Range Rover 2011

Range Rover er nødvendig for å møte forurense mindre
Euro5 bestemmelser. For at Land Rover har utviklet en
Diesel V8-motor og mer makt enn før, har
automatgir koplet åtte-trinns og
Resultatet er Range 2011 Range Rover mer enn noen gang.

Range Rover, fire tiår blant de beste 4x4.

Range Rover, fire tiår blant de beste 4x4.

Range Rover, fire tiår blant de beste 4x4.

Range Rover, fire tiår blant de beste 4x4.

Paradoksalt nok, for Range Rover forurenser mindre er økt forskyvning av 3.6l V8 gamle til 4,4 liter. Med den nye motoren mer kapable også lavere forbruk, som falt under 9,5 l / 100 km i godkjent syklus. Forbruk utrolig hvis du tenker på at hver gang Range Rover starter opp 2,75 tonn må fremmes. De har blitt brukt nye piezo injektorer og de to turboer fungerer så sekvensiell-parallell til stilen på hvordan de gjorde det i tre liters motor introdusert i fjor.

en ny automatgir åtte-trinns Det er også ansvarlig for disse data, slik at den glidbare Range edel mykhet til 120 km / t under 1750 omdreininger pr. Girkassen er Range Rover ZF nyeste kreasjon, som hadde premiere BMW, før de når Toaureg, Cayenne ... og hva som vil komme, fordi det sies at selv Jeep Grand Cherokee vil ha åtte denne endringen gir. Med så mange relasjoner det er alltid flere mest egnet utstyr, inkludert dieselmotorer, med en mindre omfattende enn bensinmotorer driftsområdet. Så mange faktorer, spesielt stasjonen måte, virker til å endre en eller annen måte. Ingen girspaken som sådan, i stedet en dreieknapp som oppstår når du begynner å bruke som Jaguar. Noen spakene på rattet også invitere hånden, som reagerer raskt og velkjente softiness. Øverlie tillate automatisering av endringen, bortsett fra når du velger Sport posisjon i nesten girkassen blir manualen. Denne boksen kobles 70 prosent når bilen er stoppet for å redusere forbruket i byen.

motoren Range Rover strekker karriere sylinder i forhold til den foregående V8 3,6 og oppnår høyere verdier av -700 Nm- maksimalt dreiemoment, men hva er bedre, tilbudene fra et system med bare 1500 rpm. Hell push, kombinert med korte pauser utviklingen og minimal utstyr til utstyr som gjør det mulig å rulle i høygir selv i byen. Scale tannhjul raskt og problemfritt, fordi du kan også gå tilbake på tidspunktet for en akselerasjon ned enda raskere -redusert til seks tannhjul med en snap, som sikrer øyeblikkelig respons. Diesel maksimale hastigheten er begrenset til 210 km / t og har blitt vedtatt bremser bensin versjon, med plater 360 mm i diameter og stempel calipers, til også å beholde Diesel Range.

veikanten Range Rover flytter som om han hadde vekt trekk. Adressen er ikke kunstig fort som i andre store biler, men det går inn i Range svinger ganske naturlig, sitter og tåler endringer mellom kurvene med og mot klokken uten gynging, som om veide mye mindre. Det skiller seg ikke ut så mye som motoren for å skjule vekt, men nesten.

den Range Rover Den har selvbærende karosseri, men er en SUV med en kapital, med sin girkasse. Elektroniske programmer utviklet av splitter spesialister i feltet kjøretillatelse hvem som helst, uten noen spesielle ferdigheter, komme seg rundt hindringer i feltet utenkelig. Gjør dem ser bra uansett hvem, forutsatt at håndboken er lest eller skille mellom programmene som tilbys ved å velge den mest egnede med knappen mellom setene: kalles Terrain Response. Med den låser eller differensial frigivelse, den automatiske bremsefunksjonen, høydene av suspensjonen og trekkraft deling er egnet. En samling av kameraer fortsetter å bidra som passerer gjennom som passerer noen annen all-terreng, er innen rekkevidde for de fleste neophyte. Og alt pakket i en atmosfære av komfort og luksus.

Selvfølgelig er dette har sin pris, en pris som har lite anstendig, spesielt hvis vi søker slutten av disse luksus legge alternativer eller velge versjoner høyeste finish. 97,900 euro høyeste grunn Diesel opp til 127 200 av nummer fire, Autobiography- og 124,100 euro "basic" bensin, som bevarer den mekaniske utgitt i fjor, med kompressor og 510 hester.

I tillegg til den nye piezo-injektorer åtte i stedet for syv hull eller keramiske ovner som støtter høyere temperatur (250 ° C pluss) og tillat blandingen å være koblet opp til 100 sekunder etter oppstart for å forbedre mykheten eller sekvensiell-parallelle turboladere allerede sett i Discovery 3,0, mye "oppfinnelse" i den nye Range. For eksempel kan en høyere kapasitet batteri å arbeide bare 80 prosent av kapasiteten, unngå belastning mer, noe som er lite effektivt for konsum og batterilevetid. Dynamoen deltar også i intelligent styring av energi og fungerer bare i midler i den grad det er mulig. Girkassen i seg selv fungerer på lavere gir når det er rikelig med utvendig varme til kompressoren arbeidet klimaanlegg raskere. Og søke etter de lavere girene til å akselerere motoren varm like etter starten. Land Rover først utviklet en motor oljer med lavt aske, har også eliminert peile og i stedet er det en ultrasonisk sensor.

Hvis fjor Terrain Response innlemmet forbedret kjøre stein, sand slip kontroll og starten av bevegelsen i svært bratte avtar -Gradient frigjørings for 2011 versjonen inkluderer det systemet bakkestart og en automatisk oppbremsing i bratt avtar når sjåføren ikke har drevet Descent Control, å justere hastigheten gass stilling. Kom igjen, til en "idiotsikker" system, som bare peke rattet ser ut som en ekspert på feltet kjøreteknikk.

- TDV8 HSE: 97,900 euro.
- TDV8 Vogue: 107,200 euro.
- TDV8 Vogue +: 116,900 euro.
- TDV8 Autobiography: 127,200 euro.

Adblock
detector