Citroen C4 Cactus rip curl: å teste C4 Campero

Citroën C4 Cactus Rip Curl og C4 er den mest Campero og i stand til å bevege seg utenfor asfalt egen fortjeneste. En testversjonen 1.2 bensin 110 hk Puretech.

Citroën C4 Cactus Rip Curl, våre test bilder

Citroën C4 Cactus Rip Curl, våre test bilder

Citroën C4 Cactus Rip Curl, våre test bilder

Citroën C4 Cactus Rip Curl, våre test bilder

Skinnet er ofte bedra. Denne gangen også, som denne versjonen av Rip Curl navn bringer mye mer enn dekorative endringer mot andre Citroën C4 Cactus, mye som disse vises også merkbart. I dette tilfellet er vi på kontrollene interessant bensinmotor turbo tresylindret 110 hk 1,2 Puretech Stopp system med&Start og stopp-start motoren.

Gi mange særegne detaljer identitet til Citroen C4 Cactus rip curl. Utenfor, slående kontrast å male kroppen i speil eller takrails; klistremerker eller en lavere øvre del av sin støtfangere som simulerer metall beskyttelse.

Men du må huske på er at dette sære Citroen C4 Cactus rip curl Det gjør også mer Campero enn andre medlemmer av sitt utvalg. Hvordan? Med enkle, men svært effektive ressurser. En spiller i hans favør dekk mixed M + S, en Goodyear Vector 4Seasons; og på den annen side, Grip Control-systemet, tilpasse hvordan den trekkraft Kontrollen virker i hvert felt.

Grep kontroll for å gi fleksibilitet til Citroën C4 Cactus

Hulene litt dypere inn i Grep Styresystem Citroen C4 Cactus rip curl, på hjulet som går er det mulig å frakoble ESP eller sette en modus for kjøring på asfalt; men gitt er i stand til å gå videre stier konsistente med en fast elektronisk differensialsperre som hindrer tap av trekkraft. Eller tilpasse traction kontroll, slik at det i løs sand, La samtidig spinne forhjulene og ut av fellene av myk jord. Suit også svært glatte overflater som snø.

I praksis og forhold der vi kunne prøve off-road, har de allerede vært sporer veldig fotspor land eller andre mer sand, uten tillatelse ulempe, oppfatter vi ingen forskjell mellom endring og annen ledelse; men i begge situasjoner effektivt det utnyttet adhesjon av hjul.

Citroen C4 Cactus rip curlStrukturelt dette C4 Cactus Rip curl Det gir ingen forskjell vekt med andre C4 Cactus med den samme motor, i dette tilfellet effektiv, elastisk og meget rund 110 hk 1,2 Puretech, mens det bringe hjulene utgjør ikke store ulemper: en støy desibel -3 dB ved 120 km / h- montert at andre versjoner og rent asfalt (Good Year EfficientGrip) og også en liten nedgang på og utmerket bremseevne av denne modellen. Nærmere bestemt, 8.4 meter fra 120 km / t og 6,5 meter fra 100 km / t.

Personlighet også inne

den Citroen C4 Cactus rip curl også det gir eier og forskjellene i interiør. Spesifikke gulvmatter, belter bånd røde eller rammer i motsetning til utgangene på lufting er noen av de "klær" Rip Curl karakteristiske høydepunkter.

i utstyr offer serie, med hensyn til C4 Cactus Shine, den Citroen C4 Cactus rip curl gir ryggekamera og parkeringssensorer.

Citroën C4 Cactus Rip Curl, vår konklusjon

Hvis du skal flytte off-road men en sjelden gang kan det utgjøre mer enn andre Cactus: så setter grep kontroll, sikkert, men lagt det slik at hjul M + S sammenlignet med standard sommer i andre versjoner. Straffen er at de gjør mer støy og straffe bremsing. De er dramatiske tilbakeslag enn versjoner enn asfalt, og gir det de bringe, men du må veie.

Citroen C4 Cactus Rip krølling, data (målinger Technical Center Highway)

TEKNISKE DATACitroen C4 Cactus rip curl Puretech 110
motor1199 cm3 / 3 sylindere
makt110 hp fra 5750 rpm
maksimalt dreiemoment20,9 mkg ved 1500 rpm
Akselerasjon 0-100 km / t9,7 sek
maksimal hastighet188 km / t
vekt1,117 kg
Ekte gjennomsnittlig forbruk6,5 l / 100 km
faktiske bruken veien6,1 l / 100 km
Ekte urban forbruk7,0 l / 100
Bredde / etter136/133 cm
Space bena tilbake78 cm
bagasjerom400 liter
prisFra 22,650 euro

Du kan også være interessert

- Deltar i beste bilene 2017: Du kan vinne en C4 Cactus

- Citroën C4 Cactus 100 hk 1.6 BlueHDI: faktisk forbruk

Adblock
detector