Biler til minne: Alfa Romeo 75 V6 QV

Biler til minne: Alfa Romeo 75 V6 QV

I 1990 så han lyset uforglemmelig Alfa Romeo 75 V6 3,0 Quadrifoglio Verde, en enda kraftigere enn den amerikanske versjonen 75, og forblir i minnet til hver bilist.

Alfa Romeo 75 V6 QV, en uforglemmelig klassiker

Alfa Romeo 75 V6 QV, en uforglemmelig klassiker

Alfa Romeo 75 V6 QV, en uforglemmelig klassiker

Alfa Romeo 75 V6 QV, en uforglemmelig klassiker

Som coffers av Alfa Romeo ikke gå for spenstig, når utvikle erstatning Giulietta sedan de bestemte seg for å utnytte sin struktur og beholde den samme akselavstand. I stedet vil den nye modellen har overheng lenger og siden lanseringen ville ikke bare ha biárbol tradisjonelle motorer merkevare, men også kraftige V6 2,5 liter og en turbodiesel sacrílego 2 liter og 95 CV, levert av det italienske selskapet VM.

Alfa Romeo 75 V6 QVFor å fremheve et sideriss av den fremre og bakre høy nedover, anvendes Ermanno Cressoni en estetiske detaljer som tilpasser stilen på denne Alfa Romeo 75, med tilsatt i størrelsesorden av en strimmel av grå plastmateriale langs kroppen. Men i sin første serie denne modellen kjørte inn et tilbakeslag, siden det ble oppfattet som ikke kunne eksportere til det amerikanske markedet appetittvekkende. Måtte lage en støtfanger som holdt amerikansk lov, grunnen andre diseñasen større og utstyrt med sidefolder som øker lengden på kroppen ved 90 millimeter og i sin tur, absorbere uten knekking sjokk produsert i hastigheter opp til 8 km / t.

Alfa Romeo 75 V6 QV: teknisk

I tillegg til disse støtfangere installert siden 1987 i enhetene som skal til USA, der det ble markedsført som Alfa Romeo Milano Verde og bare selges med V6-motor, denne endringen viste seg ideelt for skille Europa som den mektigste modellen i serien: Alfa Romeo 75 V6 QV. Dermed ble kjennetegnet som ledsages av en aletines og en angivelig aerodynamiske stig gjorde forskjellen, fordi det servert for å markere strålende 75-Amerika, mye som luciese i koffertlokket trossamfunn 75 6V 3.0, ganske tørt. I stedet, salt sette sin melodiøse V6 3 liter får 188 hk og raspet 220 km / t hastighet, selv om kroppen hadde en løs luftmotstandskoeffisient Cx 0,40.

Som om ikke det var nok, Amerika Alfa 75 hadde en ramme nivå som krever mekanisk. ved siden av Dion bakaksel effektiv, Hun hadde på seg da sjenerøse dekk måling 195/60 VR 14 og som omfatter en bakre fjærer stivere, hardere spjeld og et tykkere stabiliseringsskinner, 22 mm fremover og 21 bakover. De fullførte hele en 3.2 snur retning mellom propp og lokk, tilstedeværelse ned som hastigheten økes, og installasjon basert bremse Brembo fire skiver, med ventilerte foran og valgfritt ABS-systemet. Også i overføringen til bakakselen hadde det endringer siden innlemmet en ZF differensialsperre til 25 prosent og en bakre gruppe 11/39, som for kolleger som prøvde i vårt magasin MOTORWAY virket altfor lang for utover 1988, selv med få motorveier og det gjelder en sports sedan tilnærming.

Alfa Romeo 75 V6 motor QVAlfa Romeo 75 V6: motor

Ser fremover til 1991, da binde motorer av 2 liter katalysator tuviesen empleasen og blyfri bensin, de italienske Alfa Romeo ingeniører ble tvunget til å endre V6-motor. Og resultatet var imponerende, som drivmiddel innhentet katalysert 192 hk, tilsatt til en dreiemoment på 25,5 mkg ved 4500 rpm. På samme tid ble den bakre gruppe erstattet med en kortere 11/41, for å dra fordel av den økte kraften og høyt dreiemoment liten reduksjon i lav.

dette V6 3 liter, noe mindre elastisk og mer kraftfull, er det den ledende versjon Alfa Romeo 75 V6 Quadrifoglio Verde, presentert i høst 1990, og som kopien av bildene tilhører. Sin første eier var en ingeniør på INTA (National Institute of Aerospace Technology) i Madrid, som behandlet ham nøye og solgt snart broren til en mekaniker som jobbet på den offisielle verkstedet Povedilla, som ligger i Madrid gaten med samme navn og dyp kunnskap om mekanikken i modellen. Tolv år siden han solgte den til Alexander, som umiddelbart gikk for å rense den i dybden og for å erstatte væske smørekretser, bremser og kjøling og smøring av girkassen og differensialen.

Eksemplarer som dette V6 Alfa 75 QV viser at når en bil er tatt vare på og gjør vedlikeholdet som kreves, kan tjene i mange år og kilometer enn vanlig. i tidspunktet for testing, viste sin kilometerteller 367,710 km, en respektabel figur som ser fantastisk sett samlet. Faktisk hadde eieren vært forrige helg i en alfista rally i Kotarr krets, nær Aranda de Duero, hvor han skjøt raskt tempo som lar sin motor og chassis.

Planlagt fortsatt urørlig, skinne i kontrast med kroppen Speedline de hjul av 16 tommers diameter og 6,5 tommer hals. Føttene bære noen sko dekk måle 205/45, beholder den samme utvikling og dets nedre profil gi feste asfalten. Allerede installert før den skinn ratt, berører justere stillingen av rattet høyde og dybde, samt sete avstand og ryggvinkel, mens Alejandro peker over bakspeilet for å indikere at der, som i luftfartøyer, og bryterne innvendige lys og front elektriske vinduer.

Interiøret Alfa Romeo 75Instrumentering, som vanligvis er sjenerøs i Alfa Romeo, utsatt for optimisme og mer leselig skript i hvit tone, er sammensatt av en speedometer gradert til 260 km / t, en cuentavueltas rød stripe som starter ved 5800 rpm, Kjølevæske termometer, oljetrykkmåleren og tanknivå hvis nålen ikke å stille på svingete veier. Og, i det sentrale området legger til en digital klokke og en sentral sjekk.

Alfa Romeo 75 V6 QV: opp

Kontakt, start og den musikalske lyden av motoren og V6 tar stafettpinnen. Med rolig tomgang, går den første gir uten å skrape, håndbrekk utgivelsen luftfarts stil og festen begynner. Selv om endringen krever litt rolig for å gå fra et gir til et annet, den kontinuerlige stakk av motoren gjør beveger seg hurtig speedometeret nålen i de tre figurene. I en lang rett, er 75 pakket og lyden av luft høres mot frontruten og speil. Men ønsker å redusere en tredjedel som kan nå 140 km / t, å sende V6 bestialsk musikk og akselerasjon evne.

Tilsvarende i raske svinger rammen av denne Alfa Romeo 75 V6 QV adlyder hva som er bestilt fra rattet og det viser at dette endelige versjonen setet holdes i sterk støtte. Men hvis turn er mer vridd, kommer ut en svak understyring tendens, lener kroppen og bare slå hjulet en smule å følge stien. Og hvis vi tar gassen i den situasjonen, bakakselen er ansvarlig for å holde den bakre og bidrar til å fullføre svingen. I denne forbindelse også involvert en cast av balanserte massene og sjenerøse utstyr dekk. Vi prøvde å bremse energisk plan og var imponert, fordi svaret er sterk og lett å dosere.

I tillegg Dette Alfa 75 V6 QV har en komplett utstyr og sin oppsigelse er ganske nøye, særlig i forhold til tema i disse årene preget den italienske biler. Og alltid holde æren av bli den siste saloon Alfa Romeo før merket ble absorbert av Fiat Group. Kort sagt, en markert sporty bil, som nyter kjøreglede nesten som om det var en ekte kupé, men har en komfortabel og romslig baksetet og bagasjerommet presentabel.

ark Alfa Romeo 75 V6 3,0 QV (1991)

motor

6 sylindre i V til 60 grader

forskyvning

2,959 cm3

makt

DIN 192 hk ved 6000 rpm

transmisjon

bakhjulsdrift

endring

5-trinns manuell

Largoxanchoxalto

4,42 x 1,66 x 1,40 m

vekt

1250 kg

maksimal hastighet

222 km / t

gjennomsnittlig forbruk

10,4 l / 100 km

Manufacturing tid

1990-1992

pris

2000-8900 euro

Du kan også være interessert i:

Classic å huske: Dodge Serra Boulevard

Classic å huske: Audi Quattro

Classic å huske: Seat 127 og Fura

Adblock
detector