Bensin eller Diesel: drivstoff forurenser hva?

Bensin eller Diesel: drivstoff forurenser hva?

Nyheter om hvem som forurenser, bensin eller diesel, er på dagsorden. Nå er en ny studie fra University of Canada bemerker at Diesel forurenser mindre enn bensin. La oss se på sine grunner.Bensin eller Diesel: drivstoff forurenser hva?

øyeblikk det virker som om Diesel tapt til fordel for bensin når det oppstår en som er mer skadelige brensel. Faktisk, ulike lokale myndigheter over hele verden har allerede tatt aksjon på saken, sette på bordet ulike tiltak for å fase ut denne drivstoff sine byer. Uten å gå videre, Madrid. Den opprinnelige formålet med statens team ledet av Manuela Carmena er å forby sirkulasjonen av dieselbiler gjennom gatene i byen i 2020. Paris også sluttet i Mexico City, blant andre byer, til initiativet.

nytt arbeid publisert i vitenskapelige rapporter, ledet av University of Montreal (Canada) sa at forurensning forårsaket av diesel er mindre skadelig enn å produsere bensin. Som det fremgår av denne studien, som har hatt samarbeid med forskere

Ifølge studien, som også bidro sveitsiske forskere amerikanere, nordmenn, fransk, italiensk og, Diesel i dag er mye renere enn før og det er mindre toksisk enn bensin. I ordene til ett medlem av forskerteamet, Patrick Hayes, “Diesel har et dårlig rykte fordi du kan se forurensningen, men i virkeligheten Verre usynlig forurensning som biler produserer bensin “.

Moderne Diesel, forurenser mindre enn bensin

Forskere som jobbet på studiet på forurensning av University of Montreal tyder på at innsatsen til regelverk for å beskytte miljøet bør rettes mot gamle dieselbiler og bensin. Moderne dieselbiler har vedtatt nye standarder og er nå veldig rent, slik at oppmerksomhet må fokusere på regulering av bensinmotorer.

Både Europa og USA har krevd de siste årene at Dieselpartikkelfilter equipasen kjøretøyer dpf betydelig grad redusere forurensning som utsendes. I løpet av studien, som sammenligner de to brensel, bensindrevne biler utstedt i gjennomsnitt 10 ganger flere karbonpartiklene ved en temperatur på 10 ° C, og 62 ganger ved en temperatur på mindre enn 7 C. Denne økning i utslipp bajad temperaturene i en mer uttalt effekt på kaldstart.

Resultatene av studien ved University of Montreal trekke i tvil dataene tyder på at dieselbiler er forbundet med utslipps vanligvis prisene mye høyere partikler. Men Rapporten viser også at de gamle biler uten partikkelfilter DPF forurenser mer enn bensin, Diesel og generelt avgir mer nitrogenoksid, ansvarlig for forurensning og sur nedbør.

Du kan også være interessert

Bensin eller diesel, som er bedre?

Dieselbiler i trådkorset Finans

Dieselbiler forurenser mer enn lastebiler og busser

Adblock
detector