Triks for å holde dekkene i god stand

Triks for å holde dekkene i god stand er mer enn en klisjé. Dekkene er den eneste kontakten peker vår bil med bakken og dårlig tilstand av disse kan ha alvorlige konsekvenser for enhver bevegelse, spesielt om vinteren, når vedheft av asfalt vil bli verre og holde fast på noen vei vil være mer ubehagelig. Derfor er det viktig å gi et minimum av omsorg og å identifisere de signaler som vi kan sende for å unngå ubehag og risiko.

Triks for å holde dekkene i god stand

Triks for å holde dekkene i god stand

Triks for å holde dekkene i god stand

Triks for å holde dekkene i god stand

trykk

Det er det første budet fordi vanligvis sirkulært eller for lite luft vilje radikalt endre oppførselen til bilen i tillegg til akselererende slitasje av slitebanen. Bør vurdere dem med jevne mellomrom, ikke mindre enn en gang i måneden, eller når vi vil bruke vår bil stoppet etter et par uker. Det er krysset kaldt og hvis en eller annen grunn må du gjøre det varmt, husk at trykket kan stige med nesten 0,3 bar under drift.

mønsterdybde

Dekk i dårlig forfatningLoven krever at vannavløpskanaler som er til stede minst 1,6 mm dyp, hvorved slitasje indikatorer er i flukt med pigger slitebane. Men mindre enn 3 mm, og kan ha problemer med å skyte vann øker risikoen for vannplaning. Hvis du ikke har en dybde tester, kan du måle det ved å legge inn et kredittkort eller en penn og måle merket med en vanlig regel. Spesiell omtale har vinterdekk, som ikke bør være mindre enn 3 mm for å oppfylle sin rolle og unngå monteringskjeder.

ubalanserte hjul

Vi er ikke henvise til psykisk helse, men vi kan merke vibrasjoner i rattet når vi overvinner viss hastighet. De kan være forårsaket av en opphopning av gjørme på hjulene eller feil dekktrykk kan også komme selv av gjentatte slag av hjulene for å lene seg på fortauet for å parkere og enda noen "bordillazo" som hadde gitt under merkevaren. I så fall kan vi selv ha påvirket noen av elementene i suspensjon. Du vet: Vær forsiktig når du parkerer.

Falls og konvergens

Triks for å holde dekkene i god standForskyvning av adressen kan føre til at hjulene ikke hvile på bakken jevnt, forårsaker dem til å bruke mer på en kant enn i resten av slitebanen, noe som ville føre til for tidlig slitasje, med ekstra kostnaden for å måtte endre dekk for tidlig og, fremfor alt, verste bremselengden i en nødssituasjon. Hvis hjulene er brukt mer på den ene siden enn den andre, kan du gå til verkstedet.

sprukne og snittkanter

Sol, kulde og kjøring på veier fulle av salt i vinter kan gjøre at du mister fleksibilitet til våre dekk og at disse cuarteen på flankene, redusere beskyttelsen som tilbys til lerretet som utgjør skjelettet av hjulet. vi bør ikke bekymre deg for mye om sprekkene er overfladiske, men hvis vi innser at økning i størrelse. Vask bilen oftere hvis du sirkulerer mye salt dekket veier.

alder

Ingen har sagt at dekk og utløper etter en bestemt dato ikke oppfyller sine plikter. Men du bør huske på hvordan tidens gang og det harde livet de har, kan de miste noe av den fleksibiliteten de har når de er nye og ikke nok grep. Figuren er ofte brukt som en referanse er ikke å forlenge dekkenes levetid mer enn ti år fra produksjonsdato. Dette er trykt på siden. Det er identifisert av fire sammenhengende tall der de to første er produksjon uke og de to siste det året de ble gjort.

Adblock
detector