Test: Fiat 500 L 1,3 Multijet 85 5P S / S, A 500?

Test: Fiat 500 L 1,3 Multijet 85 5P S / S, A 500?Test: Fiat 500 L 1,3 Multijet 85 5P S / S, A 500?Test: Fiat 500 L 1,3 Multijet 85 5P S / S, A 500?Test: Fiat 500 L 1,3 Multijet 85 5P S / S, A 500?

Det er normalt at etter fortjent suksessen med 500, Fiat satse for å øke familien. Når noe er bra og selger godt, det må styrkes. Dermed ble født 500L en fem-sete varebil og 4,2 meter lange; sommeren vil det vokse enda mer å tilby syv-seters versjon Campero kostyme og vil skape en annen 4x4 variant kalt trekking. Det er en 500, men bare fordi navnet sier. Det er sant at deler noen av sine mekaniske og ulike etterbehandling detaljer -tilgjengelig både for resten av familien italiana-, men hverken plattformen eller de suspensjoner som er like. Med dette kan vi forstå at de trange baksetet av verktøyet nådd i 500L til en sjenerøs plass modell, store bagasjerommet og interiøret til dagsorden, til detaljer som ikke har noe å misunne til mer etablerte modellene i segmentet som den tilhører modularitet. For denne første testen vi fokusere på bare diesel-versjonen har i øyeblikket, oppmuntret av II 1.3 Multijet 85 hester.

Test: Fiat 500 L 1,3 Multijet 85 5P S / S, A 500?Størrelsen på måner og den ytre stolhøyden -den største blant sine konkurrenter som genereres i det indre en behagelig følelse av plass. Dette er det første du føler når du kommer inn i bilen, og liker. Med meter i hånden og sammenligne med konkurrentene, er dette første følelse bekreftes av bedre data indre bredde og høyde foran. Bak det samme, med unntak av høyden, den største fra gulv til tak, fra fortauet er sterkt redusert på grunn av skulderen oppstår -optional- soltak; her har den beste figuren, men i alle fall må være mer enn 1,85, slik at det blir et problem. Alle setene har et standpunkt "stoltype", karakterisert ved kneet vinkelen er meget nær 90 grader som pluss bra for ryggen, veldig behagelig på lange syltetøy. Foran har en lav ergonomisk støtte, som forlater fjernt topp og bunn med flere trykk enn vanlig, og fortau er korte men under testing var det kamerater som selv fant det behagelig, du allerede vet at for smak det er ingenting skrevet.

De bakre setene kan foldes i lengderetningen forskyvbar, med denne kan løse "problem" høyde- eller til og med variere helningen av ryggstøtten. Som i de andre modellene, passer tre voksne, men med midt litt ubehagelig. I denne plassen det må be om ekstra tredje nakkestøtte -60 € -. Støvelen er praktisk både for sin kapasitet som modularitet bærere. Ikke bærer reservehjul og satse på en reparapinchazos kit, men det er rom for det uten å redusere lastekapasitet. Porten, når åpnet, håndtaket beveges for å lukke en litt høy, detaljer som du bør sjekke hos forhandleren avhengig av høyden din. Kvaliteten på finishen er på linje med neste generasjons Fiat. Ingen design, men med fokus å være praktisk. Materialene som brukes formidle styrke og det ser ut som det ikke har en dårlig aldring. der hul overalt. Det savner i midtkonsollen, i det minste hadde noen sklisikker overflate for mobil ikke komme ut sparken hver gang du bremser eller akselerere.

Denne dieselversjon bruker Multijet II 1.3. Denne motoren, en av de mest moderne i markedet, det er noe riktig i 500L; Det er ikke et spørsmål så mye strøm du har, men hvordan å levere den. Ytelsesnivået er god gitt den type bil som er, kommer skillet fordi Lav nødvendig å trykke tungt på gasspedalen for å vinne noen glede. Fiat, klar over dette, har forsøkt å fikse det intelligent litt ruse motoren når vi begynner å slippe clutchen. så Det oppnås manøver godt med ham, du trenger ikke å akselerere og hindrer deg Cale, men når du har helt droppet clutch og begynne turtall "opphold"Og du må akselerere nesten grundig. Det er et øyeblikk -in kaldt det blir satt pris på at mange sjåfører fortsatt mer- trolig assimilere uten problemer, men hvis du liker denne bilen du gjør som meg, i elastisitet Jeg har vært tvunget til å gi et resultat av 5 av 10.

Test: Fiat 500 L 1,3 Multijet 85 5P S / S, A 500?Det er også verdsatt noen trege til å gjenopprette -Opel Meriva det samme skjer med CDTi 95 hk motor, på grunn av sin lange utvikling. jeg antar den aerodynamiske volumet med 1,433 kg og veide vår enhet har også noe å gjøre. Men du har ikke noe galt forbruksnivå. Det er ikke så sparsommelig som en Subaru Trezia men på middels / høy linje som tilbyr sine rivaler med en utgifter til urbane forhold svært innholds. Systemet er standard start / stopp fungerer bra. Det er ikke den raskeste på markedet, men møter sin økologiske rolle. Jeg ser ingenting tenkte med at høyde og volum atferd kan bli avhørt, men jeg var galt. Fiat har møtt med et godt kompromiss mellom komfort og effektivitet. åpenbart, Hvis du er ute etter kiling og ta den ut av sitt miljø, kommer til lyset mangler, men under normale forhold har god kroppsholdning, det formidler en lett tur og ingen problemer. Det samme fasthet som hindrer overdreven krenging passer godt sammen med komfort. har vanlig adresse variabel strøm rack-huset, med modus by økende tilstedeværelse og lav hastighet Det er en fryd å bruke i byen. Bremsesystemet reagerer trygt, men ikke assimilere ujevn overflate med samme kompetanse som gjør det til en fin leilighet, litt forlenge bremse under disse forholdene.

Den har en unik finish, Felles for alle tre motorene som det er markedsført. Det har nesten alt du kan forvente, bidra detaljer som elektriske speil og radio med berøringsskjerm og Bluetooth. De er ikke standard kne airbag, bakre hodestøttene og den tredje de bakre parkeringssensorer, anbefales ja. Alle andre statister er en smakssak. Noen av de 18.300 euro som trekker ulike kampanjer. Finansiering det og påkalle planen Pive prisen er senket til 15.100 euro, og den offisielle garanti økes til fire år. Under slike forhold er det prisen er interessant, og hvis du ser på hva de tilbyr andre.