Test: BMW 220d Cabrio 190, nytelse avdekket

Test: BMW 220d Cabrio 190Test: BMW 220d Cabrio 190Test: BMW 220d Cabrio 190Test: BMW 220d Cabrio 190

Verden er i endring i halsbrekkende fart. BMW stjal alle hans berømmelse baserte modeller understreke veldig sportslig måte, og hans sfinksen, M3, som bildemotor. I dag er disse modellene har fortsatt sin betydning i salg, men andre svært forskjellige har kommet til å okkupere stadig mer fremtredende plass. Dette 220d Cabrio faller inn under denne kategorien, på en tid som i dag, hvor maksimere den dynamiske potensialet i ethvert BMW vi kan få uønskede steder, blant annet frihetsberøvelse.

BMW 220d Cabrio 190

Avledet fra Coupé-versjonen av Series 2, står dette Cabrio ut for estetisk appell og med tendens til forsvinningen av begrepene 'cabrio metall taket "av en elektrisk drevet myk topp. Convertible å forvandle seg til en lukket modell, og vice versa, systemet tar bare 20 sekunder-en diskret tid bort fra Records- å innføre panseret i bagasjerommet, forutsatt at vi har tatt vare å plassere en del i en bestemt stilling inne i stammen, til individuelle objekter og foldet hette. Kjøring panseret det kan gjøres opp til 50 km / t, interessant mulighet som en overraskelse regnskyll kan gjøre det nødvendig. Hytta får oss overraskelse, med den vanlige BMW design, med noen endringer, vil det allerede blitt en klassiker. Kommersiell aksept, viser imidlertid riktigheten av hans immobilitet. i sin sentrum 6,5 inches skjermen vises at ved en premium euro 2,385 kan bli en annen 8,8 inches, som bringer et avansert navigasjonssystem, en harddisk og en DVD.

Den ergonomi av førerplassen er heller ikke overraskende i merkevaren, fremhever dens egnethet for enhver smak vi har. Det som følger er som oss uten valgsystem høyde på fortauet, og tvinger sveve over setet for å tillate heving. Heller ikke gjennomføres med de nyeste trendene fra andre merker, føler endring av kommando, særlig for å sette bilen i revers krever betydelig innsats. Komfort er bemerkelsesverdig både for setet design og graden av fleksibilitet av suspensjonen, noe radikal.

Denne versjonen veier rundt 150 kilo mer enn sin bror Coupé, ikke bare ved folding system av hetten, men også for de forsterkninger som er installert i kabinettet. Disse meget effektive med taket er utplassert, da den kan bevege seg sammen med tilsvarende vibrasjoner og støy nivå at metallet taket modellen, men fremdeles vises på frontruten når vibrasjonene uten at det beveger seg gjennom asfalten er ikke helt glatt.

BMW 220d Cabrio 190

speedy

Den mekaniske delen fører oss til å se igjen, at nesten alt BMW er en dynamisk bilen selv. Selv om det ikke nådd vår bank den Godkjent makt, med nesten 183 hk Dette 220d Cabrio "går at pela". Rammen kan forhandle kurver uten overdreven nedgang i marsjen. Siden videre motoren har en utmerket elastisitet, utvinne jevnt fra ca 1300 rpm i hvilket som helst forhold, er kjøre meget behagelig, enten gå eller drenering tannhjul. Det er i seg selv en modell som kan deles i to, fordi du kan nyte det som en kupé uten radikalisme eller så perfekt konvertible.