Mazdan tulevaisuutta: polttomoottorin on pitkä matka

Mazdan tulevaisuutta: polttomoottorin on pitkä matka

Päivämäärä on niin kaukana, että yhteiskunta ja sen vaatimuksia auto on tullut niin paljon, että on vaikea laskea nykyisestä näkökulmasta. Mutta valmistajat ovat selvät, että pitäisi vastata kysyntään ja tietyllä tavalla lainsäädäntöasetukset markkinakorko. Keskitymme Mazda, jotka ovat juuri tulleet selville osa strategiaa.

Tulevaisuuden suunnitelmat läpi parantunut polttomoottoreiden, jos moottori hehku SKYACTIV bensiini-X, ja asteittainen käyttöönotto sähköistys alueella alkaen 2019 Tällä moottorilla ja Hybridijärjestelmä ja laajentamalla Lievä lähes vielä kaksi vuosikymmentä. Mutta sitten vaikka ennusteiden mukaan käsittelyyn Mazda, yli 80% sen tuotteista jatkuu tukeutuen polttomoottorit, joista suurin osa liittyy hybridit, plug-in hybridit ja tencología energian talteenoton lataa akku tarvikkeet .

Aiemmin 2019 sen odotetaan merkitään ensimmäisen 100% sähkö- ja Mazda tietää, jos se tulee tai ei laajennettu alue, jossa on polttomoottori, joka toimii generaattorin akku-. Se ennakoi ensimmäinen plug-in hybridi der Mazda, suunniteltu 2021. kuitenkaan ole suunnitelmia kehittää auton powered polttokenno vedystä. Me puhdisti hänet hänen Global Tech Forum ottaen huomioon, että tämä tekniikka on edelleen huomattavia puutteita, erityisesti tavara voidaan käyttää laajasti.

Kehityksestä tuotevalikoiman kulkee rinnakkain tutkimukseen ja kehitykseen että Mazda on jo ilmoittanut, mukaan lukien autonominen ajo, ymmärretään automaattisena perämiehenä auttaa pitämään kuljettajia aktiivisimpia ikä 2020y kehittämisestä synteettisiä polttoaineita levien, mitä he ovat jo saavuttaneet kokeellisesti perheen Euglena.