Jaguar E-Type V12

Den tredje serien av Jaguar E-Type overrasket markedet med en fantastisk 276 hk V12-motor. Selv om enkelte vifter betrakter det første E-type 6-sylinder som den reneste av serien, er det veldig vanskelig å motstå attraktiviteten til denne modell linjer, forbundet til motorytelse 12-sylindret V

Det er noe mindre sportslig enn den første 1-serie.

Det tilbyr komfort på lange reiser.

Det er bredere sporvidde enn sine forgjengere.

De avrundede hjulbuer gi aggressiv

På 10 år etter lanseringen i 1961, linjene i Jaguar E-Type begynte å tydelig aldring, spesielt i forhold til de nye formene pålagt de italienske merker år som Ferrari, 365 GT, Lamborghini, i Urraco og Countach LP 500 og Maserati Merak i og Bora. Dette fenomenet er spesielt bemerket representanter for merkevaren i USA, som så salg som E-Type falt tydelig rytme og vokste sine aksjer.


Han måtte gjøre noe for å øke salget i et marked som har kjøpt 80 prosent av produksjonen og etterlyste også et nivå noe høyere komfort og en mer kraftfull 6-sylindrede dual overhead cam mekanikk topplokk, hvis utvikling i fortrengnings hadde nådd sin grense med 4,2 liter. Det kunne ha virket på resultatene av de sistnevnte, forbedre forings kamaksler med mer krysset, desto større forgassing og forholdet høyere kompresjon, men med en motor som har en karriere var 106 mm, ikke lenger kan gjøre mange ting, hvis de ville ha meg til å ha påliteligheten av et kjøretøy daglig bruk.
Å sortere ting Jaguar husket det arbeidet han hadde gjort i 60-årene for å motorisere den fantastiske XJ 13, som skulle ha kjørt på Le Mans og hvis karriere var kuttet kort grunnet manglende beslutning av den helt selv og den påfølgende ødeleggelse av 197 bil, mens en reklame reportasjer skyting på MIRA krets.
Denne modellen seg en V12 er dannet ved sammenføyning av to XK motorer med to kamaksler per sylinder hode. Med en forskyvning av nesten 5 liter, kom strømmen lett til 500 hk, og nådde 700 versjoner strammere.
Denne mekanismen, designet av Heynes og Claude Baily Hill var den første kandidaten til å bli plassert under panseret på E-Type. Med oppkjøpet av nye ingeniører kom Coventry Climax merket også utviklet en V12, men i dette tilfellet med blokk og leder av aluminium og en enkel kamaksel for hver sylinder. Den siste motor vant kampen takket være sin lave produksjonskostnader og mindre størrelse, endelig blir som ville bli montert i den nye serien 3 E-Type.
Med en 12-sylindret motor i V 5.3L, Jaguar ikke bare satt på markedet en kraftigere og også trukket prestisje denne type motorer som brukes for prestisjetunge merker som Ferrari eller Lamborghini.
Den nye motoren gir en effekt på 276 hk og, enda viktigere, et maksimalt dreiemoment på 42 mkg, takket være som, og veier ikke spesielt høy, den nyeste versjonen av E-Type lovet sterke følelser.
Naturligvis den nye motoren var betydelig større enn den XK 6 sylinderen, tvinger Jaguar til styrke og omstrukturere den fremre rammelederen mekanisk feste og foran.
Gitt størrelsen på denne mekaniske og ønske om å gi en mer komfortabel bil, ble det V12 gjort basert på 2 + 2 coupe, som hadde en 23 centimeter lengre enn den vanlige versjoner slaget. Således, både ster og kupé 3 Series tilbudt en hytte, hvor en hvilken som helst størrelse kan opptas uten problemer, med fordelen av større dører som lettet inngangen, som var aldri spesielt behagelig i E-type på grunn av den store størrelsen på sidepontonger dens selvbærende.

Vektøkning og økt effekt tvunget til å gjøre flere endringer enn å bare bruke den lange akselavstanden 2 + 2. Så det fortsatte bilen å gjøre det bra på sporvidde ble økt. ble også benyttet til å bredere dekk og større dekk, mer dimensjonert bremser og suspensjoner fastere tarert, særlig i det fremre, på den graviterende enn 100 ekstra kilo over seks-sylinder. Endelig tenker på komfort og kjøreegenskaper, var utstyrt med servostyring, en drivstofftank med økt kapasitet til å takle økt forbruk av V12 og evnen til å bringe klimaanlegg.
Med alle disse gjerninger, utseendet på E-Type klart endret i forhold til Series 2 med en kraft mye større front air dam, for å sikre tilstrekkelig kjøling av V12 og vi måtte sette en horisontal grid å ikke la mye tomrom. På den annen side, utseendet av små aletines ble nødvendig i hjulbuene for å gi plass til nytt utstyr hjul og dekk. Med disse endringene, den 3-serie tilbudt mer aggressive enn det forrige bildet og, faktisk, det var fans som trodde den nye E-Type hadde mistet noe av sin opprinnelige appell.
Den tiden er å forlate ting på plass, og selv fra et historisk synspunkt, den første serien best representerer ånden av Jaguar E, er realiteten at V12 har fortsatt alle appell av hans brødre, med den fordelen for å gi en motor med en fornøyelse å bruke og en forestilling vanskelig å finne biler av tilsvarende egenskaper.

Adblock
detector