Mitsubishi ASX 2017: Test en de prijs van minder dan 16.000 euro

Dynamic Shield is de naam van het nieuwe gezicht van Mitsubishi ASX, een front dat deze compacte SUV over zijn oudere broer, de Outlander. Kijk uit voor de vanafprijs ...

Mitsubishi ASX 2017 onze test foto's

Mitsubishi ASX 2017 onze test foto's

Mitsubishi ASX 2017 onze test foto's

Mitsubishi ASX 2017 onze test foto's

in 2010 de Mitsubishi ASX kwam tot een segment uitkomen fase en drie jaar later kreeg zijn eerste update. 2017 heeft begon deze SUV met nieuwe esthetische accenten die zich richten op de voorkant, waar hij kreeg wat het merk gesprekken Dynamic Shield. Met deze herinrichting zijn het gezicht van de ASX Het is dichter bij het beeld van de Mitsubishi Outlander, de SUV groter aanbod van Japanners in Spanje, gezien de Mitsubishi Montero off-road.

Het wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van chroom frame elementen zowel grill uit drie horizontale bladen, de koplampen. Andere wijzigingen zijn te zien in de piloten, met LED's voor positielicht en de rem, 18 "wielen voor Kaiteki versies van vergelijkbaar ontwerp als de Outlander of detail vormige dakantenne haaivin. Het nieuwe front merken het lichaam van de Mitsubishi ASX enigszins langer gemaakt: 4,30 passes a4,36 m.

Binnen, naast een stuur piano zwarte bekleding, en de middenconsole; het boveneinde uitvoering biedt nok voor het aandrijven van de versnellingen van de automatische transmissie, verandert de browser door het toevoegen van verschillende schermresoluties ontwerpen en functies.

Mitsubishi ASX 2017Mitsubishi ASX, drie motoren, twee schijven en twee wijzigingen

De Mitsubishi ASX, andere landen RVR, ofwel Outlander Sport heeft een bereik bestaat uit twee dieselmotoren en één benzinemotor.

Diesel, respectievelijk 1.6 en 2.3 114 pk 150 pk, origineel PSA en Mitsubishi (interne code 4N14 in merk). De meest krachtige van hen, -DI genoemd 2,2-D, wordt gedeeld met Outlander en heeft een gewicht testimonial verkoop uitsluitend worden gekoppeld aan de automatische, all-wheel drive en het hoogste niveau van de uitrusting, Kaiteki, de configuratie van invloed op de prijs; terwijl de meer bescheiden stroom aan die is zijn dalende zoveel verkopen van dit model ... tenminste tot nu toe.

Omdat Mitsubishi is een ander merk dat het detecteert interest benzinemotoren Het groeit ten koste van de diesel en inderdaad, in de ASX en meer dan 6 in 10 verkopen die zijn afgesloten met versie M 160PI. Het is daarom van essentieel belang voor het aanbieden van aantrekkelijke prijzen. In het geval van combinatie met minder uitgeruste uitrustingsniveau standaard, de Challenge, zijn er 5410 euro korting (voor de financiering en promotie) op de lijst prijs die u achter in 15.900 euro. De benzinemotoren MPI 160, 117 pk, is ook geassocieerd met de Motion en Kaiteki niveau, steeds met voorwielaandrijving.

De drie uitvoeringen zijn ook Diesel beginnend met range, ook 1,6 160 DI-D ofschoon, In dit geval is het ook mogelijk de tussenliggende afwerking, Motion met AWD AWC kiezen. Dit is een systeem dat de achteras naar voren automatisch verbinding als verlies van tractie daarin plaatsvindt; maar ook kan de bestuurder een stand waarin de torque klieven tussen de assen zijn vergrendeld selecteren.

Mitsubishi ASXMitsubishi ASX, dynamisch gedrag

al deze range 2017 Mitsubishi ASX, We konden een Kaiteki versie met 114 pk dieselmotor en voorwielaandrijving rijden. Met de wielen 18 "(met wielen Bridgestone H / P Dueler 225 / 55R18 97H) ASX loopvlakken poise ook door aanpassing van de suspensie, welk lichaam controle wordt gewaardeerd in elke bocht. Maar het lijdt rolgeluid zeer hoog, zelfs zonder in te gaan zeer snel. Naast de motor gaat ongemerkt veel meer. Deze 1.6 geeft zijn best om de 3800 rpm, tijdstip waarop geen compensatie blijven waardoor de motor en worden gecompenseerd met behulp van de verandering. Het is een van de meest plezierig voor de bestuurder van de ASX door zijn precieze touch en korte weg elementen.

In een snel rijden, in het toestaan ​​van niet zeer krachtige motor in een auto die niet erg zwaar uitziet, voornamelijk door secundaire wegen en in een groot deel van de route, met veel bochten die vereisen dat de motor continu opnieuw te starten, de computer reizen registreerde een verbruik van 7,5 l / 100 km.

Geen van de wijzigingen in de Mitsubishi ASX 2017 effect ruimte, zodat, althans bij montage op panoramisch dak -standaard in Kaiteki-, wat niet praktisch is, nuttige hoogte verloren. Dit is nooit de beste dimensie van dit model, maar deze daling is vooral merkbaar op de achterbank, waar een bewoner van 1,80 m lang speelt duidelijk met zijn hoofd op het plafond. De resterende ruimte afmetingen correct zijn en zelfs een romp in staat zijn voor hun grootte, met 420 liters.

U kunt ook geïnteresseerd

- Dat is de Mitsubishi SUV gamma: ASX, Outlander en Montero

- Mitsubishi ASX 2017: nieuw design en nog veel meer ...

- Mitsubishi ASX vs Skoda Yeti: Wat SUV is beter?

Adblock
detector