Peugeot 406 Coupé 2.2 HDI Pack

Unionen mellom en vakker kropp og en økonomisk motor trenger ikke å ende i fiasko. Selvfølgelig er dette vakre 406 Coupe, sammen med turbodiesel 2,2 HDI 136 hk, er en av de mest interessante kombinasjoner tilgjengelig nå på markedet.

Peugeot 406 Coupé 2.2 HDI Pack

Peugeot 406 Coupé 2.2 HDI Pack

Peugeot 406 Coupé 2.2 HDI Pack

Peugeot 406 Coupé 2.2 HDI Pack

En ny racerbil blir født: dieselmotor coupes. En blanding som inntil nylig, gjorde krympe mer enn én. Imidlertid drivende dette 406 Coupe 2,2 HDI bare bekrefter på levedyktigheten av formelen. Og mer enn levedyktighet, i stor fremtid som byr seg.


For å sikre at suksess tar en god turbodiesel motor, og det er. I dag, definisjonen av godhet snakke om denne motoren går langt utover enkle effekt og dreiemoment tall som vi ikke må glemme, for noen år siden hadde vi fantastisk likhet. Men det er mer. Stillhet og stillhet blitt uunnværlig i biler som dette, overstiger fem millioner pesetas i pris, og kroppen er utsmykket med navnet Pininfarina.

Siden fødselen av HDI generasjon Peugeot motorer, og har blitt rost sin jevn kjøring i saloons av merkevaren. Nå installert i denne coupe, men hans prestasjoner har søkt å bruke mer ubemerket. Motorvibrasjoner har vært begrenset forgjeves og ikke når sjåføren eller gjennom pedalene og rattet eller girspaken. Mye mindre enn andre mer store gjenstander, som for eksempel jord eller seter. En suksess på jobben.

Ytelsen er passende til målet som den er adressert. Ikke på noe tidspunkt denne coupe ser ut til å bli submotorizado i ytelse. Faktisk helt klart etterlater seg bensin versjon 2-liters V6 er svært nær 210 hk. Det er ingenting! Dens viktigste kvalitet er elastisitet og progressivitet. Den turboeffekt fortynnes opp og strekker seg godt inntil 4200 omdreininger pr. Derfra, selv om den røde linjen starter cuentavueltas utover 5000 rpm, avtar motoren betraktelig for å dø i venterommet på sistnevnte figur. Drivstoff forbruk montering med ytelse og kan gå veldig fort uten å merke at indikatoren nål tanknivå ned for raskt. De høyere gir, ganske baggy utviklingen bidra til dette, og som kan motoren med dem, kan ikke annet enn flatere valget. Det går fort, med motoren uthvilt og med lite forbruk. Hvem gir mer?

Adblock
detector