Toyota C-HR vs Audi Q2: Wat is de beste SUV? ¿Hybride of benzine?

Ter vergelijking: Toyota C-HR vs Audi Q2Ter vergelijking: Toyota C-HR vs Audi Q2Ter vergelijking: Toyota C-HR vs Audi Q2Ter vergelijking: Toyota C-HR vs Audi Q2

Audi Het is erin geslaagd om de Q2 te positioneren (in het Je ziet linkbereik en prijzen) In de juiste plaats op het juiste moment. Aan de ene kant, het heeft een lichaam compacte afmetingen (4,19 meter lengte) niet voorkomen dat hij aanbieding ruim interieur, zodat het kan omgaan met beide modellen B en C segment van compacte segment. Aan de andere kant, het gaat zieden SUV categorie, terwijl het verstrekken van een esthetiek van de meest opvallende en een mogelijkheden van de apparatuur waardig van de meest luxueuze Audi. Het zal verleiden je zou zelfs kunnen overwegen als een alternatief voor de meer traditionele modellen binnen het bedrijf, lees de Audi A3 of A1 Sportback.

Zoals voor Toyota C-HR (in Je ziet ook een koppeling zijn assortiment en de prijzen), Het is plukt een grote commercieel succes, en niet zonder reden. Ook zet zich in voor het ontwerp, zelfs de Audi Q2, en eenmotorige waarmee verkopen in onze markt hybride, iets dat geeft je een hoog rendement met een hoog plezier van het gebruik. Als dat nog niet genoeg is, binnen de zorg heeft niets te modellen van hogere rang benijden, want het biedt een goede sfeer en biedt volledige persoonlijke details. Ze zijn bezaaid met aantrekkelijke auto's, die elk meer technisch interessant, maar ook heel anders. Het duel wordt geserveerd.

Toyota C-HR vs Audi Q2Toyota C-HR VS Audi Q2: duel motoren

Q2 binnen het bereik, de 1,0 TFSI benzinemotor 115 pk is de instap. Het is een tricilíndrico, turbocharged en oplosmiddel reactie ondanks de geringe verplaatsing. Het is goed geïsoleerd voor geluid en trillingen, dus het nogal verfijnd en, in dit geval verbonden met een Automatische dubbele koppeling S tronic 7-traps. Ofwel in de handmatige modus of het verlaten van het werk in de automatische bediening is zeer correct, snel en soepel. Omdat de hendel zelf kunt u aanpassen aan de normale en Sport modes of via een menu om uit te kiezen verschillende rijmodi (Comfort, Auto, Dynamic en Individual). Geloodst hardheid optionele ophanging en stuurinrichting, gasrespons, klimaatregeling en actieve cruisecontrol ook gekalibreerde geselecteerd.

de Toyota C-HR wordt aangedreven door dezelfde hybridesysteem Prius, met die hij deelt platform. Geen vaste versnelling transmissie reageert ongeveer gelijk aan een verandering in traploze wijze met een instant gasrespons door de elektromotor 53 kW (72 pk), met de ook snelle reactie 4 cylinder atmosferische benzine met 98 pk: Totaalopbrengsten 122 pk. Er komt net een groot deel van zijn hoge genot om te gebruiken, grote directheid waarmee onze eisen op het rechterpedaal, die het mogelijk maakt ook het doseren van de kracht van millimetrische manier zelfs afgescheurd of inparkeren, soms zo wordt voldaan zuiver elektrische, verschaffen zeer zacht, volledige nauwkeurigheid en zonder trillingen.

PRESTATIESToyota C-HRAudi 1.0 TFSI Q2 Ultra
Acel. 0-100 km / h11.66 s11.12 s
Acel. 0-1000 meter33,40 s32.98 s
Inhalen 80-120 km / h8.56 s7,92 s
Loudness 100 km / h66,0 dB66,6 dB
Loudness 120 km / h69,1 dB68,6 dB
Remmen van 140 km / h73,3 m67,7 m
Weight scale1.488 kg1.391 kg

Dezelfde situaties waarin de C-HR Toyota ontwikkelt met volledige beheersing zijn die een automatisch dubbele koppeling, dat niet voorziet zo veel controle in gescheurde kan verwarren, zodat in stadsverkeer Audi Q2 minder lonend. Aan de andere kant, hoewel het niet slecht klinken, de tricilíndrico van Q2 is meer luisteren op lage snelheden en brengt meer trillingen, altijd binnen zeer draaglijk grenzen. Ter compensatie in staat om de verandering in de handmatige / sequentiële wijze verwerken maakt u meer rijden betrekken bij naar grotere sportiviteit, waarin de C-HR bereikt door de B versnellingspositie, behoud more en de rijprogramma's Eco, Normal en Sport, die toegankelijk is via volledige menu's trip computer.

Toyota C-HR¿En wat te denken van de consument? Nou ja, zoals altijd, vol strijd gewonnen door de hybride. Niet dat de Audi Q2 besteedt veel als het tegen zeer redelijke niveaus blijft een benzine SUV met automatische transmissie zijn, maar is dat de C-HR, hun erfenis Prius, buitengewoon. En niet alleen in de stad, zoals je zou verwachten te gebruiken voor een aantal kilometers als 100% elektrisch, maar ook op de weg.

VERBRUIKToyota C-HRAudi 1.0 TFSI Q2 Ultra
verbruik stad3,4 l / 100 km7.3 l / 100 km
consumptie Highway4,9 l / 100 km6,4 l / 100 km
gemiddeld verbruik4,3 l / 100 km6,8 l / 100 km

Hoe ze gaan op de weg

Op de weg, de vermogensafgifte Toyota C-HR is lineair en het geeft de valse gevoel van die minder dan het daadwerkelijk wordt uitgevoerd, terwijl de Audi, maar geen van beide is een kogel, heeft wat meer turbo motor en transmissie type karakter gegeven. Een niveau van chassis, zowel het bereiken van een gedrag dat niet kan klagen over het een hoge mate van rijcomfort en een opmerkelijke kwaliteit van bacheo.

de Audi Q2 is enigszins flexibeler, een gevoeligere achterste massa transfers en meer reactief aan kleine hints wurgen als we in de curve. Uw adres, progressieve radio, is sneller dan zijn rivaal, die ook vrij eenvoudig. In feite is de Toyota C-HR valt ook kort efficiencykromme, het handhaven van een eenvoudige en voorspelbare reacties, maar niet zonder behendigheid, indien nodig, omdat de achterste multilink kan brengen wat afronden als je de voet ondersteunen het opheffen van het gaspedaal in volle steun, onder de voogdij van de Electronic Stability Program. Kortom, de twee auto's van het frame is aan de omstandigheden en omgaat met alle behoeften, hoewel het niveau van de prestaties is meer in lijn met ontspannen rijden.

Audi Q2Toyota C-HR en Audi Q2: inside

We hebben nu het analyseren van de Audi Q2 interieur en goede know-how. De zitpositie is perfect dankzij de nauwkeurige regeling van de rugleuning en de grote set-up van de stuurkolom, en kan rekenen op een opvallende back-lit interieurlijsten in carrosseriekleur. Functioneel geen van deze twee SUV heeft openingen en het plafond verwerkt in de achterste zitplaatsen. Q2 biedt meer achter hoogte, dezelfde breedte en minder beenruimte. Maar in ieder geval onbelangrijk maatregelen. zijn stam, is echter veel kleiner: we meten 285 liter in vergelijking met 420 Toyota C-HR.

SPACEToyota C-HRAudi 1.0 TFSI Q2 Ultra
gevelbreedte138 cm139 cm
achterste breedte132 cm132 cm
fronthoogte90-96 cm91-97 cm
hoogte achterzijde90 cm93 cm
beenruimte72 cm71 cm
romp420 liters285 liter

Toyota, door de manier, het aanbieden van een spectaculaire en luxe interieur. Het dashboard lederen bekleding voegt een vleugje klasse aan een interieur van modern design. Het dashboard is zeer intuïtief. Integendeel, menu's en touch screen bediening vergen te veel aandacht. Alle stoelen zijn ruim en comfortabel, hoewel vrij kleine achterruiten hebben een lagere hoogte en de eerder genoemde. Het is over het algemeen meer praktisch ding.

Hoe zit het met de apparatuur?

Een ander punt van overweging is de beschikbare apparatuur. in de Audi Q2 kan een aantal elementen die grote verfijning willen laten zien, zoals digitale instrument Virtual Cockpit, Head-Up Display, browser met Google Earth, waardoor real-time verkeersinformatie of kaartupdate online, evenals appel Carplay en Android Auto. Toyota C-HR niet zo "schitterende" in dit opzicht, maar ook het biedt alles wat we een auto laatste generatie kunt vragen, met veiligheidsvoorzieningen zoals sensor dode hoek waarschuwing frontale botsing detectie Rear Cross Traffic, evenals andere luxe, zoals JBL geluidssysteem (Bang&Olufsen in de Audi), achteruitrijcamera, adaptieve cruise control en lederen bekleding met verwarmbare voorstoelen.

KORTINGEN (JULY 2017)Toyota C-HR (van 24.750 tot 29.000 euro)Audi 1.0 TFSI Q2 Ultra (van 28.950 en 31.675 euro)

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Seat Ateca vs Toyota C-HR, wat is beter?

Audi Q2 vs Honda HR-V, wat is beter?

De sleutels tot succes van Toyota C-HR