Sammenligning: BMW 218d Active Tourer vs VW Golf 2.0 TDI Sportsvan

Lookalike der, liker det eller ikke, står vi overfor en enda uoverstigelig forskjell image og vekten av sine merkevarer, som trolig vil skille to typer kunder: de som fører en aktiv Tourer og de som vil bruke en Sportsvan.

Sammenligning: BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDi 2,0 Sportsvan, kvantitet og kvalitet

Sammenligning: BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDi 2,0 Sportsvan, kvantitet og kvalitet

Sammenligning: BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDi 2,0 Sportsvan, kvantitet og kvalitet

Sammenligning: BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDi 2,0 Sportsvan, kvantitet og kvalitet

Levende omgitt av kompakte sedan i ulike formater og SUVer innenfor sine egne merkevarer, og i tilfelle av VW, selv som en ekte MPV Touran. Men det er klart at de ikke er mer: innen VW, er Sportsvan en leder i kompakthet / funksjonalitet, mens BMW rationalizes pris / allsidighet. I virkeligheten står vi overfor to dråper vann i en av de få kategorier som Audi ikke kommer inn i bildet, som du vet, har Mercedes fornyet sin klasse B, men i sin tur, som spesialiserer seg på ulike felt, en i fra bruker; den andre, i klienten merkevare. Hvordan hverandre på hvor mye.

Multiposibilidades

BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDi 2,0 SportsvanBegge bilene har fortrinn fordi sparer mangler individuelle baksetene, De tilbyr muligheter for innvendig plass og lastekapasitet som ligner på en minivan sannhet av tilsvarende størrelse, med fordelen av en tur høyde lavere enn bør resultere i god oppførsel turisme. BMW teoretisk sterke punkt. Jeg forstår at du trenger ikke å gå inn i tekniske detaljer om sin nye front-stasjonen arkitektur der BMW synes å fortsette å bruke førsteklasses komponenter. Som ikke er sett, men det føles: Patching upåklagelig kvalitet, og for godt og vondt, bilen føles mer, i proporsjoner som en Sportsvan at ingen mangler likevekt. Steamroller berøring motorveien og åpne veien for BMW, men med overlegen følelse av treghet og kilo når banen forlater være bred og endetarm hvor bilen VW opererer med bedre total balanse. Og det er ikke akkurat det som mangler smidighet til Active Tourer, men flyt, tvinger deg til å gjøre godt hvor og når du skal slå, og når og hvor mye du skal akselerere.

Den Sportsvan er ganske enkelt en Golf. Puro balanse, også lede toget frem og bedre fordøyd 2,0 TDi makt som to av serien 18D, med åpenbare elektronisk deltagelse i sin oppførsel ved hånden av et resultatkontroll og stabilitetskontroll også synes å være involvert ved at den inneholder stamping av legemet ved påføring av en svak virkning på bremsene i visse tilfeller, noen rett: for å overvinne en brett ekspansjon, for eksempel, kan du føle en svak, men urovekkende brems på utviklingen. På sin bakre ligger også at noen uklarhet reaksjoner innledningsvis amplituden av kroppens bevegelser; da, fordi mål å påvirke viss dreibarhet.

BMW motor

BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDi 2,0 SportsvanBegge motorene er deilig og gjør lynraske to separate biler, selv om BMW livligere føler reaksjonene på gasspedalen, trolig som et resultat av noen utviklingstrekk endrings noe kortere og lukket som har forbedret den allerede gode poster Sportsvan utvinning. Men også for sin akustikk og generelle følelsen jeg foretrekker BMW, samt 2,0 TDI lange utviklingen til å flytte fra lave turtall, men med mye mer "chsipa" Når du kommer på mellom regimet har til hensikt å skalere opp utover 4000 rpm. Omstarten Stop&Start er ganske tynnere enn BMW med sin tradisjonelle arkitektur, Selv om VW klarer å passere nesten ubemerket. Og på girkasser, den nye BMW for denne arkitekturen har en utpreget raskere og mer sporty håndtering enn andre bøker i huset, men med en sperre i sitt første forhold som du får til å gjøre tvil om at tennene er riktig inngripende. Norma VW, er det ikke den som krever bruk, men neppe en marsj mislykkes. For bremsene, men feilfri reaksjonen av chassiset pisotón krise, VW tilbudet fra første sekund beste mordant, dosering og høyere styrke frukt absolutt et team av store proporsjoner.

Miljø først i BMW, både utseende og kvalitet, design og materialer, men spesialitet VW ikke i form, men i funksjon, ved å starte fra utsiden av et tak linje som strekker seg for å lette tilgangen, og deretter, innenfor, utallige flotte små detaljer som i dag er ute av hånden Activer Tourer. Og målinger av et deksel med skyve baksetet -13 cm veien i forhold til VW-18, cubicamos ett stammen på mellom 360 og 430 liter den andre rad i begge ender, til hvilke figurer skal tilsettes 93 liter av en overflate under gulvet, ved utforming av hetten, må regnes det som uavhengig: identisk løsning har VW, men dekker det kan lokalisere i bunnen og bringe i bilen når BMW, for dens dimensjoner, bør du la hjemme. Fra 440 til 575 liter er det totale brukbare volumet av en Sportsvan som også tilbyr ikke lenger centimeter i baksetet, men bedre løsninger utført for transport. For eksempel er lokket som dekker den bagasjen Active Tourer er for kort og etterlate en forholdsvis stor spalte mellom setet, selv når de er i sin bakre stilling; mulig forskrift rygg tilbake er eller sterkt overdreven vertikal eller skråttstilt; og design av benken, er den sentrale plassen bare anekdote. Til gjengjeld er bakluken elektrisk og bronzed ryggen til trykke på en knapp ... elektrisk mekanisme, selv om forskjellen i favør av VW forblir prisen likhet med motor og utstyr; Utstyr for lik pris.

Kort tid

BMW 218d Active Tourer - VW Golf TDi 2,0 Sportsvanakselerasjon: To par. Lightning rask to identiske akselerasjonsevne mens den BMW motorrespons virker noe sterkere, som vist ved sin elastisitet.

Frenada: Større skiver og klosser som synes å svare bedre i kulde Sportsvan BMW-teamet. Konstant retardasjon kapasitet i begge, med fremragende stabilitet over hele øvelsen.

loudness: Høye støynivåer fra 140 km / t på grunn av friksjon av luft: ved at hastigheten støyen er høyere enn i dagens Passat 3-serie eller mekanisk likhet, men ved 160 km / t.

forbikjøring: Mange styrke og elastisitet i begge motorene for å gjøre dem slå inn lange til litt over 1600 runder marsjer. For utvikling, tar Active Tourer ledelsen, selv om begge tilbyr eksepsjonell utvinning evne.

Effekt og dreiemoment: God blant de gode. Synd å ikke kunne "lese" motorytelse av BMW, selv om konserter å beholde sin vanlige evne til å skaffe mer og bedre rundetid, mens VW spill på en flatere respons.

forbruk: I tabellene. Store volum motorer og kraft til å bevege klumpete kropp. Eksepsjonell tall på veien, men bare god gjennomsnittlig verdi ved å legge til byen.

Mål og vekt: VW Få mer inn i Sportsvan, ikke bare i centimeter, men brukervennlighet eller disse detaljene som gjør en minivan minivan. Identiske, både vekten som skal flyttes som prosentandelen av kilo per aksel.

Adblock
detector