Testi: Kia Ceed pro Cee'd GT 1.6 T-GDI, korealainen GTI

Testi: Kia Ceed pro Cee’d GT 1.6 T-GDI, korealainen GTI

Sinun täytyy olla otsaa näy juhlissa toinen saman mutta halvempaa. Kia pro_cee’d GT tarjoaa urheilullisuus kuten eurooppalainen kompakti GTI varustettu mutta paljon halvempaa. Se kuulostaa hyvältä, mutta onko se totta?

Testi Kia Ceed pro CEE'd 1.6 T-GDI GT

Testi Kia Ceed pro CEE'd 1.6 T-GDI GT

Testi Kia Ceed pro CEE'd 1.6 T-GDI GT

Testi Kia Ceed pro CEE'd 1.6 T-GDI GT

Kyllä, se on totta. Jos olen rehellinen Odotin jotain muuta … pahempaa. Vuonna 2008 yritin ensimmäistä Kia pro_cee’d tapahtui moottoritien ja siitä lähtien olen ymmärtää, että se on täysin verrattavissa Euroopan kompakti auto, joka ei ole mitään kateutta. Kia ei enää tarvitse todistaa mitään sen laatua tai suorituskykyä, mutta sitten tehdä GTI On valtava askel. Oikeasti, en usko, että hän voisi. Yksi asia on tulla Eurooppaan tekemään tavallisille autoille, aivan toinen tehdä jotain kuten erikoistunut GTI ja tehdä sen hyvin; vakituisesti urheilu kompakti ovat vaativampia, mitä me ostamme ja pidämme erittäin tärkeänä etuuksiin, mutta älä käytä niitä, runko, mutta ei käyttänyt hyväkseen ja ennen kaikkea, kuvan. Nyt GTI: n hyvin kirjattu Renault, Seat, Opel, Ford, VW … kaikki urheilu tunnustettu teho ja paljon muuta perinnettä kuin tekee Kia vaan, nähneet pro_cee’d GT, on selvää, että jälleen kerran ennakkoluulot on jätettävä pois.

Kia GT testi eteneeAinutlaatuinen piirre Korean vanhoja jäljellä tässä mallissa ja voi moitteita sinun nimi, ja että johdettu lyhenne sanoista “Euroopan yhteisön ja European Design” Englanti. En usko, että kiva nimi, itse asiassa niitä ei hoida etuliitteen "ammattilainen" autossa laitos itse. Se tarjoaa urheilullisuus moottorilla 204 CV, yritys runko, hyvä ulkonäkö ja lyömätön taso standardin laitteet, kaikki paremmalla hinnalla kuin kilpailijansa. Tietenkin paperilla kaikki on positiivinen, katsotaanpa miten se menee.

Erityiset puskurit liitetty useita urheiluun leikata estetiikkaa, kuten 18 tuuman pyörät tai pihdit punainen antoivat asetetaan läsnäolo, jotka erottavat sen tavanomaisen cee’d. Voit sitä tai ei, mutta meidän on tunnustettava, että kasvi GTI. Jos säkissä sisällä ja nähdä suuri Recaro sekoitus nahkaa ja mokkaa punaisella ompelemalla, ja epäilee, että sinulla voisi olla häneen kiertää loppuun. Esteettisesti se täyttää ja huomautus. käyttää 1,6-alumiini multivalve sylinterikansi muuttuvan venttiilien ajoituksen, bensiinin suora injektio ja turbo kaksinkertainen kuori. Se tarjoaa 204 hv -10,7 hv enemmän tarkastetaan osaksi yksikkömme varautumisesta. Ei pyri suoraa vastakkainasettelua OPC tai RS ja ei ole nopein segmenttinsä mutta kulkee tarpeeksi pitkälle pitää hauskaa; on selvää, että matkalla on urheilua päivittäin. Koskien Golf GTI ja sen 220 hevosten puoli toinen hitaampi kiihtyvyys ja takaisin, on myös vähemmän tehokas-ja on hieman nopeampaa kuin Opel Astra ja Seat Leon 180 hv moottoreita.

Kia GT testi eteneesaavuttaa 100 km / h 7,26 sekunnissa ja se tekee kilometrin päässä pysähtymiseen 27,7 sekuntia joka, koska sen teho ja paino, ei huono, mutta huono. Kun toipumassa alhaisilla kierroksilla Se on mukavampaa kuin 1500 kierrosta ylittyvät. Alla liikkuu helposti, mutta ehkä hieman enemmän iloa sallisi ennakoida muutoksia, kun ajo on valmis "Low Power". Vallasta, joka on käyttänyt vain vähän ja että mikään järjestelmä Stop / Start, jotain, joka jo kantaa suurin osa sen kilpailijat. Joka tapauksessa, jos ajaa normaalia kaupunki ja moottoritie nopeuksissa loogista, se on normaalisti noin 8 litraa keskimäärin aina jotain edellä.

Ja rungon?

GTI moottori ei ole radikaali, mutta se ei tarjoa tärkeä prestacional tasolle vaatia hyvää kehystä. Tuning tykkäsi. Se ei osoita erikoistuminen, esimerkiksi Renault Megane RS. Sen määritelmä on lähempänä sporting mukavuutta, osoittavat pieni positiivinen epätasapaino vallan ja alusta, moottori ja voi tukea joustavammin. Tämä on hyvä, ja jos se ei vaikuta mukavuutta. On siis auto yritys, joka juuri tasapainottaa kehon mutta voit käyttää päivittäin hyvän hymyillen. Kehittämisessä hidastimia se on hieman kuivaa, kun taas suuri kuhmu junavaunun käyttäytyy hyvin.

Ohjausryhmä on nopea ja tarkka. Sillä on oikeus kovuus, jotta tuntisit olosi GTI ilman kidutusta. Pidän siitä, että Kia ovat osoittaneet persoonallisuus ei päästä tämän järjettömän peliin suuria ja erittäin matalaa profiilia rengasmerkkejä on, vedonlyönti rengas 225/40 on vanteen 18 jolla GT elokuva, ei vettä joutuu vaikeuksiin ja on edullisempaa. Enää ei tarvitse mitata. Etuakseli on tottelevainen ja takana toimii aivan. Se on malli, joka tallentaa rajan kääntyä takaisin minimiin, mutta pitää hyvä tasapaino kaksi junaa. Voima tulee joko pyöriin ja ansiosta alempi pari alas, jos nopeuttaa perusteellisesti harvoin nähdä luistonesto teko. Se ei pääse tarkkuutta Golf GTI käyttäytymistä mutta uskokaa minua pantavaksi erittäin vaikeissa olosuhteissa päästä tähän johtopäätökseen. Millä tarkoittaa dynaamista käyttäytymistä on hyvä auto, älä murskaa ja sana tylsä ​​on hänelle sanakirjassa.

Kia GT testi eteneeTässä vaiheessa testi te nähneet, että pro_cee’d GT on kiva auto. Muutos on sileä ja tarkka moottorin käydessä ja ei ole erityisen Gastón runko ja tahtoa "Sobrado". Jarrut toimivat hyvin kestävät ja jarrutusmatkat ovat oikein. kuitenkin Tämä koko saldo ansaitsee paljon pahempi, kun opiskelee laitteen tai vain levätä ja kurkistetaan. Se tarjoaa samat sisämitat kuin kolmiovinen Golf, jotka ovat hyvien, mikä osoittaa suoraa merkintöjä tuotemerkistä toiseen. Pääsy takaistuimet on helppoa, vaikka Se on vika, että ovet ovat valtavat, lähes coupé, kanssa "komplikaatioita" joka saattaa syntyä, jos suljemme pysäköidä rummuissa.

Hyvä viimeistely, hyvin esitetty ja yksityiskohdat käsittämättömän määrän missä tahansa hänen mahdollisten kilpailijoiden sekä hinnan ja konsepti. Edellä mainittu Recaro lämmitetty selain, sähköinen kattoikkuna, ilmastointi … johtaa lämmitetty ohjauspyörä, puhumattakaan seitsemän vuoden virallisen tae tuotemerkin. Kaikki nämä yksityiskohdat tekevät väitätte, että kaikki glamour Golf GTI tai erinomaiset suhteet koko, teho, laitteiden ja hinta Ford Focus ST jäädä epäilystäkään. Se saattaa tulla ymmärtämään, että maksaa 4290 euroa se maksaa enemmän Focus ST, koska se antaa sinulle hyvät laitteet ja 250 hevosta-ja aplicados- alennukset, mutta hintaero Golf GTI ja pro_cee’d GT on asetettu 8640 euroa. Ymmärrettävästi maksat hieman enemmän on nimi, kuten Golf GTI autotallissa, koska arvo tuotemerkkejä eniten vakuuttaa meille, mutta sitten maksaa 8640 euroa auto, joka antaa käytännössä sama, mutta paljon vähemmän laitteita ja takaamaan sitä näe.

Adblock
detector