Toyota RAV4 2.0D 4x2: Testaa Japanin maastoauto BMW moottori

Toyota RAV4 2.0D 4×2: Testaa Japanin maastoauto BMW moottori

Hyvästit omaa dieselmoottori. Myönteisenä BMW, jolla pieniä tuotteen parannuksista Toytoa Rav4 taas vahvistavat heidän paras ase: tasapaino.

Testasimme Toyota RAV4 2.0 4x2

Testasimme Toyota RAV4 2.0 4x2

Testasimme Toyota RAV4 2.0 4x2

Testasimme Toyota RAV4 2.0 4x2

Emme edessä uuden sukupolven, vaan evoluutio Toyota RAV4 julkaistiin vuonna 2013, mutta tämä SUV Toyota ei ole pelkästään tehokkaampaa, turvallisempaa ja mukavampaa kuin ennen, mutta myös yksi malleista kilpailukykyä verrattuna muihin SUV sen luokan kanssa, kuten koko, laitteet, laatu tai teho.

sisällä tekniset innovaatiot, Uuden dieselmoottori on yksi mielenkiintoisimmista jolla käyttäjä löytää. Hyvästit omia lohkoja, BMW on nyt joka luopuu 2,0-litrainen Ainoan diesel-versio löytyy erilaisia ​​ominaisuuksia ole vapaa: voit ostaa hybridi-versio -197 CV ja ilmoitettiin keskimääräinen kulutus on 4,9 l / 100 km-, yksi bensiini 2,0 -että moottorin edellä olevalla alueella, mutta tehostettu silti vain kaikki neliveto, ja Tämä Diesel nyt todistettu, että Toyota tarjoaa vain etuveto, kokoonpano aiemmin käytettävissä vain "sen moottori" 2,0 D4D 120 hv.

niiden 143 hevosta teoreettinen -ei saavuttaneet Dyno, vaikka hyvin little-, Toyota RAV4 siirtyä nyt selvästi enemmän ketterä 4×2 kuin edellinen versio, ja vaikka ei paranna suorituskykyä 150 hv 2,2 D4D neljä vetävät pyörät, Kyllä he tekevät, ja selkeästi, Kahdessa kulutuslukuja: of 6,9 l / 100 km on 1678 kiloa edellinen versio, Olemme nyt mitataan tässä Toyota RAV4 5,5 l / 100 km keskipitkällä 1604 kiloa. Lisään painoa tietoja, koska se varmasti tuntuvat vähän eroa vanhan version kaikki neliveto, ja uusi, ilman sitä, varsinkin kun uusi moottori on itsessään kevyempiä. Mutta onko tämä Remontoitu Rav4 on myös ruvennut 55 prosenttia enemmän eristystä lattiassa, ovien tai kojelautaan. Ja uusia rakenteellisia vahvistuksia lattiaan tai takajousitus kehto suuntaan, jotka tuovat uuden Toyota RAV4 ensiluokkaista mukavuutta ja hienostuneisuutta.

Yhdessä laadun parantamista sekä muutoksia koko sisustus, molemmat ajomukavuus ja ajotuntuma ottaneet valtavan askeleen. parantaa soinnin, opastettu suunta, jonka mukaan, kyllä, tuntuu parantunut renkaiden pitoa, erityisesti märkä maa. Myös tasapaino kovuuden ja suodatus vaimennus saadaan paremmin kuin ennen. Sinulla ei ole tarkkuutta Mazda CX-5, paras Ajo yhteyttä, eikä erinomainen tunnelma ja laatutason nyt asettamat Kia uusine Sportage, esimerkiksi, mutta parannus on huomattava kaikessa, ja lisäämällä muuttujan arvo ja hinta, muutamia malleja voi tuottaa enemmän vähemmällä, joko toiminnallista tai laitteiden tasolla.

säilyttää tasot viihtyvyyteen, hyvin antelias kolmiulotteisesti ja etsiä missä Toyota RAV4 erityisesti merkittävä sen myöhempää leveä ja täysin tasainen lattia, ja parantaa sen laitteiden kanssa tunnettu Toyota Safety Sense, jossa yhdistyvät liikennemerkki tunnustamisesta, järjestelmän hätäjarrutuksen tai hälytys tahtomattaan muutos kaista mm. Erittäin hyvä tuote evoluution mikä ehkä ei ole pyrkinyt olla johtava tarjoamalla dynaaminen tai auto, mutta tasapaino, jossa RAV4 on sana.

Pähkinänkuoressa:

Kiihtyvyys. Uusi hyvä pohja, nyt alkuperän BMW, ja vaikka se on suuri vaikutus nopeuteen uuden Rav4, ei ole mekaanista laatua ja hienostuneisuutta auton. 9,74 S: 0-100 km He eivät varmentamaan erittäin nopeita kiihdytyksiä, mutta ketterä. Y34,4 17 sekuntia on aika käydä läpi 400 ja 1000 m, vastaavasti.

Muutos. Miellyttävä käyttö vivun toisella puolella ja looginen tehostamalla vaihde, jossa on kuudes 54,3 km / h x 1000 rpm:, anna tehdä hyviä moottorin suorituskykyä.

Jarrutus. heikkous, ja se ei ole puutetta "teräs" jarrujen, koska antelias edessä levyjä 328 mm, mutta puutteen vuoksi pitoa renkaiden purra. se 80,4 metrin lopettaa 140 km / h.

Kulutusta. Yli 1600 kiloa ja suuri etupinta. Ei ihmeitä … O kyllä ​​tarjotessaan BMW on tämän takana moottori. Tehokkuus osoitettu alhainen tiennumeroita, jossa 5,1 l / 100 km kaupunki ja 6,2 l / 100 km. Sen keskimääräinen kulutus 5,5 l / 100 km ja 1090 km autonomian.

Ohittaminen. Se on nopeampi kuin edellinen 2,2 D-4D, mutta ketterä tällaisessa harjoituksia on fyysinen tausta. Kompensoi kymmenennen kerran, että on tuottanut erinomaisen maun. 8,0, 10,2 ja 12 sekuntia on aika, kolme viimeistä vaihdetta siirtyä 80-120 km / h.

Viihtyvyyteen. No keskuudessa hyvä, lähinnä koska se tarjoaa uusia senttejä takaistuimilla tai tasainen lattia ovat painonsa arvoisia kullassa. Ei ole olemassa monia SUV kokonsa kanssa 140 cm leveä ja 84 cm ulottuvuus jalat.

Sonority. Hän on erityisesti toiminut tämän ja ovat tehneet parannuksia, ei eksponentiaalinen, vaan tehdä elämästä aluksella miellyttävämpää. 120 km / h, sen ääni on 70,8 dB.

Teho ja vääntömomentti. Moottori hieman yli 1500 rpm lähestyy maksimivääntömomenttiarvot säilyttäen hyvä tyyppi rev bändi. Pikemminkin kuin liimattu korostamalla sen joustavuus. 34.5 MKG sen todellinen toimivat 1740 rpm ovat. Virta on pois 139 hv.

Tavaratilassa. Yli puoli kuutiometri –tarkalleen 545 litraa– mahdollisuus automaattisen avautumisen, 115 cm leveä ja tasainen syöttösuulla 65 cm pääsy maaperään. Ole suurin, mutta hyvin pystyy.

Saatat myös olla kiinnostunut:

Kia Sportage 2016, kaikki yksityiskohdat uuden sukupolven

Hyundai Tucson 2.0 CRDi / 136 4WD testi

Istuin Ateca, meidän vaikutelmia ja mittaukset

Adblock
detector