Miten osto ja myynti käytetty auto maksaa veroja?

Miten osto ja myynti käytetty auto maksaa veroja?

Vaikka myynti käytettyjen autojen Espanja on kärsinyt lasku 9,7 prosenttia tänä vuonna tähän mennessä, mukaan National Vehicle jälleenmyyjien yhdistyksen (Ancove), luvut joka sulkee ensimmäisen neljänneksen toiminnan 403140 ne eivät ole vähäisiä. Mutta monet mukana, varsinkin kun kyse on yksityishenkilöiden väliset liiketoimet, tietämättä, että nämä liikkeet tulisi näkyä kun Verottamattomat, Sekä ostaminen ja myyminen mennessä.

Miten on maksettava veroja myyjä auton

Jos myynyt auton sinun on maksettava veroja tulovero (tulovero) Koska myyntivoitto ansaitset. Käytännössä myynti autoissa on aina pienempi kuin hinta, joka on alun perin hankittu, sillä uuden auton heikkenee lähtien, kun se lähtee jälleenmyyntisopimuksen. Mutta poikkeuksiakin, esimerkiksi silloin, kun se tulee yksinoikeudella ajoneuvoja tai kokoelma, jossa jos voit tehdä rahaa kanssa liiketoimi. Näissä tapauksissa hyöty saadaan On lasketa myyntivoittoja on 'säästötuloja'.

Mutta jos myyt halvemmalla, mikä yleensä tapahtuu useimmiten sinun ei tarvitse maksaa mitään veroja rahaa ansainnut. Voit myös varata pääomaa tappiota poistot auton tiliotteen, koska Hacienda ei ymmärrä, että lasku ajoneuvon arvo ajan mittaan on menetys, joka on määrä tutkia.

Miten pitäisi maksaa veroa ostaja auton

Vastakkaisella puolella, jos olet ostaja käytetyn auton Sinulla on velvollisuus asettua tai kasvojen Varainsiirtovero ja leimaveroa (ITP ja ADJ). Yhteenlaskettu maksettava määritetään asteikolla ottaen huomioon korkein määräyksiä myynnin ajoneuvon tai vahvistettuja teollisuusministeriön läpi sarjan virallisten taulukoiden julkaistaan ​​vuosittain. Lisäksi pitävät veroasteen vallitseva kullakin alueella osto- kyseisen myynnin huomioon.

Saatat myös olla kiinnostunut

10 mielenkiintoisia käytettyjen autojen ja hyvä hinta

Caen käytettyjen autojen 9,8 prosenttia

Parlamenttivaalit. Kansalaisille: Suunnitelma Pive myös käytettyjen autojen

Haluatko uuden auton? Ennen arvostaa auton ilmaiseksi