Volkswagen Golf GTI TCR: Golf GTI kilpa-testi

Volkswagen Golf GTI TCR: Golf GTI kilpa-testi

Olemme ratissa Volkswagen Golf GTI TKR 2017, ase, jolla VW kohdistuu eri TKR mestaruutta maailmanlaajuisesti. Nyt 350 hv.

Volkswagen Golf GTI TKR, kilpa-auto VW

Volkswagen Golf GTI TKR, kilpa-auto VW

Volkswagen Golf GTI TKR, kilpa-auto VW

Volkswagen Golf GTI TKR, kilpa-auto VW

Volkswagen Golf GTI TKR Se on valmistettu Espanjassa osastoittain Istuin Martorell kilpailussa. VW-konserni on uskottu Seat Sport valmistuksen kolme mallia varten TCR: Audi RS3 LMS, Seat Leon Cup Racer TKR ja VW Golf GTI TKR. Tämä tarkoittaa lisäksi kahdesta ylpeyttä istuttaa vaikka tärkeä tunnustus työstä niin monta vuotta on toteuttanut osastopäälliköt Jaime Puig. Siellä kolme mallia valmistetaan kapasiteetiltaan viisi autoa viikossa. Kaikki kolme jaa 65 prosenttia palaset otettu raitiovaunulla ja ne eroavat vain ruumiin löysin vierailu tehtaalla Martorell päivää ennen testin Golf. Kehon tulee niin se menee sarjaan ja se työllistää 120 Sport Seat vahvistaa tuntia, poista mikä ei ole välttämätöntä ja lisää turvakaari. Sieltä se on maalattu ja johdetaan suoraan asennusosaan, jossa kaikki osat on asennettu.

VW Golf GTI TKR

Moottori on Käyttäen 2.0 TSI GTI Cupra versioita tiukka tai RS-sarja. Muutokset ovat ulkoisia se ja vaikuttaa saanti, pakokaasun, elektroniikka- ja öljy, jolla saavutettiin 350 hv. Sisältää paljon suurempi välijäähdyttimen, toisen ryhmän malli, on ilmansuodatin ja kilpailu pakosarja on spesifinen, minkä jälkeen pari katalyyttien kilpailu, joka sijaitsee pakoputket alentaa lämpötilaa. Kun kaikki tämä saa 20 hevosta 300 alkuperäiset. Myös öljyn kierrätysjärjestelmä, mini tehosterokotus säiliön yläosassa, voitelun varmistamiseksi riippumatta sivusuunnassa ja pituussuunnassa G: n on saavutettu. 350 hevosta saapuu muokkaamalla ECU ohjelmointi standardin, että tuo suurempi osa bensiinistä; Kummallista, keskimääräinen kulutus jopa 47 l / 100 km.

VW Golf GTI TKR

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa muutokseen. Toisaalta on 6-nopeus DSG, Myös mukaisesti, mutta sen uudelleen ohjelmoida ECU ja lopullisen sovitettu nopein MM piiri, ja toinen peräkkäinen muutos Sadev suorat hampaat. Molemmat hallinnoidaan kamerat, vaikka Sadev sisältää kytkinpoljinta (tuotoksia vain). DSG liittyy ero sarja VAQ, Sen elektroniikka mukautettu vaatimuksiin kiinnittymisen lautoista, nauttien Sadev perinteisten mekaanisten Kitkalukkoakselistot. Ero kahden muutokset on, että DSG on luotettava ja vaatii enemmän huoltoa Sadev. Raidevirtapiiri riippuu tietyn testin tai voi olla suurempi kuin toisen. DSG on Kestävyysajo näyttää olevan kaikkein mukauttamisesta kun taas toinen on suositeltavaa sprint kilpailuihin. Jarrujärjestelmä, olka, iskunvaimentimet ja tukivarret ovat erityisiä kilpa ja niillä on vain vähän tekemistä sarjassa. Se sisältää hydraulisen käsijarrun, jota käytetään pitämään auton lähdöt, jotka eivät ole tasainen, Jaraman esimerkiksi.

Ja aika aloittaa. Testata VW Golf GTI TCR pidettiin Castellolí piiri. Sade osoitti armoa ja ei saanut takaisin yhden kuiva. Minulla oli kaksi kummia poikkeuksellisesti neuvoo minua aina ja johon sain kunnian voi jatkaa radalla. Yhtäältä Benjamin Leucher, viime aikoihin asti haltija etuveto tiedossamme Nürburgring -onko se vain poistetaan Golf GTI Honda- kanssa clubsport ja toinen lapsuuteni sankareita, hyvin Hans J. Stuck; liikaa esityksiä.

Hans Stuck ja Daniel J. Cuadrado

Tuntemuksia pyörän Golf GTI TCR ovat raakaa. Se toimii paljon, paljon, hidastaa kavalalla ja kaarreajo nopeus on todella suuri, vaikka huono kunto radalla. ABS vaihtoehto voi johtaa, ihanteellinen Kestävyysajo tai sateen (vähemmän rasittavaa ja parempaa Renkaiden hoito), mutta tämä laite ei. Olen yllättynyt ajettavuutta ja lähetetään kohde on takana, joka ei ole mitään radikaaleja heidän reaktioitaan. Tila radan en voinut laittaa kehykseen vaikeuksissa; rikkomatta auton niin päiväksi testausta ei nähnyt oikein ja että päivä kutsui sitä, joten I Rajoitettu itseni aina ennakoida ja pysäytä auto suorassa. Kyllä, aina seuraavat herra Stuck, joka meni ennen kuin teet mitään jäniksen ja hitaasti. Kyllä voisin tehdä useita testejä veto kaasua tylysti avaamista vai ei ja Olin iloisesti yllättynyt veto -Tämä laite oli DSG- ja miten hyvin he tulivat eteen. Tasauspyörästön toimii paremmin kuin odotin, kun otetaan huomioon, että tämä on sama auto, joka kantaa kadulle. Se on hyvä kilpa-auto erittäin laadukas. Jakamista niin monta kappaletta voit kilpailukykyiseen hintaan ja ylläpito ei ole korkea, kun otetaan huomioon tasolla. Pidin siitä.

Saatat myös olla kiinnostunut:

TCR Espanja 2017

Opel Astra TCR: testi Nürburgring

Francesc Gutiérrez, Espanja promoottori TCR

Adblock
detector