Spørsmål: Hvordan filme en ny bil bør gjøres?

'I dag er det fortsatt nødvendig å gjøre filmingen til nye biler? Og hvis så, hvordan og hvor mange kilometer du må gjøre?Spørsmål: Hvordan filme en ny bil bør gjøres?

'For øyeblikket de fleste produsenter sier de ikke trenger å gjøre noen filming med sine biler etter kjøpet. Men jeg har hørt fra eksperter som følger anbefalte. Så hvilken er det?

Hvordan skal filmingen av en bil gjøre? responser

Noen produsenter, som ikke alle si sine biler, med dagens teknologi, krever ingen skyting. Men Vi mener at forebygging er bedre enn kur, å gjøre en shoot sikkert er det ikke skadelig for bilen, at ingenting er tapt, og det koster penger. De er alle fordeler.

Vi må starte fra basis som behandling som skal gis til bilen i de første kilometerne kan direkte påvirke ytelsen i løpet av sin levetid. Dagens motorer er mer spenstig og dette, sammen med en større konstruktiv rigor, presisjon som er unnfanget og effektiviteten av smøremidler, har tillatt færre forholdsregler må tas når en bil er utgitt.

Komponentene i motorene er utformet i henhold til meget strenge krav med hensyn til dimensjonene og materialtypene som brukes i produksjonsprosessen. Det er sant at Det finnes små feil som er knyttet til toleranser som forblir, så alltid må gå stille under de første kilometerne. I denne første fasen, alle elementer gjennomgår en styrt mekanisk slitasje å eliminere de små defekter og kontaktflatene er i inngrep med hverandre. Som friksjon i seg selv som er ansvarlig for fjerning av urenheter, bilverksteder krever forsiktighet for å sikre en god tilpasning av deler uten problemer.

Rigor er umulig å bestemme varigheten av en shoot, men det er faktorer som må tas i betraktning. Her foreslår vi at for oss er det perfekte filming, som er delt inn i to faser.

Fase 1: hvordan å skyte en ny bil?

  1. i første kilometerne, mellom 1500 og 2500, nødvendig unngå høye turtall. Du må ikke overstige 3500 rpm i bensinmotorer og diesel 2500.
  2. Aldri skynde motoren med bilen, mye mindre arbeid du gjør før du er varm. Dette rådet er ikke begrenset til å skyte, Det fungerer for livet motor. Spesielt hvis det er en turbomotor.
  3. Heller ikke skal rulle på rpm for lavt etter at motoren har gått innsats. Det bør ikke skyte under 1500 rpm i vanlig stiger mye mindre. Den ideelle regimet er i diesel, 2000 rpm og bensin, 3500 rpm.
  4. Hvis du ønsker å innlemme en campingvogn bilen, vente ha reist minst 5000 km.
  5. Selv om mange merker sier det ikke lenger er nødvendig, Vi anbefaler et oljeskift etter de første 2500 eller 3000 kilometer. I en ny motor, tjener til å rense alle fremstilt ved hjelp av friksjon mellom delene under taxi fasen.
  6. Spesiell omtale til den gamle leveregel Ikke koble en turbomotor umiddelbart etter parkering av bil. Etter parkering, stopp motoren på tomgang for, minst et halvt minutt, slik at turbinen er riktig smurt.

Fase 2: Hvordan å skyte en ny bil?

Den andre delen strekker seg skyting 5000 eller 6000 kilometer og det er 'Drop' litt motor, alltid med aktsomhet og forholdsregler. Du må ta vare på motoren spesielt mot kulden, men det må begynner å 'tvinge' litt mer. Denne fasen vil avhenge av den påfølgende resultatene av bilen.

  1. Etter endt befinner seg 2500 km, nødvendig gradvis øke hastigheten ordninger, ved intervaller på 500 rpm 100 km. For eksempel, 3000 kilometer, kan diesel gå nær 3000 rpm; 4000 kilometer vil bli hevet til 3500 rpm og 5000 kilometer kan nå 4000 rpm. I bensinmotorer før 5000 kilometer, kan regimet gå opp litt mer.
  2. Ikke rulle i lange perioder av gangen alltid med samme hastighet. Hvis du kommer til å ta en lang tur, kjøring normalt, med normale variasjoner av tempo.
  3. Ved å nå 10.000 kilometer kan anses ferdig skyting. På dette punktet oljeforbruk og det må stabiliseres på minimum, og motorytelse for å være ønskelig. God skyting vil ha gunstige effekter på girkassen, og også på motoren belter, hovedfienden er plutselige endringer i rotasjon på grunn av akselerasjoner og reduksjoner.

Bremsene krever også filming

Alle de ovennevnte med hensyn til å betjene komponentene i motoren og girkassen er gyldig for bremseklosser, skiver og tromler. Det er nødvendig unngå bremsing for plutselige eller langvarig, ikke overopphetes komponentene før de er riktig tilpasset. Nye biler der fare for 'krystalliserte' piller når mye varme å være ny. egen bremseskiver er mer følsomme og kan deformere å være nye og til og med briste når den utsettes for sterke termiske kontraster.

Du kan også være interessert

Dudas: hybrid biler krever spesiell skyting?

Varme, syltetøy ... Hvordan unngå overoppheting av motoren?

Lade bilen godt før du går reise

Vil du ha en ny bil? Før setter bilen gratis

Adblock
detector