikanerne når, i stedet for at acceptere en privilegeret plads i en underholdnings firma, besluttede han at tjene som en almindelig soldat. I foråret 1958 begyndte han sin grunduddannelse på Fort Hood -Texas-, og den 1. oktober turnerede catwalken af ​​en troppetransport skib, der ville tage ham til Bremerhaven (Tyskland).

Så Elvis Presley og BMW 507 med stelnummer 70.079 begyndte at nærme sig. To dage efter fremstillingen, den 15. september, Bayerische Motorenwerke (BMW) De blev indskrevet køretøjet med M-800 plade JX. Fra den 19. til September 29, blev hun udstillet på Frankfurt Motor Show til rådighed for velhavende kunder, der ønskede at prøve det. Lige efter showet, sluttede han flåden af ​​BMW som en bil show, til at filme film og som test bil for pressen.

Og så var det, i februar 1958 befinder vi os. I april 1958 blev redaktør af vores tyske magasin Auto Motor und Sport, Hans-Ulrich Wieselmann, acceleration forhold til Mercedes 300 SL, en duel fra nul til 200 km / t, 150 hk BMW med 40,3 sekunder tabt til 65 hk mere end SL (27 sekunder ), rationale og årsagen til fejlen modellen BMW.

Max Hoffman, US importør af Mercedes og BMW, der havde overbevist Mercedes at skabe den 300 SL, også lykkedes at forføre BMW til at bygge en sportsvogn til det amerikanske marked. den Albrecht Graf Goertz designer Han formåede at skitsere en sport uden sidestykke nåde, som pustet liv BMW motor med otte cylindre i V i 501. Succesen råbte.

Men det gjorde ikke: under produktionen der var problemer med aluminiumslegemet; den 507 blev dyrere end forventet. Hvis vi tager højde for inflationen, dens start pris på den tid, 26.500 DM, svarende til omkring 340.000 euro i dag. Af denne grund, Hoffman reduceret mængden af ​​indkøb. I stedet for de planlagte 1.000 eksemplarer om året, ikke sendt til Amerika mere end et par dusin om året. Europa havde intet andet valg end at gøre.

I Beetle til 507

BMW ønskede at demonstrere magt sin sport i væddeløb. Således den 27. juli, 1958 ved rattet af M-JX 800, pilot Hans Stuck Han vandt Schauinsland løb med en tid på 17: 05.2 i Gran Turismo klasse over 2600 cm3. Han præsenterede også 507 til berømte klienter som kong Baudouin af Belgien eller egen Elvis Presley.

Efter alt at dømme, var det i 1958, på racerbanen Monthléry nær Paris, hvor kongen første gang så sin BMW 507. Du kan allerede manifestere dengang hans interesse i den bil, fordi snart, det 70.079 igen gå igennem værkstedet udviklingsafdeling, hvor han blev installeret en ny forrude og en ny gearkasse, og blev fornyet fuldstændigt motor. Den 12. december blev han sendt til Frankfurt Wirth forhandler kort før jul. Elvis Presley havde derefter tre fridage.

Under sin tjeneste i den tredje Pansrede Division United States Army Ray Barracks i Friedberg, levede han i Bad Nauheim. Derfra var det hvor sandsynligvis partiese til Frankfurt den første tyske bil, en VW Beetle. Der gav han en test med 507 og købte det for $ 3.750. Den 20. december, Elvis modtog nøglen 507 på en gren af ​​BMW.

Den 70.079 var den 507 bedste pleje i historien om BMW. Det er derfor, han gik til hænderne på Presley ønskede ikke at skuffe kongen. Derefter sport nummerplader førte amerikanske styrker: første A-1499 (for 1959), hvorefter G-1620.

Det siges, at Elvis ønskede 507 at komme hurtigt til Frankfurt for at se sin kæreste, men selvfølgelig i løbet af denne tid fratræde sin kvindelige vane skiftende virksomheder. 507 White blev snart berømt blandt de kvindelige fans af Elvis, som skrev deres adresser med læbestift på siden af ​​bilen. I august, Kongen blev træt af at skulle vaske malet, så han tog BMW til et maleri workshop fragt station Bad Nauheim, som malede det røde Porsche 450 frames.

Rey soldat

En Presley, hvad han bedst kunne lide var at rejse med taget åbent, og blive set. Men efter at have afsluttet sin værnepligt den 2. marts 1960 og stoppe med at være sergent Presley til at vende tilbage for at blive konge af rock'n roll, ikke den 507 han tog ham. dog chancerne er, at den amerikanske hær vil tage ham til Amerika med båd. Vehicle spor blev tabt indtil, i 1962, en New York Chrysler-forhandler solgte det til musiker Tommy Charles, der tog 507 til Alabama.

For bedst succes i road racing, blev sporten udstyret med en otte-cylindret motor i V (det vides ikke med sikkerhed, om Chevrolet eller Ford), en gearkasse Borg Warner og en bagaksel GM. Så den 507 tilbage til at forsvinde fra landkortet. Først 1968 blev hørt om ham, denne gang i Arizona. Ved den lejlighed hun købte aeronautiske ingeniør Jack Castor for et par tusinde dollars. Han brugte den til fem eller seks år, derefter sætte det i et skib Half Moon Bay (California) med tanken om at genoprette det, så snart han kunne.

Og der BMW 507, var den 16. august 1977 når Elvis Presley døde på Graceland af hjertesvigt. Samme år BMW 507, med chassisnummer 70.192, blev solgt på auktion for $ 350.000 som selvfølgelig Elvis bil. Men den virkelige forblev på et lager indtil juli 2014, hvor Jack Castor endelig besluttet at gendanne den. Ved kran, blev sporten læsset på en lastbil, der ville tage ham til lufthavnen. Et par dage senere, den 507 landede i München.

Før undergår restaurering, blev det udstillet i to uger på BMW Museum. Vi er i fotostudie skoning Michelin dæk revnet 6,50 / 6,70-16X. Den syntetisk læder af pladserne er råddent, i stedet for de oprindelige instrumentbrættet instrumenter stikker ud fra et ark konglomerat, og sidepanelerne er fastgjort med skruer. De sideruder er skæve. I førerdøren, et klæbemiddel indikerer, at der muligvis være hans sidste tjenesteBender og Chapman, 1375 North Arizona Ave, Chandler (Arizona) sidste ændret smøremiddel og oliefilter, og fandt den differentierede, bremser og cylindre, i oktober 1968. I dag, under kølerhjelmen nej Han har motoren. Manglende krom forlygte ringe, har dækket hullerne med kit spejle og bageste kofanger mangler, som engang havde monteret en tysk nummerplade. Låget Stammen er fastgjort med en blæksprutte. Støvet årtier stadig afdragsfri design Goertz århundrede væve.

Virkelig bør ikke bære sikkerhedssele, som udbydes til en ekstra pris, og Hans Stuck ikke ønsker at bringe i deres biler, siger de. men den "de siger" Det har været brugt meget ofte, da kong nåede rang af legenden, og i 57 år har fretted meget med bilen. Blandt de 251 (eller 254, i henhold til en anden version) 507, der eksisterer, denne model viser vi her bærer den korrekte ramme nummer, og under de røde matte titter i mange dele af den oprindelige hvide maling. Det er muligt, at efter to år BMW har planer om at bruge i sin restaurering, tilbage til sin oprindelige hvide farve. Nogle mener, at først da vil være den bil af kongen, mens andre frygter lige det modsatte. Hvem vil ikke?

Elvis Aaron Presley, en mand, der i 33 år udgivet 711 sange og 60 album, positionering i alt 80 uger som nummer et på hitlisterne, aldrig skrev sange. "En sang er ikke din, før du synger det"Han mente. Og for den fabelagtige ingeniør Jack Castor, vil BMW 507 ikke være en drøm opfyldt, indtil han ikke køre igen.