Biler til erindring: Citroën Visa GTi

Citroën Visa GTi og var de eneste sportsgreneCitroën Visa GTi og var de eneste sportsgreneCitroën Visa GTi og var de eneste sportsgreneCitroën Visa GTi og var de eneste sportsgrene

Fra et kommercielt synspunkt Det kan synes for risikabelt, næsten revolutionerende, lancere en sport på grundlag af Citroën visum, et hjælpeprogram, der aldrig vil blive husket for skønheden i sine linjer. Men Visa GTi stærkt forbedret æstetik de andre versioner. Forlygter med runde stedet for firkantede skræmmende, de aletines kroppen farve, to diskrete aleroncitos og baghjul letmetal, Citroën arbejdede miraklet. Indadtil, men dette Visa givet afkald på sine principper. Han fjernede de klassiske detaljer i brand, da rattet i den ene arm og fuld kontrol satellitter, som gjorde førerpladsen syntes at af et rumskib. Mange kritiserede, men ejerne af et Visa blev vant til dem og så komfortabel. De var en del af personligheden af ​​bilen.

Citroën Visa GTitil Visa GTi, Citroën har udviklet en langt mere klassisk og sporty interiør. Han lagde en attraktiv rattet i tre arme og et tykkere bøjle forbedret touch. Han gav også en meget omfattende og let at læse instrumentering. En eksklusiv polstring færdig vende dette værktøj på en sportslig munter. Ja, sæderne var ikke helt komfortabel på grund af en dårlig position, forankret, hvilket gjorde dem til at være lidt forsænket tilbage. Siden en fejl, det eneste, jeg savnede var aircondition ... at der ikke var en mulighed.

Citroën Visa GTi, en sporty enkelt

Selv om det kan synes et problem, fem-dørs krop gjort enestående for denne Citroën Visa GTi sin slags. Kongerige til god pris for at blive indenlandsk fremstillede (Det blev bygget i Vigo), denne sport blev en interessant og attraktiv mulighed, når de køber en bil for det unge publikum, ud over følelser, der mødte sin sportslige karakter, beholdt den praktiske side af Citroën Visa.

mekanisk, Citroën Visa GTi er "fordel" af sin oprindelse PSA. Citroën Han brugte den komplette frontend Peugeot 205 GTI 1.6, bredere sporvidde. dette absolut forvandlet han tegnet, opførsel og ydre fremtræden. Indgang, måtte vi sætte et aletines der er omfattet hjulene stikker ud fra kroppen betydeligt. Derudover suspensionen var fastere og 4 centimeter lavere i andre versioner, at hjælpe et bedre greb og mindre krop roll i sving. den fire-cylindret motor af Peugeot 205 GTi Det var prikken over i'et. Denne motor, 1,6 liters 105 HK motor og 6250 rpm magt, der er lidt kommentar: det var og er stadig et vidunder. Og desuden, det kombineret med nye gear, noget kortere end den 205, gjorde Citroën Visa GTi flyttede med stor lethed og glæde, for vejede kun 870 kg, således homologaba Fra 0 til 100 km / t på 9 sekunder og en maksimal hastighed på ca. 180 km / t. Change, manual 5-hastighed, Det var hurtig og præcis. Kort sagt, meget effektiv.

Visa GTIHidtil alt var rosenrødt. Bagsiden, dog ikke ser så godt. Bagakslen Citroën Visa GTi var meget smallere (12 cm) til fronten. Dette æstetisk ikke hjælpe, da de bageste hjulkasser er langt mindre pladskrævende og descompensaban den generelle linje. Også fra et synspunkt af komfort og ydeevne på vejen, var ikke den bedste fremgangsmåde. Men på trods af alt mere end det opfyldt korrekt. Også tilbage, stammen mistet meget af sin kapacitet at bære reservehjul opstaldet inde. Visa beliggende i den anden i motorrummet, i GTI ikke passer. Kunne heller ikke bruge løsningen under 205 bære bagagerummet, for design problemer.

Citroën Visa GTi: ejer

Daniel Villas Han blev født ind i en familie Citroënista. Hans onkel arbejdede i Citroën, hvilket gjorde hver familie bil, der blev erhvervet mærke. Hans første bil var præcis et Visa 1,7 RD han deeded sin mor. Som enhver ung mand, ville Daniel have ønsket noget mere kraftfuld og mere sjov end en gammel diesel nytte dengang. efter Søg i årevis været en GTi som du blev fundet i god stand og originalitet, i juli 2011 Han fandt i Murcia som det er grundlaget for denne rapport. Denne enhed var i en næsten oprindelige tilstand. Han flyttede til Madrid ad landevej uden problemer. Det fremhæver det indre, i perfekt stand. Her havde han intet at fastsætte, er det eneste, tilføjede er en moderne bilradio, takket være dens aftagelige låg, ikke fra kampen i billederne.

Citroën VisaDet første, Daniel gjorde var maling. Ikke at finde et nyt sæt af farve aletines den oprindelige "jordbær" måtte male dem, der havde installeret, der ikke var den rigtige. Dette gør dem lysere, men det er en god løsning, hvis du ikke er originalerne. Mekanisk syntes godt, men at ændre ekspansionsbeholderen var ved at bryde alle, som gjorde udskiftes eller repareres er næsten alle mekaniske elementer undtagen suspensionen. Dette er ikke i sin bedste stand, med den næste ventende udføre arbejde (og har i tankerne) for at forlade denne Visa GTi næsten fejlfri. At finde dele er let, forudsat at de ikke er specifikke for GTI. Den deler mange med C15, resten af ​​Visa og andre Peugeot 205 GTI. Men som du ser forlygter, specifikke aerodynamiske anordninger, dæk, indtræk, anagrammer, kigge efter en donor. Intet tilbage på lager. Daniel elsker sin bil, især for sin homogenitet. Du tror hurtigt og sjovt, mens nyttige. Den eneste ulempe er du spiser noget højt. Daniel og jeg, ligesom mange fans, vi er enige om én ting: Citroën Visa GTi vinder i årenes løb.

Kort sagt, Citroën Visa GTi har altid været (og er stadig) en anden bil. På basis af ren og nytte, PSA-gruppen byggede en tvivlsom udseende sport. men dens dynamiske kvaliteter og praksis lykkedes. Endvidere er den omstændighed at blive lavet i Spanien begavet ham med en mere end konkurrencedygtig pris. I dag er deres markedsværdi er mellem 2.500 og 6.000 euro, afhængigt af deres status og bevaring.

Du kan også være interesseret i:

Så var Ford Fiesta Super Sport og XR2

Det var Renault Fuego

Det var VW Corrado