Kodiaq Skoda og Volkswagen Tiguan, ansikt til ansikt

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: Hvilken er best?Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: Hvilken er best?Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: Hvilken er best?Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: Hvilken er best?

Skoda Kodiaq, hvis vi ser på størrelsen, vil snart gå inn i markedet posisjonert som en stor SUV svært konkurransedyktige. Den tsjekkiske modellen genererer store forventninger: For noen dager siden tilbød vi deg hvordan eksklusive deres mulige priser for Spania, som sin indre mål og til og med en første test med pre-serie enheter. Ingen tvil fordi vi står overfor en SUV som oppfyller deres teoretiske rivaler (Nissan X-Trail, Kia Sorento, Mitsubishi Outlander, Ford Edge, Hyundai Santa Fe...), sikter høyt. Men ...også mot en SUV som den nye Volkswagen Tiguan?

og sender til Skoda Kodiaq og Volkswagen Tiguan en første komparativ statikk for å se hva sjansene for suksess mot den tsjekkiske en tysk som i tillegg skjer som også med Ateca Seat, har mye av sin struktur og mekaniske områder. Og ved første øyekast, Kodiaq Det er beskrevet som en Meget romslig SUV, funksjonelle og fleksible løsninger for de fleste. Den nye Skoda er derfor en bil, som nesten alle modeller av merkevaren, teoretisk beregnet for familier som ønsker plass, men ikke ønsker å stå alle sine sparepenger i kjøpet. Kom igjen, ser det dobbelte av prislappen.

Skoda Kodiaq satse i verdensrommet

Det er allerede en klassiker i Skoda bilene sine spille for å være et skritt over kategorien vil tilsvare ... Og også har den største stammen blant sine rivaler. Det skjer med Fabia, med Octavia, Superb ... og Kodiaq Det vil ikke være et unntak.

Skoda KodiaqMed en kompakt SUV plattform, Skoda ja Kodiaq går til enorme 4,69 meter, intet mindre enn 21 centimeter den Volkswagen Tiguan (4,48 Totalt meter). Den akselavstand på 11,4 Kodiaq er også større enn den Tiguan (2,79 meter mot 2,68 m) cm. Ja, når XL-versjonen av Volkswagen Tiguan kommer, Det allerede planlagt for sommeren 2017, like Kodiaq kamp. Og også muligheten for ta syv seter, tilgjengelig fra start i den tsjekkiske SUV tilbudet.

Det er sant at, til tross for sin lengde er mindre enn Kodiaq, Volkswagen Tiguan er det heller ingen mangel på plass ben og takhøyde respekt, kan passasjerene ikke klage. Bare de som nå om lag to meter høy, og bare i noen situasjoner, kan komme til å berøre taket med håret. For nå, hvis du trenger en bil med meget romslig med syv seter, er Tiguan ikke din bil.

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: maleterazos

riktignok Skoda Kodiaq inne, som Tiguan, er nøye utformet. Dens utseende er bra og følelsen av materialene, minst disse første enhetene, er mer enn riktig. Men den tsjekkiske modellen er preget av å ha mer plass til passasjerer og bagasje til Tiguan. Den andre raden setet forskyves i lengderetningen ikke er mindre enn 18 cm. Og også kan du justere ryggvinkelen.

VW Tiguanden største fordelen på gjeldende Volkswagen Tiguan tilbys av Skoda Kodiaq Det er i bagasjerommet: 650 liter total kapasitet. Sant, det er en SUV som vi sa flott, men selv med at evnen til Kodiaq kan ha under boot gulvet to ekstra seter kastet Tiguan i dag ikke kan tilby. Med syv seter opptatt, er Kodiaq kapasitet 270 liter i bytte: litt mer enn Skoda Citigo statsborger. Men uten den tredje raden av seter, kan volumet øker og spenner fra de minimums 650-835 liter avhengig av plasseringen av baksetene, alltid målt under bagasjelokket, fordi hvis vi fjerner og brettet ned setene kan nå Totalt 2,065 liter.

Til sammenligning Volkswagen Tiguan har en noe mindre koffert den Kodiaq, ja, men kapasiteten er enorm. også har skyve bakre rad og offisielt kan cubicar fra en minimum 520 liter til maksimalt 615 liter. Likeledes er transportkapasiteten uvanlig høy Tiguan: en nyttelast på 600 kg og en maksimal kapasitet på 2,5 tonn trailer ... samme figur når Kodiaq. Dette god kapasitet spesielt pris caravan elskere.

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: godt utstyrt

Allerede opp til kjørestilling bak rattet i Skoda Kodiaq finner du en lettlest instrumentering. Dette er alltid sammensatt av tradisjonelle analoge instrumenter. I kontrast, Volkswagen Tiguan gjør, i noen versjoner, har en full digital instrumenteringEn TFT-skjerm snu med forskjellige konfigurasjoner: fra å velge to store klokker eller nettleseren skjermen. Denne skjermen også Head Up Display (HUD) i frontruten som gjenspeiler den mest relevante informasjonen ikke er tilgjengelig i øyeblikket Skoda-modellen.

Skoda Kodiaq, bildemen kundene fremtiden Kodiaq De trenger ikke å bekymre seg for. Skoda, avhengig av versjon, kan være full av digital teknologi og tilkobling, med Wi-Fi-tilgangspunkt 4G-tilkobling for åtte enheter og complatible med Smartlink, carplay Apple, Android Auto, MirrorLink eller SmartGate, i tillegg til navigasjonssystemet basert på Google Maps 8-tommers skjerm. Den Kodiaq er så godt forberedt som rival Tiguan i denne forbindelse.

den sikkerhet assistansesystemer og komfort tilgjengelig Skoda Kodiaq De er bemerkelsesverdig, som med Volkswagen Tiguan. I begge, avhengig av hvilken versjon du kan monteres varselet ufrivillig skifte kjørefelt, kjøretøy detektor i dødvinkelen, programmerer hastighet aktiv eller semi-automatisk parkeringssystem. I tillegg, den såkalte Area View genererer et syn på den sentrale skjermen rundt bilen. Med dette systemet også når det desaparcando på batteri eller diagonal og en bil ser ut på baksiden, Skoda Kodiaq bremsene for å unngå påvirkning. Du kan også inkludere nødbremsing, som stopper bilen i byen mot både andre biler og fotgjengere. Stopper automatisk når bilen er kjørt under 34 km / t.

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: motorer

Gå inn i mekanisk seksjon, den Skoda Kodiaq treffe markedet begynnelsen av 2017 øyeblikket med fem motorer: tre bensin og to diesel, med en motor som vil gå 1,4 til 2,0 liter og krefter fra 125 til 190 hk. Den lille propellen 1,6 TDI med 115 hk og 2,0 TDI diesel kraftig 240 hk ikke være til stede i området Kodiaq og synes å være reservert for Tiguan. Stray bensinmotor 2,0 TSI 220 hester (rir Skoda Octavia RS og Volkswagen Golf GTI) forblir, for øyeblikket, i reserve Kodiaq både Skoda og VW Tiguan. Det er sannsynlig å nå montert i denne andre modellen, men er usannsynlig å nå utstyre Kodiaq noensinne.

VW TiguanMotorer å velge mellom, i 1.4 TSI bensin og 125 hk 2,0 TDI 150 hk er forbundet standard forhjulsdrift. I den siste, som et alternativ, kan driften til alle fire hjul med elektronisk styrt flerplateclutch. den Skoda 4x4 Kodiaq ledende Hill Descent Control å forlate mer trygt ut av asfalt, men det har ikke er en spesiell off-road pakke med understellsbeskyttelse motor og frontfanger med større inngangsvinkel ... det har Volkswagen Tiguan som et alternativ.

Skoda Kodiaq vinner (for nå)

Kort sagt, dette første gang og statisk sammenligning mellom de to modellene, hvis jeg måtte gi en vinner, ville sikkert være Skoda Kodiaq. Det vil være billigere enn Volkswagen Tiguan, kan du ha to seter og en stadig større bagasjerommet. Når Tiguan 7 seter, noen av fordelene vil bli eliminert, men selvfølgelig også prisen vil stige ytterligere. Det siste spørsmålet vil være:hvor mye du verds ta ett eller annet merke på forsiden av bilen din?

Du kan også være interessert i:

VW Tiguan mot alle rivaler

Ateca Seat, Skoda og VW Tiguan Kodiaq

Seat Ateca vs VW Tiguan, som er tryggere?