Seat Ateca, Skoda Vision S og VW Tiguan, de tre SUV gruppen VW

Hjerte, annerledes sjel. Og VW Tiguan om, Seat og Skoda distribuere sine våpen for å konkurrere med fremtidige SUVer. Så det samme? Så annerledes?

De tre SUV Volkswagen Group: Ateca Seat, Skoda og VW Tiguan S Vision

De tre SUV Volkswagen Group: Ateca Seat, Skoda og VW Tiguan S Vision

De tre SUV Volkswagen Group: Ateca Seat, Skoda og VW Tiguan S Vision

De tre SUV Volkswagen Group: Ateca Seat, Skoda og VW Tiguan S Vision

er det samme Volkswagen Golf en Seat Leon? Og en Volkswagen Passat en Skoda Superb? Ja. Eller ikke, avhenger av glass vi ser. Det er sant at tiden VW-gruppen er produsent med mer vanlige plattformer, og som du vet, med mange flere elementer identisk med strukturen. tvillinger, ikke tvillinger. Det er i territoriet SUV der jeg se mer bevegelsesfrihet og utover felles elementer, Jeg kan skille flere produkter a priori så like gjennom sitt kommersielle posisjonering, personlighet og, selvfølgelig, pris og alternativer.

Men til poenget. Ved årets slutt vil de bli enige forhandlere av samme eple A VW Tiguan (Tilgjengelig fra mai) En Ateca Seat, markedsverdi før sommeren, og den nye Skoda SUV, mer enn sannsynlig kalt Snowman. Ta pennen og som om det var de klassiske tidsfordriv, Tror du at du ville vite fortelle oss hvor forskjellene er? Jeg kan forsikre deg om at det er teknisk sett mye til felles, men la oss se.

Volkswagen Tiguan

Ateca Seat, Skoda og VW Tiguan SUV: tre størrelser

Skoda er som ved sin mer familievern, mer praktisk og allsidig, det løsner så kompakt SUV og leveres direkte i formatet XL, stand syv passasjerer. Baner vei senere vil det ta VW med sin Tiguan og sannsynligvis også Seat med sin modell Ateca. Så, mens forutse den endelige SUV-konseptet Skoda Vision S, hvis fotografisk rekreasjon huden av det endelige produktet kan se i denne artikkelen, vil måle 4,70 meters, de to andre modellene er betydelig mindre og har kapasitet bare for 5 personer. 4,49 er lengden av VW; litt mindre, spesielt om 4,36 m, vil være utenfor Ateca Seat størrelse.

Ateca snømann og Tiguan: tre SUV, 9 karosserier

Når det er sagt, bør det bemerkes at i tillegg til organer lange og opptil syv seter kamp, ​​vil det være en bypass coupé, BMW X4 på linjen. en VW Tiguan mer premium, en Seat Ateca mer emosjonell... ¿Og hvor Skoda spiller? Jeg kommer tilbake til spørsmålet, Kan du forestille deg fremtiden Skoda Snowman Coupé ble gjort på den lange versjonen og opprettholde kapasitet for syv passasjerer? Her er det ingen produkt som, og hvis det er er å okkupere markedssegmenter, er strategien ikke i det hele tatt usannsynlig. så Det kan være store faktor.

Skoda Vision S

Linje tre SUV Det vil også være stor skillevegg av meninger. Åpenbart fra en felles base, vil være like, men VW Tiguan, Ateca Seat og Skoda SUV De vil være en forlengelse av andre produktlinjer av merket: VW, balanse emosjonell; Seat, mer nerve og vidd; og Skoda, en estetisk mer tradisjonelle. Hvis du skulle sette ved siden av hverandre, har du oppfatningen av å være i tre forskjellige biler, spesielt mot Tiguan Off-road online, med forskjellig angreps -Angle støtfanger 24 grader, 16 grader feil normal støtfanger) pluss legeme høyde 20 mm høyere (200 mm totalt).

Plattform: MQB arkitektur for de tre

Ja, men ikke på samme tidspunkt i produksjonen. Skoda og Seat aksje Kvasiny tsjekkiske fabrikken mens VW Tiguan vil bli produsert på fabrikker i Hannover og Wolfsburg (Tyskland). Som vi har sett, vil to være declinations, en med 268 cm kamp for 'korte' versjoner av VW Tiguan og Ateca Seat som kommer i salg i år, og lenge for Skoda SUV, med mer enn ti centimeter ekstra akselavstand. Og ja, det er felles arkitektur og moduler, så er dens fleksibilitet til å tilpasse seg ulike fabrikker. VW Tiguan og avsluttet med en av de bekreftede kvaliteter av denne motor: Being VW Tiguan største før, kunngjør 50 kg mindre vekt og større effektivitet. Sete Ateca enda lavere, for den samme motor, de nesten 1500 kg naglet VW Tiguan 2,0 TDI 150 hk 4x2.

Ateca Seat

Motorer og girkasser: den (gode) Familie

Også her. Snarere enn tilsvarende rimelige kloner i å gjøre, med unntak. Skoda er mer enn sannsynlig ikke nå toppen, mener jeg det kraftigere motor bærer VW Tiguan, Bi 2,0 TDi 240 hk. Men resten er det forutsatt at området er leddet akkurat som VW Tiguan: 1.4 TSI 125 hk (Bare 4x2), 1.4 TSi 150 hk med utkobling av sylindre (4x2 og 4x4), 2,0 TSi 180 hk / (Automatic 4x4), 1.6 TDI 115 hk (4x2), 2.0 TDI 150 hk (4x2 og 4x4) og 2.0 TDI 190 hk (4x4). På lignende måte, manuelle eller automatiske transmisjoner dual-clutch er også vanlig. Effektiviteten av hver modell vil markere derfor størrelse, linje og vekt, noe som er mer enn sannsynlig at setet Ateca, selv om tideler er modellen skiller seg ut.

Cockpiter: Seal Seat, Skoda og VW

Hva du ikke synes tilstrekkelige forskjeller? Når du går om bord på oppdage. Jeg er også overbevist om at du Bli overrasket produkter Skoda og Seat; en tsjekkisk, av en økning i kvalitet og dimensjoner viktig; en annen, den spanske, fordi det konsoliderer utmerket materialisering X-perience Lion, for tiden den mest eksotiske produkter i området. Men her VW skiller seg ut med noe mer kvalitet i Tiguan, og også mer gadget, med valgfri kontrollboks 12,3 tommer TFT-display erstatte den klassiske analog klokke. De tre innsats for en bakre rad (buffer i tilfelle av SUV av Skoda) med langsgående bevegelse av 16 cm i tilfelle av VW Tiguan og noe mindre i setet Ateca. For sin del, mens lastevolum Sete overskride 500 liter, VW har bekreftet 615 liter totalvolum for Tiguan, 145 liter mer enn den utgående modell. I sin 5-seters konfigurasjon, kan du forestille deg at Skoda merkevare vil igjen pålegge avstander i kapasitet og allsidighet.

Volkswagen Tiguan

Kjøring profiler moduser Eco, Comfort, Normal, Sport eller individuell vil være felles for alle tre biler mens i øyeblikket, er en Skoda vil også ukjent om 4Motion Active Control premiered på Tiguan, den nye rulettstrategi for å tilpasse kraftfordeling mellom akslene på den totale trekkraft (og andre parametere) avhengig av terrenget, med modi Road, snø, Off-road og off-road tilpasses. Kort sagt, tre brødre av blod, men fremstående og lett gjenkjennelig med en unik personlighet.

billigere versjon VW i utgangspunktet vil selge Tiguan 2.0 TDI vil være en 150 hk, med en pris på 29,650 euro. Jeg vedder på at du ikke vil ha problemer med å finne forskjeller i favør av enten mekanisk likestilling.

Du kan også være interessert

- SUV kommer i 2016

- Ateca Seat: Seat den nye SUV med spansk navn?

- Volkswagen Tiguan 2016: Vi har allerede gjennomført!

- Skoda Vision S: nye direkte SUV på bilutstillingen i Genève

Adblock
detector