Test: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, barnsäker

: Kia Carens 1,7 CRDi VGT, barnsäkra: Kia Carens 1,7 CRDi VGT, barnsäkra: Kia Carens 1,7 CRDi VGT, barnsäkra: Kia Carens 1,7 CRDi VGT, barnsäkra

Det finns bilar som, som vin, jag tror vinnande kroppen över tiden. Det hände redan med den senaste generationen Renault Megane, vars initiala touch "slapp" Jag färdiga uppfattas som mycket smidig efter passagen av kilometer; och jag hända igen denna gång med den tredje generationen av en komplett Kia Carens. Du klättrar och överdriven styrassistans, den långa resan av förändring, eller en motor med låga varvtal lite till vad som nu är brukligt, flytta en första meddelandet svaghets Det är dock den dagliga ledningen snart blir komforten, stigande använda väl genomtänkt och funktionell minibuss. Sanningen är att inte förvåna mig producerar.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, barnsäkra

7 år sedan, den tidigare 2: a generationen Kia Carens lämnade mig bra smak. Och sedan talade om en framväxande Kia, en koreansk produkt närmar sig europeiska ... Intressant, samma noter jag läste i dag i många långt efter analys av sitt sortiment. Det är över. Produkt till produkt, Kia har redan visat att leva upp, och hans senaste Carens, som också debuterar ny plattform, Det är bara ett exempel.

bra kille

Kraftigt förbättrat sin image och en högre andel av turism (Idag är 2 cm kortare, har vägar till 10 cm bredare och är 4 cm lägre än tidigare), Kia Carens tidigare fixar många brister. Vi kritiserar sina korta trottoarer, eftersom de är i dag mycket lång, med säten wrap perfekt; färddatorn har misskötts från instrumenteringen, för i dag från ratten själv; och insidan var alltför strama nu utmärker sig med en modern design och hög upplevd kvalitet, även med vadderade övre instrumentbrädan eller dörrpaneler i konstläder serien.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, barnsäkra

Det är sant att den nya Kia Carens fortfarande kvar en "fläck" som en kopplingspedal om du tar det noggrant fortsätter att sjunka och med svårighet retur, eller för ljussensor aktiveringsfördröjning; och det är att ingen inverkan på dess kapital, utan att erbjuda i Spanien de senaste hjälpsystem, men det kan ingå i andra marknader ... och avslöjar de många "stumma" nycklar erbjuder runt ledaren. Och det där, snarare än prål, är gästfrihet. Svårt att använda fler fel som upptäcks ombord på nya Kia Carens. posture körning är bra (inte för hög att vara en minibuss och justerbar ratt och även i djup) och idag ännu mer polerade känd familj utrymme och modularitet. Home sweet home.

Du kan så den nya Kia Carens inte en "10" alls, men det är en anmärkningsvärt hög i nästan allt. Dags att sätta upp och ned. den vitala bakre bredd, till exempel, är exceptionellt, endast överträffas av Toyota Verso. Det har också tre separata säten, så jag ser att den 2: a raden rymmer tre platser, och två vuxna, eller en barnstol och två vuxna väl (morföräldrar, till exempel). Glöm alla SUV, som har barn vet vad jag menar.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, barnsäkra

Den nya Kia Carens är väl nästan Xsara Picasso modern version, där det också finns ingen brist helt plant golv, bred tillgång, bakre ventiler, dold låda under golvet (det finns många ihåligt inuti), behandling "Clean Tex" i klädseln platser att avvärja fläckar och även fällbara bord för små underhålla, till exempel, teckning . Mina syskonbarn, åtminstone de gör. Eftersom, om en sådan är den längsgående rörelsen hos de tre baksätet (18 cm till 13 Citroën C4 Picasso, 15 Ford Grand C-Max eller 17 Renault Scenic) att man kan ha brett benutrymme eller helt pallen till den främre ryggstödet. Och alltid, måste jag säga, med mycket bagage.

den minimum 555 liter trunkkapacitet De nya Kia Carens inte når 635 Citroën, men de "kopieras" till Renault och klart bättre än Ford och Toyota. Hämtar bra idé att montera reservhjul underrede (Ja, akut), så det inte skick stammen och möjliggör en stor dubbelblind bakgrund och en separat låda för rullfacket. Inte heller behöver möjligheten att fällbara säten plan yta, även på det främre passagerarsätet: låt nå upp till 2,70 meter längd dash gate för lastning av långa föremål. Allt detta, naturligtvis, med 5 platser vår standardmellan avslut Drive, för 700 € mer (Standard på den övre Emotion slut) kan montera två platser mer rimliga under bagagerumsgolvet. Inte billig (i en Grand Scénic kostar 500 € och 300 Opel Zafira Tourer a), men kan komma att vara till hjälp.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT

Comfort framåt

Om mångsidigheten hos Kia Carens praktiskt taget bara vi saknar i dag att ta isär plats för upp det är sant att inte nå en sådan kvalitet, även om det fungerar bra i sin välbekanta roll. Till att börja med är det inte snabbare än tidigare, även med hans mest rekommenderade motor (den nya 1.7 CRDi toppversionen av 136 hk) Inte heller i dag med sin recortadísimo vikt, 150 kg mindre än föregående Carens.

Dess svar inom ramen 2000 rpm, och tills det kommer in i en turbo mycket närvarande, idag är inte så modern diesel. Så medan konkurrenterna är starka vid låga varvtal, har Kia inget annat val än att kamouflera förkorta utvecklingen förändras mycket för den svaghet inte passerar sedan motorvägen räkningen. Och det gör det. Dess 6th återvinningar nästan sport hjälper till att få mycket övertygande, och nästan utan att straffa andra sidan konsumtion, vad talar, utbyte, på ett mycket effektivt mekanisk. I själva verket, trots detta endast Grand Scénic 1.6 dCi och VW Touran 2,0 TDi De överträffa honom ... och det inkluderar även Kia Stopp / Start endast på sin högsta slut Emotion ... inte här. Låt oss säga, som people carrier som är mekaniskt uppfyller vad du förväntar dig.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT

Liksom dynamiskt. Jag nämnde att, Starta nya Kia Carens flyttar en mjuk känsla, speciellt en riktning "Flex Steer" att även erbjuder 3 nivåer av assistans, tar dig att glömma driven Komfort och Normal lägen. I Sport du känner dig mer direkt, men alltid alltför isolerade informativt. Det är något som dock kommer du att acceptera tidens gång när du vänjer och graden av rotation som behövs. Mjukhet är alltid närvarande även i suspensioner.

Tekniskt sett har den nya Kia Carens förlorat mest avancerade Multi-link bakaxeln av en enda vridaxel, men varken full belastning arbetar idag mår sämre. Otvivelaktigt är balansen den dominerande not. De Carens filter och klarar väl potthål, lätt alltför ivrig med uppenbara kroppsrörelse, men inte överdrivet. Frena garantier, trots att montera här om däck Nexen 205/55 R16 där de inte är en marvel i grepp, och har en stor linjär stabilitet som rodador långa avstånd. Du kan återigen, det är inte en "10": det finns mer flexibel (i synnerhet Grand C-Max), Bekvämare (det finns en Grand C-Picasso) Och även också det som bäst kombinerar två världar (Grand Scénic, till exempel). Men om allt det belopp som redan ett billigare minimipris 3500 € än någon av sina konkurrenter, då blir det mycket svårt att hitta en mer komplett. Det är multiplikatoreffekten av de nya Kia Carens.