2017 Audi Q5: Testaa uusi palkkio SUV

2017 Audi Q5: Testaa uusi palkkio SUV

Audi Q5 2017 ei vallankumous suunnittelussa, mutta selkeää kehittymistä, joilla on merkittäviä parannuksia mukavuutta, tehokkuutta, dynaamisuutta ja liitettävyys.

Testimme Audi Q5 2017 kuvina

Testimme Audi Q5 2017 kuvina

Testimme Audi Q5 2017 kuvina

Testimme Audi Q5 2017 kuvina

Sen yhteydessä avajaisissa uusi tehdas of audi sisään Puebla (Meksiko), jossa uusi Audi Q5 2017 on rakennettu kaikille paitsi Kiinassa, meillä on ollut mahdollisuus testata uutta mallia SUV kautta Saksan markkaan. Uusi tyyli ja uusia ominaisuuksia Q5, että Seuraa ohjeita Q7 teknologian ja käyttää samaa alustaa MLB Evo kehitetty asentamista pitkittäinen moottoreita.

Audi, joka voitti 2017 Audi Q5 olla maailman myydyin malli sen luokkaan, uudelleen voimaan asema odotettua menestystä uuden painoksen Premium SUV, kiitos parannuksia, kuten kyky sisällyttää tehokas muuttuva ilmajousitus korkeus, uuden teknologian Quattro ultra dynaamista osoitetta joka vaihtelee sen välityssuhde nopeuden ja kiertokulman ohjauspyörän, urheilu tasauspyörästön, sekä joukko ajo tuet ja innovatiivisia ominaisuuksia liittymien ja viihde aluksella.

2017 Audi Q5 testi2017 Audi Q5: päivittää verkossa

kanssa Evolved linja, selvempi profiilin, kolmiulotteinen yhden kuvan säleikkö ja äskettäin lyödyt tyylikkäämpi ajovalot (Vaihtoehtoisesti voi olla matriisi LED tyyppi), Uuden Q5 on pidempi, leveys ja korkeus kuin edellinen versio. Se mittaa 4,66 metriä pitkä, 1,89 metriä leveä ja 1,66 korkea, kun taas taistelu ulottuu 2,82 metriä suosia sisätilaan.

Kokonaispaino on alennettu 90 kg verrattuna edelliseen sukupolveen Q5 jossa käytetään kevyitä lujien terästen ja alumiinin, ja ilmoittaa, 0,30 aerodynaaminen erittäin onnistunut Cx, pehmeällä kehon linjat, matala suojien tai jopa erityinen suunnittelu Vanteiden ja renkaiden, jotka edistävät ilmavirta ohjautui etusäleikkö sivuun tai lattian alle Audi Q5.

Uudet ulottuvuudet ovat sallineet Löyhempi sisustus, erityisesti takaistuimet, jossa asukkaat huomaavat enemmän jalkatilaa ja korkeammalla pään. Lisäksi, mahdollisuus siirrettäviä istuimia voi ansaita ylimääräistä 13 cm jos jalkakäytävät liu’uttamalla sen takimmaiseen asentoon.

2017 Audi Q5 testi2017 Audi Q5: Interior Premium real

Kuten tavallista Saksan markkaa, Sisällä Audi Q5 täydellisesti täyttää odotukset ja se on sopusoinnussa uusimmat tuotteet Audi. Hyviä materiaaleja, riitä paikalla, hyvin varusteltu ja lukuisia vaihtoehtoja muokata maun, mistä ilmastointijärjestelmät, lämmitetty ohjauspyörä, hieronta teho istuimet, stereo suuritehoisia valoisuus 30 valittavissa värejä, jne.

Tietenkin, et voisi olla huomaamatta digitaalinen virtuaalinen laatikko-art ohjaamon säätimet Kuljettajan konfiguroitavissa mieleisekseen jossa suuria tai pieniä instrumentointi, karttoja ja asiaa koskevat tiedot… Head-Up Display Plus ja MMI kosketus alue, Internet 4G, WiFi-laitteiden muodostaa yhteys 8, induktio lataa Qi protokolla älypuhelimille, jne.

Meille tuli yllätyksenä, että selainikkunan on kapasitiivinen, Asiantuntijat sanovat mieluummin tehdä yksinkertainen ja intuitiivinen toimimasta MMI rulettia suoritettavia tehtäviä koskettamalla näytön kanssa täynnä sormenjälkiä.

2017 Audi Q5: hyvät yksityiskohdat

Kuten edellä mainittiin, takaistuimet, Ne tarjoavat riittävän especio ja etummaiseen asentoon, voi olla liukuvia istuimia pitkittäin kahteen osaan ja säädettävä selkänoja, jotta matkustusmukavuuden saavutetaan, kun sitä ei tarvita enintään tavaratilaan. Lisäksi, Ne voidaan taittaa kolmeen itsenäiseen osaan helpottaa lastaus suuret hiukkaset.

Tällöin tavaratilan voi vaihdella välillä 550 ja 610 litraa mukaan taaemman penkki antoja 10 litraa enemmän kuin ennen. Voit myös anturi “hands-free” avata ja sulkea oven hänen jalka ja mahdollista alentaa ajokorkeudeksi takana -kautta painikkeen sijaitsevat maletero- enemmän kätevästi, versioissa varustettu ilmajousitus.

2017 Audi Q5: korkean teknologian

Uusi painosl Q5, joka perii useimmat tunnetut ratkaisut uusi A4 ja Q7 dosuuden sen runsaus laitteiden alalla turvallisuus ja ajo apuvälineitä, elementtejä kuten ennustavan avustaja tehokkuus, LED-ajovalot ja Matrix Led vaihtelevalla dynaaminen peräkkäinen sytytys ohjatun hilloja, lähtö varoitus matkustamon, seuranta kuolleen kulman ja takana liikenne ristissä aktiivinen kaista säilyttämistä ja jalankulkijoiden havaitseminen Automaattijarrutuksen älykäs umpikuja, joka decouples muutos automaattinen malleja ottaen huomioon tiedot edessä tutka, nopeus ja kartografian jne

Nelisylinterinen versiota ja uuden lähetyksen sisältävät erittäin quattro, taka-akseli yhdistettävissä tarpeiden mukaan ja jakelu Variable, kun taas 3.0 TDI käyttää tavanomaisia ​​Quattro, voit lisätä taka urheilu ero jossa mahdollisuus voiman jakamiseksi takapyörien.

2017 Audi Q5: voimakas ja tehokas moottorit

Aluksi se on vain bensiinimoottorin 2,0 TFSI 252 hv laatikko S tronic 7-nopeus, ja neljä diesel: lohko variantit 2.0 TDI 150, 163 ja 190 hv (Ensimmäinen 6 nopeus manuaalinen ja loput S tronic 7), ja 3.0 V6 TDI 286 hv ja yli 63 mkg vääntömomentti liittyy Tiptronic automaattinen 8-nopeus.

2017 Audi Q5 testiNe tarjotaan erilaisia ​​jousitus: vakio, urheilu, aktiivinen ja säädettävä pneumaattinen (60 mm) viisi tasoa, riippumatta moottorin valinta. julkaisu hybridi, tulee plug and joiden valikoima noin 50 km pelkällä sähköllä tilassa, se ei tuli markkinoille vasta 2018.

Kontaktin aikana, että olemme tehneet Meksikon Baja California vain meillä on ollut mahdollisuus ajaa bensiini versio 252 hv 2,0 TFSI ja 3.0 TDI 286 hv, sekä säädettävä ilmajousitus. Bensiinimoottori on erityisen hieno, suuri kyky kiivetä hallinnon ja melko hiljainen. Liittyvä dual-kytkin seitsemän nopeuden S tronic mahdollistaa voittoa asetettu tarra-alueilla, koska se osoittaa erityisen ketterä, kiitos keveys koko ja nopeus muutoksen vaihdetta.

Omalta osaltaan 3.0 TDI V6, hieman raskaampi, hyödyntää hänen suuremman voiman ja sen massiivinen vääntömomentti luku, joka on suurempi kuin 60 mkg. Nyt se on 8-vaihteinen Tiptronic vääntömomentinmuunnin sijasta S tronic 7, joten voit pidentää kehittämiseen muutos vähentää kulutusta. tehokkuus tilassa Voit irrottaa laatikon ampua ‘purjehdus’, alentamaan edelleen menoja, saat olla noin 6 l / 100 km keskimäärin jos ei paljon kaasupolkimen väärin.

hänen luvut edut ovat näyttäviä ja aina saatavilla vääntöreservin catapulting Audi Q5 mukana helposti. Kohokohtia työn runkoon, suuremmalla jäykkyys, tarkka ohjaus ja Suspensiota, joka kykenee absorboimaan vahva väärinkäytösten korkea hyötysuhde.

Edes kivetty kappaleita ylpeilee hyvät taidot, saatu kiinnostavia ulottuvuuksia TT tilassa nostamalla / Offroad. Sillä on mahdollisuus varustaa ohjausjärjestelmä laskee, inclinometer indikaattori kulmat nousujen ja laskujen kannustaa kuljettajan tehtävä. Ilma suspensio tarjoaa suuri mukavuutta ja tarjoaa mahdollisuuden valita viisi tasoa korkeus (tai -15-45 mm) vakiotilassa (178 mm korkeus), vaikka korkein tila maksiminopeus on rajattu 35 km / h, automaattisesti alentaa maavaraa, jos tämä luku on ylitetty. Sama pätee muiden liikennemuotojen; nopeampi, pienempi korkeus elin. Jos aikana noin kahden minuutin hidastaa, korkeus ruumis palaa aiemmalle tasolle.

Lyhyesti, se näytti meille pyöreä tuotteen laatu, joka on varustettu arsenaali korkean tason teknologian tukien ja erittäin mielenkiintoinen niille, jotka haluavat kattavan ja moniulotteisen mallin. Pneumaattisella jousituksella, valinnainen, parantaa mukavuutta, lisää käytettävyyttä ja edistävää ajo reitillä.

Adblock
detector