Contact: Ford Focus 1.0 Ecoboost 2015 nog wendbaarder

Contact: Ford Focus 2014Contact: Ford Focus 2014Contact: Ford Focus 2014Contact: Ford Focus 2014

We hebben al in het begin van 2014 grote veranderingen in de 2015 Ford Focus te voldoen voordat het bereiken van de Paris Motor Show, die bijna samenvallen met marketing hadden, waren we in staat om het te drijven. In andere markten, hebben ze ons verteld dat blijven de prijzen, volgende week we moeten weten.

Ze zijn interessant nieuwe mechanica, 1.5 Ecoboost motor als in varianten 150 en 182 pk sterke tweeliter turbobenzinemotor, maar onze interesse was in de nieuwe 1.5 Diesel 120 pk. Ford wilde om te pronken met het onderwijs voor het moment om de meest krachtige motoren druk in het bereik, de 2.0 TDI diesel 150 pk als vertegenwoordiger. Dus hebben we besloten om de meest verbazingwekkende motor van de laatste tijd te rijden, de 1.0 Ecoboost 125 pk met zes-versnellingsbak.

Volg het chassis

De nieuwe Focus in 2015 zwaardere dan voorheen. Ze het niet openlijk toegeven, maar de cijfers nietig verklaard en laat hem begrijpen. Het is een restyling voor verfijning is bereikt Based waarbij meer isolatie, Dikkere voorste ramen, toe te voegen versterkingen in het frame lawaai en trillingen.

Een van de belangrijkste aspecten is de versterking van de houder waarin de motor wordt verankerd. Aldus Ford ter motorgewicht minder vervormde structuur, zodat wielophanging en de stuurinrichting werkzaamheden nauwkeuriger. Ongetwijfeld is de meest geprofiteerd versie 1.0 Ecoboost omdat de motor ingang is extreem licht. Als gevolg hiervan, 1,0 Focus gedrag laat je met je mond open. De elektrische stuurbekrachtiging heeft ontvangen nieuwe mapping en aanwezigheidsregistratie wetten zijn veel meer vriendelijk, zo rijden inspanning is minimaal. Anderzijds zijn afgestemd wrijving en inertie stuurinrichting, waardoor de -centrum gevoel rechte en gebogen, Focus reageert met chirurgische precisie rijden. De achterwielophanging helpt zijn, maar soepel, omdat de voorkant doet het allemaal en inertie zijn slank.

de Demping is ook nieuw, een aantal van de elastische ophanging ankers, met het resultaat van een filtreren comfortabele onregelmatigheden, terwijl trouw volgen het pad en het profiel van de weg. Opmerkelijk. Ze vertelden de engineers die wilden terugkeren naar de geest van die vroege Focus, effectieve zonder bestaan ​​van elektronische rijhulpsystemen ... en ze zijn geslaagd.

ETS, de slimste ESP

Echter, lang de Focus en nu is elektronische hulpmiddelen zijn verbeterd. Ze hebben ontwikkeld een nieuwe voorspellende logica het regelsysteem stabiliteit ETS gedoopt, Engels acroniem vertaald als "Verbeterde stabiliteit in Transition". In wezen, in plaats van het lezen van de bewegingen van de auto tijdens een bocht en vergeleken met een wiskundig model om te zien of het afwijkt van wat de bestuurder wil, is de ETS verwacht, Lees de orders van het stuur en andere autosensoren en voor de wagen uit te voeren beweging, kan verwachten als het uit evenwicht produceert. Technici zeggen dat ETS kan uit naar halve seconde reactietijd Dat zou conventionele ESP, zodat met minimale interventie, bijna voordat de auto begint te glijden, kunt u een situatie van instabiliteit op te lossen. Bovendien, dit maakt het rijden meer vocht en ESP interventies minder frequent dan in de vorige Focus.

meer volwassen Interior

Binnen de nieuwe Focus Hij heeft persoonlijkheid typologie van haar controles verloren, logica beheer en zelfs beschikbaar, maar het is een stuk eenvoudiger geworden voor elke gebruiker. Het allerbelangrijkste is de aanwezigheid van een kleuren touch screen acht inch, Bekroning dashboard en waarmee meerdere interacties. De Ford Focus debuteert in Europa systeem Sync-connectiviteit 2, betreft synchroniseren veel verbeterd eerder in eenvoudig en snel respons. In de twee Sync-systeem de meeste secundaire acties tijdens het rijden kan worden uitgevoerd door mondelinge instructies, met inbegrip van regulering van het klimaat.

Focus nieuwe functies te komen, als de actieve bi-xenon verlichting met variabele balk of helpt te keren naar de parkeerstand te halen op drums, waarschuwing van de aankomst van de voertuigen. prestaties van het systeem zelfstandig een noodstop is verlengd van 30 km / h tot 50 km / h.

Consumptie uitvoering met stop-start drietiende worden verlaagd, maar slechts één in de conventionele versie. In feite, als gevolg van het toegenomen gewicht, de verbruik in de stad officieel verergeren zonder de functie S&S.

Nog steeds, een echte sprong voorwaarts in het beheer, gedrags- en verfijning te zijn "eenvoudigweg" een restyling.