Citroën Ami-6 bil 1961

1961 går og Citroën starter produksjon i
Oktober på sin franske fabrikken i Rennes La Janais
Ami-6 med sin særegne C-formede søyle Z.
Samtidig er Vigo også forberedt for
forsamlingen noen år senere. Så vi så
bil og situasjonen ved anlegget galiciske
tid.Citroën Ami-6 bil 1961

"The Ami-6, en balansert bil der en perfekt teknikk og kombinerer god komfort. Den er robust og praktisk. Dynamisk og elegant linje, har blitt pålagt på verdensmarkedet er av bil- fire brede torg, har blitt studert i detalj skjema justering til den mest behagelige kroppsstillinger. "

"The port av Vigo, vendt Latin-Amerika, Han synes villig til å være alltid klar til å lansere sine skip. Dette er viktig, og vi er glad for at våre bransje produksjon kjøretøyer av alle slag begynne å ha tilstedeværelse i den internasjonale arena i alvorlig konkurranse med merker allerede en gammel historie, fordi Dette vitner for oss at hans teknikk har vært på nivå med de beste".

"Citroën Spanske Vigo ble født med en stor europeisk selskap ambisjoner kjøretøy produksjon, og selv om kort tid av sin eksistens ikke har fått lov til å møte alle sine mål, er det ingen tvil om at de vil bli oppfylt innen sannsynligvis lavere enn forventet tidsfrister. "

"Det er ingen grunn til å tro at" hvor lang tid det Fiais meg ", og tror imidlertid at Ami-6 før lenge vil ta spansk statsborgerskap, inn i markedet lenge før de andre mer eller mindre ved å annonsere det har blitt hevdet at de ville ta brev av spanske borgere i en mer eller mindre usikker fremtid".


1958. omtrent Toll antikke butikker, ligger rett over gaten Montero Rios, De fungerte som en midlertidig verksted i løpet av de første månedene. Samme dag ble det satt sammen den første Citroën produsert i Spania, på 10 april 1958, den første steinen av hva som ville være den endelige plasseringen av senteret ble plassert Vigo: plant Balaídos.

Flyttingen til denne nye Sted skjedde i august 1959. I dette andre året økte produksjonen til 1.700 enheter. En produksjons van AZU den legendariske 2CV: legger til en annen modell. I 1960 output delene 3600 biler og over 500 ansatte arbeidere. Tre år senere, felles produksjon av modeller AZU, 2CV og H stiger 19.000 biler.

Siden anlegget ble satt i drift, har det vært 26 forskjellige modeller. den Citroën 2CV innehar rekorden for oppbevaring, med 25, tett fulgt av Citroen C15, som var i linjene 22 år.

motor2 sylindere. 74 70 mm.
forskyvning, 602 kubikkcentimeter.
makt22 HP ved 5000 rpm
nedkjøling luft.
hovedbremse: Med hydraulisk transmisjon på alle fire hjul.
håndbrekk: Med mekanisk overføring på de to forhjul.
tankkapasitet25 liter.
Tank motor2 liter.
innskudd girkasse1 liter.
forbruk: Om lag 6 liter er beregnet for 100 kilometer frakter fire mennesker og deres bagasje".

Adblock
detector