Ford S-MAX, Renault Espace en Seat Alhambra: Grote 7-persoons minivans

Ford S-MAX 2.0 TDCi, Renault Espace 1.6 dCi en Seat Alhambra 2.0 TDI: vergelijk de drie zeer verschillende soorten minivans voor zeer talrijk en reizende families.

Smax Ford, Renault Espace en Seat Alhambra: 7 zetels minivans

Smax Ford, Renault Espace en Seat Alhambra: 7 zetels minivans

Smax Ford, Renault Espace en Seat Alhambra: 7 zetels minivans

Smax Ford, Renault Espace en Seat Alhambra: 7 zetels minivans

Er was een tijd terug in de MPV groot zij stelden zich voor als een exclusieve formaat voor gezinnen talrijk. En er waren vele modellen die de doorgang van de twee modellen op dat moment met betrekking tot volgden: de Chrysler Voyager, als een voorbeeld van dit type gezinsauto bedacht in US; en de Renault Espace, de eerste om het idee hier te nemen in Europa.

Interessant, Chrysler Voyager, in het laatste onder de merknaam jaar Lancia verkocht, wordt niet meer verkocht in Europa. en dit vijfde generatie Espace is opnieuw ontworpen op een zodanige wijze over hun verleden, heeft invloeden uit succesvolle SUV om uw ontwerp te maken en ook een meer emotionele vordering te voorzien, kwam overeen met andere technische oplossingen.

Misschien is de kleine debugged massale aspect is afhankelijk van de grote MPV's, maar Ford is erin geslaagd als geen enkele andere fabrikant energize silhouet zuiver minivan in de S-MAX en niet alleen in zicht, ook dynamisch gedrag dat ver van de pomp, dat die eerste grote MPV vergezeld is typerend voor een goede equivalente bar.

Deze herschikkingen, Seat Alhambra blijft trouw formaat meer traditioneel de segment, waar design en verhoudingen zijn het resultaat van het maken van een cabine zeer ruim. Het silhouet niet misleiden: het Seat Alhambra Is het topmodel en die meer glazen oppervlak. Ongeacht wat de meter zegt, in het algemeen is de grotere minivan dat ruimtelijkheid dat de uitzendt meer licht.

Hoe dan ook, Ford S-MAX, Renault Espace en Seat Alhambra Ze kunnen bogen op top 5 plaatsen uitzonderlijk, niet alleen voor de ruimte. Maar in de Alhambra U zult altijd het gevoel een plus groter gemak en in de Espace in principe voor zijn hoge niveau, geen zin een extra roominess veel hoger in vergelijking met de toch al royale afmetingen. de Ford S-MAX Het is dichter bij de sensaties in de Seat Alhambra.

omgaan met twee zitplaats de derde rij Het is wanneer verschillen ze kunnen worden vitaal volgens afmeting hun passagiers. En hier, de stoel Alhambra duidelijk het vinkje uit het top plaatsen, aan de overwegen regelmatig gebruik slechts tijdelijk en die van haar concurrenten. de ruimte minimum laat voeten en benen de stoel Het is van essentieel belang, aangezien het erg goed hoofdruimte. in de Renault Espace je voelt je deel boxed, nogmaals, voor hun gewoon dimensie hoogte en de S-MAX vinden heel bit ruimte voor voeten.

Ford S-MAX, Espace en Seat Alhambra

Ford S-MAX, Renault Espace en Seat Alhambra: multiconfigurables

In alle drie je kunt spelen met de positie van de zitplaats centraal, glijbaan 16 centimeters gemiddeld, alle onafhankelijk en dezelfde grootte, om hun stal elk moment aan te passen. Geen stoel is afneembaar ja het waren- maar achteroverleunen de backups en neerklapbare de banquettes Aan de heldere cabine en uitbreiden van de romp a la carte. En hebben allemaal op afstand toetsen om comfortabel te verminderen centrale rug.

de zetels de derde rij neergelaten op basis van romp. Deze kunnen sterk variëren tussen minimum en maximum, en altijd stoel Alhambra aanbiedingen beste platen geverifieerd dat Ford S-MAX en Renaul Espace. als vijf zetels er is zoveel romp alle verschillen kunnen substantieel zijn, maar niet wanneer het wordt gebruikt als zeven zetels, waar de Seat Alhambra het is een handige kofferbak 325 liter, bijna als een Seat Ibiza. Iets minder dan een seat Mii, aanbod Ford S-MAX en de Espace.

Vanuit praktisch oogpunt, Alhambra Ook maakt zijn schuifdeuren een oplossing zeer nuttig en handig, vooral als automatiseren, zoals u kunt doen met de achterkleppen van de drie modellen. de Conventionele deuren S-MAX en Espace zijn zeer groot en laat zoveel ruimte als het glijden van het Alhambra, maar dat is de reden waarom moeilijk opening door kinderen of krappe ruimtes.

Niet alleen de passagiers in deze auto's merken dat ze meer aandacht te besteden dan in conventionele sedans. In haar werk, de dirigent Het is in deze Ford S-MAX, Espace en Seat Alhambra rijhouding die veel over de eerste MPV's hebben genormaliseerd, met hoeken van het stuurwiel en zithoogte je moest voelen als een busje. Vandaag de dag is dat verleden en op mijn eigen Espace met zijn avant-garde ontwerp, Als het niet voor de hoogte heupen lijkt het erop dat we in een moderne saloon.

de Seat Alhambra is ook heel natuurlijk. Hierin vindt u een perfecte harmonie tussen vormen en locaties te vinden stoel, stuur en hefboom van veranderingen en enige andere referenties, zoals de diepte van zijn dashboard en grotere hoogte, voel je je een minivan traditioneel. de Ford S-MAX Het combineert gevoelens van elkaar, milieu minivan maar dichter bij de grond dan de Alhambra. En de hoogte is van cruciaal belang in de S-MAX. Het is de auto lager en definieert veel dynamisch waarin je je bevindt.

Ford S-MAX Espace, Seat Alhambra

Ford S-MAX, Renault Espace en Seat Alhambra: we op weg

Voor algemene sensaties Ford S-MAX is de minivan groot het voelt dynamischer en reagens, Ook de goed aanraken zijn ophanging en adres. Het voelt zeer plumbed, maar ook zeer comfortabel; verzendt veel security en kromme snel verandert. Het ondersteunt op een zodanige wijze die u toelaat om zeer snel te nemen zonder enige moeite. Zwaait heel weinig en vertraagt ​​bijzonder goed.

de Renault Espace Het heeft een volledig adres die ook maakt het zeer eenvoudig manoeuvreerbaarheid. Het is de auto minder wielomwentelingen (Slechts 2.1) en dat meer tour Het is de langste, wat je vooral genieten in de kleinste hoeken stad en rangeren van parkeren. Op sommige momenten moet je grote wendbaarheid te assimileren. In de gebruikelijke weg een bocht niet het gevoel dat de verheffing van richting had een 4Control Laguna GT, rechte zelfs gevraagde controle met kleine bewegingen van het stuurwiel. de Espace resultaat snel en licht geleiden, maar zeer vooruitstrevend weg. Als je gaat snellere bochten, Het voorziet adres veel security. beter beheer van de in- en gebogen pad dan zijn rivalen toen we begonnen te flirten met zijn grenzen. u kunt verandering zijn gedrag met verschillende rijprofielen die ook veranderen gevoeligheid schokdempers. Maar je altijd comfortabel en wendbaar voelen, zodat het gewicht en omvang geen belemmering vormen.

Verre van het betalen van de stoel Alhambra hun Space geschenken en functionaliteit met dynamisch opzichtig, uw rijden in de praktijk zo eenvoudig en niet minder effectief hun "compact" rivalen. Het is minder directe sturing en dus je moet het stuurwiel meer draaien, maar chassis en ondersteunt het verzenden tour veel vertrouwen. Als u atenúas ook bewegingen met Optionele adaptieve demping, mode sport, het gevoel is dat je een auto te brengen dynamisch en zeer evenwichtige. In zijn natuurlijke habitat is alles comfortabel en mooi u kunt verwachten, net als zijn rivalen een partijtje hogere taille, die misschien alleen op prijs stellen in routes zeer martelende, indien vaststaat dat is waar het meest agradecerías.

Ford S-MAX, Espace en Seat Alhambra

Ford S-MAX, Espace en Seat Alhambra: Dieselmotoren 150 tot 180 pk

We vonden het niet mechanische gelijkheid in deze vergelijking, maar niet goed gedefinieerd desvirtúas van elk van deze minivans oriëntatie. Automatisch veranderingen zestraps Ford S-MAX en Renault Espace Ze brengen veel plezier; en de dynamiek van Ford. uw doos powershift schakelen dubbele koppeling, zoals EDC Espace, het voelt sneller de overgangen en niet minder glad, de vorming van een set veel hoger met de motor 2.0 TDCI 180 pk. de motor S-MAX Het geeft een antwoord op veel meer consistente de 1.6 dCi twin-turbo Espace. de S-MAX Het is duidelijk het model sneller motor en Renault Espace de minder snel. Het is logisch aan de andere kant, maar in de Espace schering en inslag niet de 160 pk zijn "small" engine als je zou verwachten. In deze zin kunnen sommigen twijfelachtige cijfers versnelling het Franse model, vooral wanneer ze reizen op vol belasting en dit in een minivan 7 zetels kan zijn vele kilo's.

Deze kenmerken mechanische en andere hebben ook een andere lezing: de hoger verbruik, met name in de stad (tot een liter en een half) van Ford S-MAX. de Alhambra -Change handmatige zes marsen-verdedigt de geldigheid van een transmissie met deze motor 2.0 TDI 150 pk het genereert veel ik vond, zeer goed antwoord en best consumptie, zowel de stad en op de snelweg.

Uiteindelijk is de Seat Alhambra Het maakt een goede formaat traditioneel segment. de Ford S-MAX, By the way, het model dat je soms het gevoel dat premie voor zijn grote kwaliteit van rollend en operatie, combines ruimte minivan en dynamisch van sedan Geen. Als u behoefte aan een minivan, maar je wilt SUV, proef met Espace voorhoede.

Adblock
detector