Honda NSX, uusia yksityiskohtia Japanin superauto

Honda NSX, Japanin superautoHonda NSX, Japanin superautoHonda NSX, Japanin superautoHonda NSX, Japanin superauto

Oli aika, ei niin kaukana, missä ajo Honda NSX oli lähinnä asia istua ohjaimissa F-1. Se oli 90-luvulla, mutta vuosisadan vaihteessa lasku, joka huipentuu alkanut vuonna 2005 tuotannon päättymisen. Honda päätti kuitenkin tänä vuonna vallata takaisin taika. Ja et voi tehdä tiettynä päivänä: samanaikainen Hän palaa sen tuloa F-1... ja kaupallinen käynnistää sen ensimmäinen lentokone, Honda-Jet. Juuri mitään.

Tämän vuoksi on selvää jo etukäteen, että Honda aikoo palata ravistella aistit ja vetoavat tunteita. Joten mitä on tehnyt meidät ymmärtämään aikana kaksi pitkää vuotta ilmoitettiin paluu Honda NS-X ja kyllä, lopulta, voimme nähdä lopullinen versio tuotemerkin Acura. syöte tuotanto, Ohio (USA) Se tapahtuu syksyllä aloittaa myynti lopulla 2015.

Tietenkin, Honda jatkaa antamatta suuria teknisiä yksityiskohtia hänen odotetaan palaavan, vaikka hitaasti, ainakin tiedämme lisätietoja. kuten mittaa 4,47 metriä pitkä, 1,94 leveä ja juuri 1,22 korkea. Mutta silti kompakti koko, se lopulta 4,5 senttimetriä pidempi ja korkeampi, ja 13 leveämpi kuin viimeksi Honda NSX 2005.

Honda NSX

Jäykkyys ja keveys

Jos ensimmäinen Honda NSX oli ensimmäinen tuotanto auto rakennettu itsekantava runko täysin alumiinista, uuden sukupolven lupaa myös suurin keveys. Kehitetään "Space-frame monimateriaali-" käytetään nyt sen rakenne teräs, alumiini ja, mukaan Honda, 'muut kehittyneet materiaalit'. Siten, runko on alumiini ja komposiitti, kun taas lattia, esimerkiksi, on valmistettu hiilestä.

Kaikkiaan Honda insinöörit sanovat heidän uusi NSX on pienempi painopiste sen luokkaan, sen pitäisi myös johtaa dynaamisessa ensimmäisen kertaluvun. Tämän saavuttamiseksi uuden NSX mukana myös alumiini tukivarret ja keraamiset jarrut, yhdisteet yksiosainen satulat parantaa jäykkyyttä ja kosketus, kuusi männän edessä ja 4 takana.

Honda NSX

Brutaali mekaniikka

Jos tarkastellaan suunnittelussa uuden Honda NSX ettei yllättää myös sen lukuisia ilmanottoaukot. Ja sen kehittämiseen, japani automaker on ollut tarve avata uusia kanavia ilmanvaihto. Miksi? Ehkä tietäen, että hänen sydämensä on hybridi- ja on jopa 4 moottoria voi helpottaa ymmärtämistä. Nyt me tiedämme, että nousta kymmenen lämmönvaihtimet kolme lämpöpatterit ja kaksi välijäähdyttimen asennettu puolella ilmanottoaukot.

Koska todellakin Honda hybriditeknologia johtaa uusiin Japanin superauto. kuten lämpömoottorissa, NSX on voimakas V6 taka keskiasennossa joka on vahvistettu rightsizing, 3,5 litraa, että tahto halukkuutta 75 astetta ja kuivasumppuvoitelullaan. Ja tietenkin, tulee olemaan twin-turboahdettu. Hän liittyy se tulee uusi automaattinen kahden kytkimen nopeudet ja 9, kehittämä Honda itsensä ja hallinnoi yksinomaan lavat ohjauspyörän takana.

Edessä uusi Honda NSX ominaisuus kaksi sähkömoottoria, ja yksi pyörä kunkin parin toisistaan ​​riippumatta, tavalla käytännössä vektori ero. He kertovat, että vaikka voisit hakea negatiivisen vääntömomentin ja vähentää aliohjautumista mitä he kutsuvat 'ketterä Assist'. Kolmas sähkömoottori on sitten sijoitettu vaihdelaatikon kotelon takana uuden NSX, jolloin saadaan superauto AWD ( 'Super Handling AWD-järjestelmä call). Sähkömoottorit, sekä helpottaa sen sähkö, myös itse antaa järjestelmä "Launch Control ja aina hetkellinen kaasuun. Kaikkiaan arvioidaan, että tarjoaa yli 550 hv, vaikka Honda ei paljasta virallisia tietoja.

Honda NSX

Honda NSX Type R ...?

Uuden Honda NSX lupaa siis sanoja sen insinöörit, maksimi ketteryyttä ja ajettavuutta. Dynaamisessa osassa antaa Järjestelmä Integroitu dynaaminen järjestelmä, jossa kuljettaja voi valita liikennemuotojen Sport, Sport +, Track ja hiljainen (sähköinen). Siten, se muuttaa ei ainoastaan ​​vaste sen moottorit ja alustan, mutta myös sen äänen.

Jää vain odottamaan muutaman kuukauden ja säästä. Se ei ole liian suuri, uusi Honda NSX on ilmoitettu, joiden alkuperäinen maksu $ 150,000. Honda on hinta unelmoida uudelleen. Tälläkin hetkellä ja ehdottaa futurible versio 'Type R', joskin se on odotettava vielä jonkin aikaa.