Honda Civic Type R, on nopein GTI?

Testi Honda Civic Type RTesti Honda Civic Type RTesti Honda Civic Type RTesti Honda Civic Type R

uuden Honda Civic Type R ei ole tavallinen auto, ilmiselviä kyllä, mutta se myös tuntuu ajaa. Se on muuttunut paljon viime sisäpuolella mutta urheilu konsepti on sama. Aina on vakava muutos rinteessä kuvake Autotuulettimet hyväksy. BMW M3 pitäisi koskaan muuttua M4 ja tehdä turbo tai turbo Porsche ei ole kaikkia sen 911 ja vielä, molemmissa tapauksissa ne ovat tehneet erittäin hyviä autoja, jotka voittavat edeltäjänsä kaikissa. Aina tulee olemaan "koti-ikävä" tunteita tai mekaanisen äänen, mutta muuta vaihtoehtoa kuin antautua todisteita. Tyypin R, joka ei leikattu 8500 rpm, ei kelpaa kutsutaan Type R? Nähnyt ja maistoi kuten sanoin kyllä, että on ajan ja jopa ylittää häntä. Katsotaanpa miksi.

Edellisen Honda Civic Type R oli paras kehys sen luokan, ainakin osalta urheilullisuutta. kuitenkin En pystynyt tekemään mitään verrattuna kilpailijoihin, kaikki turboahdettu, enemmän tehoa ja paremman suorituskyvyn. Turha käydä läpi nopeammin käyrä välillä käyrä ja sitten jos repiä pään käyrä. Nyt lähettää päästöjä enemmän kuin koskaan, Honda Type R ovat ohjataan käsite uusiin vaatimuksiin luopumatta koko VTEC merkki jolla on monia seuraajia. Käytetään 2 litran alumiinia muuttuva saanti ja pakokaasujen, muuttamalla ajan ja korkeus (ei aina teoreettinen aukkoja). Tämä suuremman kontrollin avulla voit ottaa paljon pois ahtimien joista on hyötyä myös sähköisen huuhteluventtiili, jolla on suurempi paine valvonta induktio. Tuloksena on 310 hv 6500 rpm leikkaamalla 7000 kierrosta! ja vääntöä 40,8 MKG peräisin 2500 rpm; eli että Honda on uhrannut 1500 kierrosta näiden myyttisten 8500 edelliseen rpm hyväksi paljon nopeammin, tehokas ja vähemmän gastón fuller moottori, mutta se pitää tulossa hyvin alkuun, jossa kaikki ihastunut VTEC tekniikka haluaa olla. Älä missaa välijäähdyttimen ilma / ilma tai öljynjäähdytin muutoksen. 6-vaihteinen käsivaihteisto on läheisempi suhde kuin tavallisesti, lyhyisiin vipu (40 mm) ja ripaus rotuja, joka kutsuu sinut pelata sen ikuisesti. Ero on itselukittuva kierteiset jossa on hyvin tasapainoinen jokapäiväiseen ja urheilukäyttöön moron jolla Honda sanoa ne laskivat 3 sekunnin Nürburgring.

CIVC runko type R on kaikki mitä tarvitset elää käyrien välissä. On vaikea taulukkona, mutta tämä ei ole yllättävää, sillä aikaisemmin se oli niin. Se lisää reittejä, parantaa ja vaalentaa tukivarret ja edessä decouples kara, joka lisäksi kestää suurempia vaakakuormat vähentää "vaikutus" autoblocante ohjauspyörän. Takana kovettuu vääntötanko H. hyväksyy reaaliaikainen mukautuva vaimentimet, että millisekunneissa kovuus ne vaihtelevat sekä puristus- ja laajennus kunkin pyörän itsenäisesti sopeutua eri vaiheissa kiihdytys, jarrutus tai kaareva, ja valitsemalla + R-moodissa kovettua 30 prosenttia.

Mikä tahansa itse arvossa R GTI ja on eri ajotilaa liikkuu normaalissa tilassa tai urheilua. Tapauksessa Civic Type R sen luonnollisessa tilassa on urheilullinen ja + R muuttuu ulottuvuus. Sen kovuus ja urheilu näkevät vain reaktiot, jotka ovat verrattavissa Renault Megane Trophy ja Michelin SportCup2, ja loput malleina porvarillisempaa kosketuksen, riippumatta siitä, miten nopeasti he ovat. Seat Leon Cupra on erittäin nopea ja helppo ajaa, tyypin R on yhtä, mutta tekee myös jatkuvasti tietää olet pukeutunut kilpa-auto, jossa edut ja haitat seurauksineen; Se on kovalevy. Sitoutuu soveltamaan sana, joka ei kirvele kuten syyhy, koska se on asiakas, joka etsii juuri tiettyyn tunteita ja arvoja ennen kaikkea, mikä tekee sinusta hyvin onnellinen. Niin kuivaa kuoppa muistion kaulan, on huono kääntösäde ja takaspoileri ärsyttää näkyvyyttä ... mutta et välitä. Se kuulostaa hyvältä ja näyttää siltä, ​​että tyhjennysventtiili on tallennettu hansikaslokero, koska kuuntelet jatkuvasti toimimaan ikään kuin se olisi WRC. Taulukkohakuyksiköissä painostaa jarrupoljinta tai kaasupoljinta ja veden lämpötila, ahtopaine, öljynpaineen ja öljyn lämpötila, ja G-voima mittari. Jos haluat, voit mitata kierrosaikoja, kiihtyvyys 0-100 km / h tai 400 metriä ja ilmoittaa kirjoitat ledit värejä paras aika F1 vaihtamisen yhteydessä.

Moottori vetää alhaalta niin lempeästi tai voimakkaasti kuin kysyt. Jos nopeuttaa syvyyttä antaa vaikutelman, että on vähän pieni, tunne provosoi hänen erinomaisen pidon koska jos tarkastellaan matkamittarin huomaat käytät paljon. Etupää on hyvin tottelevainen ja ellei Frenes myöhemmin harvoin jää kärkeen. Pidän suuntaan kuin Megane RS Trophy, toistaiseksi minun viite. Takana maksaa sinulle syrjäytti ja kuitenkin on erittäin nopea, nopein kompakti läpäisseen meidän ajanotto vuonna Inta. Se oli 5/10 nopeammin kuin León Cupra toistaiseksi kuningas kompakti A. Manner SportContact6 joka on vakio pidin paljon. Siinä on otettava huomioon, että itselukittuva työn tekee aina renkaan työskentelemään kovemmin kuin normaalisti, ja tässä tapauksessa hyvin kestäneet kovasta kohtelusta ja jatkuva piiri, ja tarjoavat hyvät edut. Jos roskaa piiri voi palvella teitä, mutta aina mennä paremmin Michelin SportCup tai Continental ContiForceContact; ja koska muutat voit parantaa jarrut hieman enemmän urheilua kuin tavallinen pillereitä. Yksikkö jarrutus saavuttanut koska muutaman kilometrin jouduin tilanteeseen, joka ratkaistiin kulkua kilometrin enkä ollut ongelma piiri.

Sisustus on mukava, Suuri paikkoja ja paljon muuta. Avaruuteen se on suurin joukossa kilpailijansa myös segmentin suurin runko. Muutokset takana kaksi paikkaa hyväksyntä, näin hän ansaitsee amplitudi, vaikka hän ei ollut enemmän pitämään 3 paikkaa normaali Civic; 3 ovea, jos hän oli ymmärtänyt paremmin. Eläminen Honda Civic Type R on ilo aisteille ja se tarkoittaa, että jos et ole intohimoisesti tämä voi päätyä kyllästynyt siihen. Se ei ole ärsyttävää, ei kovaa, eikä erittäin tahditon jos tarkastellaan intohimo omassa ympäristössä tarpeen, mutta voi tuntea samaa. Jos katsot tarkkaan sen varusteet ja tarjosi paljon urheilullisuutta, The 34500 €, että kustannukset eivät näytä minulle paljon (€ 37.000 jos valita GT loppuun meidän yksikkö). Internet testi asettamaan kilpailijat ja näet, että loppu on, kenellä on paras hinta. Saatat ajatella, että pidin, mutta et ole väärässä, rakastin. Näen hänen esteettinen liian aggressiivinen, mutta joka on yhtä omaan makuun. Totuus on, että mitä enemmän ajaa vähemmän välität, miten se on ulkona, koska rakkaus. Honda on tehnyt hienoa työtä kaikissa osissa. Jos haluat seurata päivää ja menee töihin muista muuta tätä adaptiivista pellit ja jousituksen menee hyvin.

Saatat myös olla kiinnostunut

Vertailu: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280

Vertailu: Seat Leon Cupra Seat Leon Cupra 280 vs 265

Honda Civic Type R vs Seat Leon Cupra

Márquez, Pedrosa, Bou ja Monteiro pyörän uuden Honda Civic Type R