Test: Suzuki S-Cross 1,6 DDIene, er den beste anti-Qashqai?

Suzuki S-Cross 1,6 DDIeneSuzuki S-Cross 1,6 DDIeneSuzuki S-Cross 1,6 DDIeneSuzuki S-Cross 1,6 DDIene

Han ønsker å være ... og også bli sett. Dens bak og profil minner til selger Nissan. Og det er ingen tvil om at i hans bok stil Han har tatt hensyn til den første Qashqai. Det er enda litt mer forsiktig for å få litt nærmere filosofi kompakt, og nesten like bred. Men bedre start i begynnelsen. Glemme, for øyeblikket, å kalle Suzuki SX4... mer du leser initialene inngravert på porten eller på mattene. Først fordi mens leve med dagens SX4 (noe vi bekrefte skje ett år minimum) Suzuki foreslo i vårt marked hans mellomnavn S-Cross. Og andre ... fordi i virkeligheten Det har ingenting å gjøre med det annet SX4 vi allerede vet. Men ingenting. Hvis det gjenoppfunnet den kategorien av små SUVer født lenge før Nissan Juke, den nye S-Cross Suzuki et stort steg opp til storm, og midt-segmentet. Det vil si at nye Nissan Qashqai.

den nye plattformen Suzuki S-Cross, faktisk er helt nytt, og denne gangen verken er et samarbeid med Fiat, eller utlede som før SX4 til en italiensk tvillingbror. Ja aksjen utveksle neste generasjon Suzuki Grand Vitara, også bekrefter at den nye hopp trinn. Of course, med en nesten motsatt tilnærming. Og hvis jakken tradisjon Suzuki vil stå fast på det groveste Vitara (selv med reduksjon i området), den nye S-Cross bekreftet som 4x4 satse mer sivilisert, ikke bare på grunn av merkevaren, men også for hele kategorien.

Sant nok, kan den nye Suzuki S-Cross montere en avansert og effektiv system AWD utviklet seg fra verktøyet Swift, men selv han mistet takhøyde og opptil 3 centimeter demping reiser til liten gjeldende SX4. Videre, i sitt segment Suzuki kryss-S er den minste avstand og hever gulvet ved siden av Mitsubishi ASX (Short 170 mm høyde), og som gir mindre fleksibilitet suspensjon. Selv hans ramme forundrer meg snart på veien med et fast punkt laget, SUV nesten GTi, sikrer godt grep kropp og en god følelse av å kjøre, uten at det går mye høyere total komfort. Så hvis du mener du i denne Suzuki S-Cross ånd Suzuki off road (som går tilbake til 45 år siden med den første Jimny / Samurai), endrer chip. Sender markedet i dag.

Test Suzuki SX4 S-Cross¿SUV eller halv SUV?

Du kan allerede høres så altfor repeterende å nevne anti-Qashqai hver gang du treffer et annet medium SUV; men denne gangen, ja. Suzuki S-Cross er bilen nærmest begrepet introdusert av Nissan. Radikal ytterligere, fordi hvis du alltid koste klassifisere Qashqai kompakt SUV fra Suzuki nå dobler innsatsen. med 4.30 meter og lang (Opp til 15 cm enn dagens SX4), S-Cross skåret nesten 2 cm høyde av et Qashqai ... som allerede var lavest i hele segmentet. Ikke når en familie kompakt, som stiger fire inches, men hvis du føler rattet på S-Cross være nærmere til turisme, selv om dens former, taket barer eller Pans foreslå et bilde svært SUV. Og selv om, om bord i heisen, overføring, chassis eller ankere også formidle denne soliditet og stabilitet av typiske Suzuki.

Suzuki S-Cross gang inne, tilbyr svært god atmosfære ... og maksimal korreksjon. Det kan ikke blende, men setter pris på at Japansk garanti gjennomføring av for eksempel god Toyota. Alltid, ja, uten å avvike fra manus. der fluffy lite plastisk, men høy kvalitet og justeringer. Det har mange hull, men ingen skuffer eller doble hanskerom for mer kjent nikk. og show god kompakt plass i to rader med seter (Bortsett fra et begrenset bakre takhøyde), men langt fra modularitet nærmer ham som en rival, minivan segmentet. Defekter? Noen. Kanskje den ubehagelig bryteren instrumentering for tur datamaskin (da i stedet for å telle 14 knapper på rattet), og også at kupeen etasje er godt under dørkarmen når går inn / ut. For holdning, ergonomiske seter eller bagasjerommet er av notatet, dette selv største segmentet og varierende etasjehøyde: 470 liter, som kan økes til 830 ved å brette den bakre raden.

SUV som bruker mindre

Forvent ikke Suzuki S-Cross avanserte anlegg. Meget fullstendig, ja, men unsophisticating utover den panoramiske taket (den første i verden med to skyveglasspaneler) eller det bakre kammer. Men det har en Dieselmotor langt fremme, det eneste alternativ til bensin VVT, også 1,6 liter og 120 CV. Fiat opprinnelse (JTD Multijet kjent), dette 1,6 DDIene har ny injeksjon, elektronikk og eksterne enheter, og er mye bedre enn før. Vel uten å bli lenger selv ved 1500 rpm, så er det kanskje ikke overvurder eller hensiktsmessig å bruke nesten 3000 runder; men verken behov: Det er den raskeste segment forbikjøring.

Test Suzuki SX4 S-CrossMed stramme utviklingen (forresten, hva godt snev av endring) og lang linje nedenfra, er så rask nok, fremfor alt, veldig økonomisk. Og er at man med gode aerodynamikk og en annen stor merverdi (den meget lave vekt), The Suzuki kryss-S er den minste tidkrevende segmentet, med utgifter på veien verken nå 5 l / 100 km, og ganske innhold kan være ytterligere forbedret byen hvor riding en stopp / start det, ufattelig, lader Suzuki 400 €. Og det er som han sier, med sin nye plattform, dette Suzuki S-Cross skåret nesten 250 kg Qashqai og 200 til en mindre Opel Mokka. Overraskende som halve snitt på mellom 100 og 200 kg alle riva. I tillegg, om opprinnelsen roste 1.6 dCi Renault QASHQAI seg selv, viser sin 1,6 DDIene bedre respons og lavere kaldt regime, selv om mer loudness, i alle fall aldri for opprørt.

Med disse wickers, kan svaret motorveien Suzuki S-Cross bare være så god som sin motor. ekstremt lett, lav høyde for å redusere tregheten og den vanlige SUV rulle rundt i parenteser, chassiset stivhet kommen ... det virker nesten en god kompakt, meget sitter i slitebanen og rask i svinger henne. bare retningen melodi den store generelle følelsen, og viser ganske treg og uten å informere stier også. og eller deres bremselengder er best kategori. En gjennomgang for fremtidig utvikling.

På dette punktet, firehjulsdrift for hjem med denne S-Cross-konseptet? Det kan monopolisere mindre enn 20 prosent av salget, men for meg ja. hans Alle Grip 4WD (Består av en MULTI clutch oljebad) fungerer veldig bra. Hvis du ser det travelt i feltet, setter Snø moduser eller Lock alltid sirkulær permanent firehjulsdrift og også tilpasse ESP; men partiet bør ta for sikkerheten når du kjører på vått eller snø med en Auto-modus vanligvis som 4x2 fungerer inntil hjulene spinne og kobler bak. Og selv, føler du at du tjener nok smidighet i en ny Sport-modus, som åpner ikke bare en direkte reaksjon akselerator, men også å sende mer dreiemoment til bakakselen, indusere bedre omdreininger. og du vil ha en Suzuki S-Cross derfor enda mer nerve å angripe en gjennomsnittlig SUV-segmentet der, også vil konkurrere på pris. Selv om mindre den utstyrt og kanskje mindre biler, er Suzuki S-Cross nå billigere enn andre generasjon Nissan Qashqai. Og selv senker prisen på andre bestselgende (Hyundai ix35) i de fleste av sine versjoner. Vi er dermed en svært komplett bil.