Tesla Model X P90D: SUV proof “andre” planet

Tesla Model X P90D, SUVperespecialTesla Model X P90D, SUVperespecialTesla Model X P90D, SUVperespecialTesla Model X P90D, SUVperespecial

Tesla Model X bekrefter alle fordommer. De som tror at elektriske biler er fremtiden, produsenter av konvensjonelle biler er reaksjonære at langsom framgang og Elon Musk -physical og entreprenør medstifter av PayPal, Hyperloop ... og Tesla Motors er en visjonær, har her et argument i sin favør så mye som de som tror på Silicon Valley er så flinke til å finne opp bilen for å få en ny smarttelefon.

Det er ingen enkelt gyldig posisjon på Tesla Model X, men med denne eksklusiv test Vi kan tilby data som du vil sette pris på det. En ting er klart: X Det er en fantastisk bil, men ikke bare av 131.300 euro det koster, det 539 CV som utvikler, dens åpne dører gullwing, hans berøringsskjerm vertikal 17 tommer deres oppdateringer teknikker radio og dens enorme kapasitet for illusjon (selv om det også). Som i alle X, driver en elektrisk motor for- og bakakselen, slik at Tesla firehjulsdrift.

Tesla Model X, hvor sjelen minivan?

alt dører De er elektrisk og, avhengig av konfigurasjon, De åpner da han nærmet sjåføren. I små parkeringsplasser eller garasjer, som en forholdsregel, bare gjøre det halvveis. Hvis føreren løfter dem alle, det elektroniske systemet det skal, og hvis han returnerer til å parkere på samme sted, åpner dem automatisk helt. Hva er udiskutabelt er at Det lov å gå inn i ryggen uten problemer. det er tre komfortable individuelle seter, alle justerbare i lengde elektrisk modus, med ingen annen mulighet enn å kaste seg. Som protesterte, fordi dette er ingen måte å ta hjem en ultra stor flatskjerm-TV, må du vurdere at de mest sannsynlige kundene Model X allerede har hjemme i noen tid, og trolig okkupere en hel vegg.

Tesla Model X inneOgså verdt å nevne at i to sammenleggbare seter i den tredje raden voksne kan bli innkvartert uten store ubehag, mens bedre over korte avstander, og når de er sju beboere i bilen, er det fortsatt rom for bagasje, fordi under panseret ingen motor, men en bagasjerommet på 187 liter.

Førerdøren lukkes automatisk når du tråkker på bremsen (eller, hvis du foretrekker det, ved hjelp av berøringsskjermen, som de andre dørene). Den store romfølelse skyldes både den panoramiske frontruten som kabinen er tom fordi X Den konsentrerer seg nesten alle sine funksjoner på berøringsskjermen. Ikke engang en egen bryter lys, men LED-lysene er styrt av sensorer. Det tar en stund å sette alle menyer, og selv når du har praksis, er kontrollsystemet som kan distrahere nok. På den annen side, skjermen Touch fungerer bra og reagerer meget raskt. I tillegg tilbyr den vertikale skjermen Google Maps og trafikkdata i sanntid. Hvis vi telle hvor mange drivere er alltid på jakt etter denne informasjonen på sine mobiltelefoner, er det den logiske ting er å ha fullt integrert disse funksjonene i bilen. Men ferdig De er litt merkelig, eller sagt på en annen måte, veldig substandard kvaliteten på sine rivaler premie... (e-tron Audi Q7, BMW X5 og Volvo XC90 T8 40e blant andre) og til og med generalister. Tesla forbereder seg på å starte så snart du føler. Velg posisjonen "D" velgeren, (eksisterer som en multifunksjonshendelen ekte antikke siden 1975) fra Mercedes. indikatoren Det lover 375 km med autonomi, som på slutten av dagen vil være 346 med litt moderasjon. Det er nok til å reise. I en halv time, er hurtig ladestasjonen i stand til å innføre i batteri av ion av 400 volt den energien som trengs for å reise 270 km. Vi får beltet, løfter foten av bremsen og X begynner å bevege seg lydløst.

Tesla Model X, men det er en SUV?

Som alle SUV fem meter, Det reiser rundt i byen med noen forlegenhet. Fra dette øyeblikk er det mulig å aktivere autopiloten (som i vår testbil er tilgjengelig i sin tidligere versjon 7.1). Det opprettholder avstand, bremse, svinghastighet og gjør automatisk. Det eneste problemet er at man ikke alltid fører til hvor du vil. Når X løpebaner heltrukne linjer, snu baner inkorporerer din vei, eller du bla en halv centimeter unna parkerte biler, følelsen som gir en er at det var en sjåfør med førerkort nettopp fjernet. Noen ganger ber systemet deg å holde hendene på rattet, men Model X fortsetter å lede hvis du ikke gjør noe. Highway ting endrer fullstendig og autopilot fungerer perfekt.

Tesla Model XMen kjører seg selv i en bil som futuristisk som Tesla Model X, er mye mer behagelig. Alltid holdes trygt og har en utmerket veigrep, men på grunn av sin høye vekt 2.547 kg målt i vår báscula-, og unnfangelse, du mangel presisjon, som tenderer til å understyring som tydelig åpner trukket i kurver. Her er det vist at er ikke så lett å hoppe over slag tiår med erfaring i styring og chassis justeringer. den adresse Tesla er kunstig og gir mye mindre informasjon, men stort sett nøyaktig, at modeller som Audi Q7 eller BMW X5.

Tesla Model X, akselererer som Millennium Falcon

med hjul 22 inches, den luftfjæring reagerer kraftig til små uregelmessigheter. Dessuten gir det god kjørekomfort, noe som også bidrar til det lave støynivået. imponerer den avbruddsfri strømforsyning med hvilken siv fremover. Trafikklys når du forlater et inntrykk av at du går ut bak navlen. Selv på motorveier, 180 km / t, anbefaler vi å stramme nakkemusklene før du går på gasspedalen.

I vår testbane. Endre stasjonsmodus "sport" til "latterlig", Dvs. "absurditet" (For den beskjedne sum av 10.900 euro). Vi tråkker på gasspedalen. I en forbrenningsmotor, bør det nå åpne strupeventiler og styreventiler, luft og brennstoff antennes, skyver stemplene ned, må rotere en veivaksel tannhjul og orden inntil den kraft som var til hjulene. Utviklingen av kraften i X, men fungerer som en lyspære bryter: du trykker på den, og gå. Det imponerende er ikke 4,2 sekunder Tesla tar å nå 100 km / t, men umiddelbarhet som gjør det. Det gir deg følelsen av å ha fått truffet på en løpende AVE.

Etter to eller tre akselerasjoner, blir X mindre intense. Vifter kjøle det elektriske system, og i løpet av målebanene Forbruket øker mens batteri holder seg tørr etter 100 kilometer; bort fra de 26,9 kWh / 100 km.

Tesla har åpnet en måte som tradisjonelle merkevarer er fortsatt å utforske. Pros: Det er en fullt brukbar bil, ingen følelse av prototype; Mot: at Det har ikke nøyaktigheten dynamisk som har tilbrakt mange år å lage biler. Hele bilen dreier seg om tilkobling, selv om infoentretenimeinto system krever en god periode med tilpasning / lære å dra nytte av sin enorme muligheter.

Du kan også være interessert

Således fører autonome Tesla biler alene

Tak som bruker solenergi for å lade den Tesla

Tesla Model S P100D, den raskeste hastigheten opp til 100 km / t bil

Sammenligning Audi Q7 e-tron, BMW X5 og Volvo XC90 T8 40e