Sammenligning: Ford Focus 1.6 TDCI 115 vs 110 Mégane 1.5 dCi

Den Mégane Renault, en av de mest solgte modellene i vårt marked mottar en rival av omsorg, fornyet Ford Focus, som prisingen er svært aggressiv og utstyr.

Sammenligning: Ford Focus 1.6 TDCI 115 Titanium vs Renault Mégane 1,5 dCi 110 Limited

Sammenligning: Ford Focus 1.6 TDCI 115 Titanium vs Renault Mégane 1,5 dCi 110 Limited

Sammenligning: Ford Focus 1.6 TDCI 115 Titanium vs Renault Mégane 1,5 dCi 110 Limited

Sammenligning: Ford Focus 1.6 TDCI 115 Titanium vs Renault Mégane 1,5 dCi 110 Limited

Det er klart at i den nye Fokuser spesielt, ved første øyekast, er foran forynget, slankere og minner oss usvikelig som merkevaren, Aston Martin. Imidlertid er det beste av denne nye leveransemodellen mer skjult oval, lengst fra første øyekast. Etter høringen, inne er det sett raskt at det sentrale skjerm og har en anstendig størrelse, nøyaktig 8 inches.

I tillegg, de endret utformingen og størrelsen på kontrollene på rattet før upraktisk. Nå er de bedre utplassert, men er for liten og er plassert så tett sammen at det er lett å feile på trykk og også krever for mye oppmerksomhet til den eksterne visning av veien. Og langt fra hva øyet kan se lett, nå Focus bruker tykkere tepper, tykkere sidevinduer og en spiss isolasjon i motorrommet med det klare sikte på å redusere det støynivå som foreligger i kupeen.

fornyet fokus

Det var på grunn av vår oppfatning, har fokuset vært å endre det som oppfattes preg på kjøringen din gjennom en rekke mekaniske forestillinger. Det har økt stivhet av forakselen, øke den sideveis motstand for foringer i suspensjonen ved å variere innstillingen av spjeldene og revidere opphengsgeometrien. Dette, kombinert med en rekalibrering av den elektriske hjelpe til med styringen modell gir ovale halv berøring salong, slik at føreren en klar smak til Mondeo. Og vi ikke overdrive, fordi vi hadde begge bilene nesten samtidig.

I tillegg også den har et omfattende system av tilkoblingsmuligheter en avansert talestyring, slik handling på lyd, navigasjon, klimaanlegg og mobiltelefon. Som de fleste eksklusive tilbud, har en semi-automatisk parkeringssystem må håndtere -selv online treadle og batteri. Og bare med disse elementene, Mégane forskjellene er mer enn bemerkelsesverdig, selv om det er mange flere i porteføljen av Ford for Focus. Vår franske veteranen leve sine siste måneder mellom oss, kanskje et dusin, men Langskudd hindrer denne elektroniske plattform oppdateringen som, i hvert fall, vil innlemme hans erstatter.

verdig

Likevel, Denne begrensede versjonen av Mégane fortsatt kjempe hardt. Det er sant at presentasjonen ikke kan matche den visuelle kvaliteten på Focus Titanium, men opprettholder en god touch. Deres utstyr, men sjenerøs, er ikke på samme nivå til tross for prisene så lignende, som viser at Ford aggressiv handelspolitikk er mer intens i sin kompakte renovert. Utdype dette temaet, Focus har et meget interessant alternativ Kom null kostnad kommer fra serie-, som er optisk grupper bi-xenon adaptive, garantister utmerket nattsyn effektivitet.

Kjøring, har vi bare funnet en, men når det gjelder komfort for Ford. De fremre ryggstøtter genererer stort trykk på høy rygg skjønt, som gift gjenta, hvert legeme oppfører seg annerledes mot et setekonfigurasjon. Men i forsetene av vår anatomi Mégane passer perfekt og fant ikke noe stress. Livability er veldig jevn mellom begge, en fordel for Renault bakre takhøyde og bedre plass der for benene til beboere i Ford. Som i de fleste slike salonger, godkjenning for fem seter er mer teoretisk enn reell, med mindre de tre brukerne av bakre benk er folk stri kropp. Den største fordelen med Renault laget Palencia er i stammen, med ytterligere 50 liter, de alltid kommer godt med i denne type familiebiler.

to gallerne

I denne konfrontasjonen mellom fransk og tysk-amerikansk, det er en forræder. Dette er den innebygde denne Focus, PSA kilde, eller motor, fransk og avlet. Veldig like, nesten identiske makter, akselerasjoner reflektere dette likestilling nesten en tiendedel. Men når utvinne eller det er fremover, de lengste overførings utviklingen i Mégane er filt, og tydelig, slik at fokus er vist mer fleksibelt i de to øverste girene. Denne tekniske avgjørelse ikke fører til drastiske fordeler forbruker drivstoff, kapittel der både flytte til utmerket nivå. Alle modeller av denne størrelse og vekt -the Focus går opp utover 1300 kilo med full innskudd, med utgifter tall at selv fornedre 5 l / 100 km i blandet bruk, mellom by og på motorvei, De dukker opp hvor det kommer til forbruk optimalisering uten teknologiske eksentriske eller uvanlige materialer. Til tross for denne likheten i drivstoffkostnader, forskjellen i størrelsen på innskuddet, på vegne av Renault gjør sin autonomi er betydelig høyere, nesten 150 km, de alltid kommer godt med når etterbehandling en lang reise det er uten å gjøre en irriterende ekstra stopp.

Rammen Focus har alltid vært blant de beste i sin klasse Siden utseendet på denne modellen, og det er konflikt med Golf for ledelsen i dette feltet har det foreslått diskusjoner mellom eksperter og amatører for et par år. I sin nye definisjonen, legger Focus enda en ingrediens i varmen av denne konfrontasjonen, Overgangs Forbedret stabilitet som foregriper den utførelsen av stabilitet for å eliminere selv det skremme endre hjertefrekvens oss "svelge oss en kurve". Dette er for å opprettholde de høyeste dynamiske evner uten å endre den komforten av kjøring. Mégane gir en mer klassisk også effektiv, torsjonsaksel bak, og også finjustering arkitektur men. Begge kan spore noen vei farfetched, men Focus fordøyer det mer eleganse. I en samlet analyse, spiller Focus sine triks av moderne teknologi og god arkitektur til å være bedre enn egenrådig og Mégane evig takknemlig.

Adblock
detector