VW Golf: 40-årige historie, vurderer vi hans beste øyeblikk

En av de mest solgte bilene i bilhistorie, og det meste av Volkswagen merkets jubileum i dette 2014. Golf er 40 år og benytter anledningen til å gratulere og vurdere hva som har vært sin strålende historie, fordelt over fire tiår, syv generasjoner og mange priser. Lenge leve Golf!

40 år med Volkswagen Golf

40 år med Volkswagen Golf

40 år med Volkswagen Golf

40 år med Volkswagen Golf

i mai 1974 Det begynte historien til denne bilen allerede blitt myte. mer 30 millioner solgte enheter i 40 års historie tenke ham. vi snakker om Volkswagen Golf, den mest solgte bil i historien om den tyske mark og den tredje i det globale markedet, bak bare Toyota Corolla og Ford F-serie.

Han brøt formen og arvet ånd vellykket Wolfsburg maker hadde søkt å også legendariske Beetle. Ikke bare det, men Golf Han skapte begrepet 'GTI', og han banet vei for andre modeller som har fulgt sports våkne.

Mange varianter og mekanisk kropp Amparan golf i sine syv generasjoner: fra den typiske 'kombi' av femdørs eller tre dører, gjennom 'Cabriolet' cabrioleter, mer familie 'Variant' eller 'Plus' og Camperas crossgolf eller Golf Country, sportiest GTI, GTD eller R, selv de som er å komme i denne 2014, elektrisk e-Golf eller hybrid Golf GTE.

VW Golf I (1974-1983)

VW Golf IVolkswagen Golf ble unnfanget i sin første generasjon som en funksjonelle kompakte 3,70 meters lengde (for tiden 4,20). Det var banebrytende i sin tid når det gjelder design, etter linjene av den legendariske designeren Giorgio Giugiaro. I første omgang ble det markedsført med mekanikk 1,1 liter befalt av forgasser og levere 50 CV Power, med en toppfart på 140 km / t.

i 1976 et akronym som ville bli født i live allerede motorsport historie: Golf GTI, med bare 810 kg og en motor 1.6 med mekanisk injeksjon og 110 hk makt. Den ble utgitt som en begrenset serie, men sett sin enorme suksess ble en del av den tyske kompakte serien. Og Puh! Senere kommer den 70 hk turbodieselmotor først, Golf GTD, en cabriolet variant, den Golf Cabriolet, og en annen med kroppen sedan under navnet Jetta.

Totalt 6,72 millioner solgte enheter I sine første ni års historie. Men i markeder som Sør-Afrika, ble det markedsført før i 2010, kjent som VW ja Citi Golf.

VW Golf II (1983-1991)

VW Golf II GTIstørre (3,98 meter) Og flere motorer sterk, nådde sporten variant GTI den 112 hp med 1,8 liters motor. Dets estetiske detaljer som dobbelte frontlykten, De forblir i minnet til fans av Golf GTI. Men den samme makt enn den første generasjonen ikke bedre ytelse, så det markedsført en 16-ventil versjon og 139 hk. Som prikken over i-en tredje kraftigere versjon, kalt 'G60', levert 160 hk takket være 'hjelp' av en kompressor.

Den andre generasjonen av den allerede vellykkede Golf introdusert 1986 bremsesystem ABS. Og for første gang, muligheten for det var inkludert AWD 'Syncro', tilgjengelig for versjon campera Golf Country og Golf Rallye, godkjent for konkurranse. Med bare 14 år, Golf i 1988 nådde barrieren på 10 millioner produserte enheter.

VW Golf III (1991-1997)

VW Golf IIIden sikkerhet var den dominerende trenden i den tredje utgaven av Volkswagen Golf, som ville se dagens lys i august 1991: ABS, kollisjonsputer foran, dør bjelker, kupeen opp til 60 km / t, ... Videre må de sluttet komfortfunksjoner typisk for høyere segmenter som elektriske vinduer på alle fire dører, elektriske speil, klimaanlegg, ...

med 4.02 meter lang, Golf III som inngår i det første området familien variant variant og modellen blir gjenvunnet konvertible Cabrio, som ikke ble produsert i Golf II. som for mekanikk viser, den kompakte Tysk først mottar ett turbodiesel motor, den 1.9 TDI 90 og 110 hk makt. Det debuterer også første V6, med makt 174 hP, over den nye GTI det gått siden en mekanisk monterings 2,0 liter, 16 ventiler 150 hk. I 1994, en annen milepæl, feirer de 15 millioner enheter produsert.

VW Golf IV (1997-2003)

VW Golf V CabrioNytt design og nye dimensjoner, nå og 4,08 meter lang. Som en nyhet, inkorporerer denne nye generasjonen Golf for første gang Elektronisk stabilitetskontroll ESP, ny Systemet drive fire hjul 4Motion typen Haldex og automatisk dobbel clutch DSG.

variant GTI og nå 180 hk kraft, kombinert født den mest radikale versjonen inntil da, Golf R32, med en V6 3.2 241 hk og 32,6 mkg dreiemoment, som kan nå 250 km / t. Denne versjonen vil være ansvarlig for DSG merke som har gitt så gode resultater hittil.

VW Golf V (2003-2008)

VW Golf V GTIkommer TSI bensinmotor med dobbeltlading (Turbokompressoren) til den femte generasjon av Volkswagen Golf, som vokser vesentlig til 4.20 meter lengde. er født nye versjoner Golf Plus og crossgolf, Variant og arvinger av landet, som følger ny Golf Cabrio, Golf Variant (Fortsatt i størrelsesorden) og fire-dørs sedan, også kjent som Volkswagen Jetta. den Golf GTI delene 200 hk og golf R32 tilbake til 250 hk.

VW Golf VI (2008-2012)

VW Golf VIDen sjette utgaven av Volkswagen Golf var continuista fra forrige generasjon. Faktisk, mange så det som en 'restyling' av Golf V. Den prestisjetunge designeren Walter de Silva ta vitnet Marc Lichte å skape estetikk av nye Golf, som knapt lider variasjoner i sine dimensjoner. Hva gjør varierer er ditt levering av utstyr, elektroniske elementer som DCC adaptiv fjæring, parkeringshjelp, bakkestart, 'Start / Stopp' ... System

Den nyeste versjonen av Golf VI er den nye Golf Bluemotion, som ble saver område~~POS=HEADCOMP: 3,8 liter per 100 kilometer og et nivå av CO2-utslipp 99 g / km. Den nye Golf GTI stiger til 210 hk makt og i en spesiell versjon av årsjubileum i 35 år, tar opp 235 hk. den Golf R, i sin tur ble den ført til den mekaniske fire-sylinder 2.0, turbo, og 270 hk.

VW Golf VII (2012-- ...)

VW Golf VI BluemotionDen nyeste generasjonen av Golf bryter med det etablerte, for å frigjøre nye modulære MQB plattform Volkswagen Group, hvorav den nyeste Audi A3, Seat Leon og Skoda Octavia er også verdt. deres adferd blir forbedret, foretrekkes også av spare 100 kilo på den totale vekten av den tyske kompakt. med 4,25 meter lang, vant Golf VII tildeling i 2013 Årets bil, og med ham kom enhet 30 millioner Golf i sin historie.

Mens nye versjoner GTI og nå 220 eller 230 hk makt, fremtiden nærmest Golf er lovende: 300 hk for fremtiden 'R', den første elektriske modellen 'E-Golf' og den første hybrid 'GTE'.

Adblock
detector