Sammenligning: Ford Kuga 1,6 4×2 EcoBoost- vs CX-5 2,0 165 2-hjulsdrift

Vi hadde allerede bekreftet de store responsen turbodiesel versjoner, men Ford Kuga og Mazda CX-5 også tør å krysse fra land. Du vil ikke finne i dag to SUV i sin klasse og makt i 4x2-versjon og bensin. ¿Undertow? Med to motorer så avansert, og likevel så antagonistisk, var det tid for å ta hensyn: Det kan ikke være veien tilbake.

Sammenligning: Ford Kuga 1,6 4x2 EcoBoost- vs CX-5 2,0 165 2-hjulsdrift

Sammenligning: Ford Kuga 1,6 4x2 EcoBoost- vs CX-5 2,0 165 2-hjulsdrift

Sammenligning: Ford Kuga 1,6 4x2 EcoBoost- vs CX-5 2,0 165 2-hjulsdrift

Sammenligning: Ford Kuga 1,6 4x2 EcoBoost- vs CX-5 2,0 165 2-hjulsdrift

Glem turbodiesel i hvert fall for en dag. Ja, jeg vet det kan virke counterintuitive, spesielt når vi snakker her SUV to medier, mer enn 4,5 meter lang og opp til 1630 kg. Selvfølgelig er både utviklende bensinmotorer, som kan overraske deg og kan også være verdt. I øyeblikket, husker bare én ting: 250.000 km. Har du tenkt å gjøre? Ellers tror jeg obligatorisk, minst, å tenke på dette alternativet, og slutte å lese, spesielt med to slike komplette produkter som Mazda CX-5 og Ford Kuga, hvor kilden også starte med en fordel.

Det ene er at, i motsetning til sine rivaler i størrelse, både knytte disse bensinmotorer også deres 4x2-versjoner, som legger beslag på mer enn 70% i segmentet og gir tilgang priser: Ford Kuga er i dag og Mazda CX-5 billigere.

En annen er at vi ikke snakker her heller to "bensin" mer. Mazda og Ford tilbyr i dag muligens de mest avanserte motorer i øyeblikket, selv om teknologisk nesten motsetninger. I sin tid, og også sammenligne deres Ford Focus og Mazda 3, hvor deres bensinmotorer har kommet i dag for å nå 50 prosent av salget. Utrolig. For nå, Ford Kuga og Mazda CX-5 er bare 20%, men hvis du er i den kompakte er så interessant, hvorfor ikke disse SUV med nye mekanikere tilpasset? Det er ikke lenger finne eller det lille 3-sylindret 1,0 EcoBoost- Ford, og heller ikke den 120 hk 2,0 og deretter testet på Mazda. Vi klatret så mye denne gangen trinnet, i biler og motorer ....

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43303-53a40aea7d072.jpg

¿Turbo eller atmosfærisk?

Spørsmålet er evig, og gjentatt i Kuga Ford og CX-5; to biler med mekanisk moderne, teknisk, bare del 4 sylindre og alltid mer effektiv direkte innsprøyting. Resten, merkevare taktikk. På den ene siden, "Nedbemanning", Dvs. liten forskyvning og turbo, for en svært moderne Ford 1,6 EcoBoost 150 hk... offisielle, selvfølgelig. Andre, tradisjonelle optimalisering for Mazda med SKYACTIV teknologi, i stand til å foreslå en klassisk stemnings 2,0, ja, med høyere kompresjon i verden i en drivgass, med to variable ventilinnstilling, redusert friksjon med 30% og 165 HK ... igjen ledere. Og i praksis ingen er. Gjemt i bank, Ford Kuga er opp til nesten 180 ekte hk, mens Mazda CX-5 er lav ved 155: hva, for bedre eller verre, er en refleksjon av sine karakterer.

Mye av teknikken, ja, men resultatet? Vel, a priori, det avhenger av hva du leter etter. Bare begynner de to å motta og vell av informasjon. Jevnere og roligere 2.0 av Mazda CX-5, noe nerve høyere og 1,6 EcoBoost Kuga. Det føles, føles og også observere veien. Med finesse og progresjon alltid iboende bensinmotorer, som begge beveger seg med stor glede i den daglige rytmen, selv om Ford Kuga er betydelig raskere.

For det meste lave motorhastigheter, Ford Kuga 1,6 EcoBoost- nesten stasjoner som en turbo, uten mangler overstige 2.500 rpm for å fremme strømmen, i motsetning til en CX-5 2.0 oppløsningsmiddel men krever strukket. Strukket, ja, det faller kort i noen (ikke mange) etterspørsel scenarier. Et fjell, forbikjøring ene enden eller full belastning repechos traslucen mangel på strøm. Med identiske kursutvikling, overvinner Ford Kuga suveren hastighet i 6. situasjoner hvor Mazda CX-5 femte tvunget til å passere, og selv da til 4. gir ikke ned 4000 rpm og holde tritt knapt.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43303-53a40ae68ccc8.jpg

a priori klar fordel for en "til overs" Ford Kuga 1,6 EcoBoost sprudlende ... før du ser forbruk, selvfølgelig. Fordi selv på den tiden av problemer Mazda CX-5 2.0 løsbar ved å trekke på den annen side, bruker opp til mer enn den japanske SUV liter, som ellers vil vanligvis være mer enn to. Og ja, det er ingen løsning i Ford. Sox 7 l / 100 km i Mazda CX-5 til en sprinter Ford Kuga vil gå ned hvor enn 9. Og vanligvis du se 10. Det er mye, enda mer enn en Mercedes klasse A 45 AMG firehjulsdrift og 360 hk. Derfor vanskelig å ta en dag, men for € 2000 mindre, noe som resulterer i mer lønnsomt slutt denne Kuga Kuga Diesel bensin for 100.000 km. Tid for å kaste minne: Mazda CX-5 er 250.000 km. Og det er mye.

Den mest dynamiske SUV

innenfor denne effektiviteten av Mazda CX-5 2.0 mye har å gjøre vekt. Utviklet på en ny modulær arkitektur, knapt 1,450 kg, mindre enn selv Opel Astra kompakt ut. Mindre utgifter, men også mer fleksibelt før en Kuga nesten 200 kg tyngre, og at denne andre generasjon er myknet merkbart. Meget godt isolert, bedre enn det CX-5 strekker seg også sin rute i forlengelse av suspensjonen til å rulle med høy komfort. I alle fall, ja, står vi overfor de to mest effektive segmentet biler, også beveger seg i disse avstemt 4x2 nesten like godt på tørr asfalt som 4x4.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43303-53a40ae6e54aa.jpg

Og det er alltid med glorie av sportsånd, Ford Kuga er fortsatt forpliktet til en svært direkte kontakt, enda mer enn Mazda CX-5, som gjør det svært reaktive guide, men så ikke følge ham mye større kropp roll. Er i praksis mer SUV, mer prangende i sine reaksjoner enn en Mazda med svært lite å misunne noen kompakt bil. Fordi afinadísimo komponenter (fjæring, styring, endre ...), CX-5 er alltid meget presise og progressive bevegelser.

Fast, men ikke ubehagelig, Mazda CX-5 roterer nesten flat selv i sterk støtte, med en bakre avrundede kurver beste, alltid, om enn med en høy sikkerhetsmargin, ivaretatt av en ESP godt kalibrert. Ingen tvil en referanse i dag i sin kategori, med andre betydelig merverdi i forhold til Ford Kuga: mer generell plass i hele høyden og bagasjerommet, og en pris, rabatt, er nå enda mer konkurransedyktige enn noen gang justert dag Ford Kuga komplett. Har du lukket både SUV fordi sirkelen? Kanskje ennå ikke balansere mot Diesel, men uten mye kraftbehov, Mazda CX-5 2.0 bensin ja det er trygt tilbake: Jeg vedder på at du ikke vil gjøre de nevnte margin 250.000 km.

Adblock
detector