Bespaar geld 10 oplossingen voor uw auto minder verbruiken

Bespaar geld 10 oplossingen voor uw auto minder verbruiken

Brandstofprijzen kan ze niet wijzigen als we zouden willen, maar hoe we handelen tijdens het rijden. We hebben een lijst gekozen 10 eenvoudig en haalbaar is voor uw auto verbruiken minder en meer doen kilometer met een brandstoftank oplossingen. Als we de uitvoering van deze eenvoudige trucs (Zie alle trucs en tips voor de bestuurder) kunnen we een gemiddelde besparing verbeteren van ongeveer 25 procent van de brandstof. Als we vertalen in liters, zou verhuizen naar 6 l / 100 km gemiddeld verbruik registreren in plaats van 8 l / 100 km, of verantwoord in geld, ga 800 km op een auto Diesel brandstof bespaart ons 20 euro.

Anticipeer 1- manoeuvres in het verkeer

Geleid door het voorschot middelen zich bewust zijn van het verkeer adequaat te reageren en de tijd die nodig aan te passen aan het verkeer omstandigheden: je moet vertragen en te versnellen voor een meer geleidelijke manier. Als we ons realiseren dat de auto voor stoppen we, bijvoorbeeld, niet de moeite waard blijven versnellen tot het laatste moment. Als we dat doen, zullen we onnodig veel brandstof verbruikt.

2 reizen Plan om het verkeer te ontsnappen

Plannen van de reis kan brandstof te besparen, indien de meest directe route wordt gekozen. Een diesel auto die verbruikt de helft van 6 l / 100 km voor elke kilometer meer besteedt 0,13 euro. Studie verkeersstromen en beseffen dat anticiperen of vertraging in een half uur weg naar het werk of naar huis kan het einde afval minder tijd mogelijk te maken.

3- Nieuwe auto op vakantie. Waarom niet?

Als uw auto is al een paar jaar, misschien was het tijd om het te veranderen, omdat de "oude" auto sterk consumptie beïnvloedt. Nieuwe auto's zijn de meest rationele keuze voor een vermindering van de brandstofkosten. Ze hebben efficiënte motoren uit het oogpunt van energie en tonen opmerkelijke vermindering van het verbruik (ongeveer 30 procent) in vergelijking met de vorige generatie. Ze zijn uitgerust met technologieën die het milieu respecteren. In het geval van start-stopsysteem Start&Stoppen om de brandstofinjectie los wanneer het voertuig stilstaat in het verkeer waarmee u kunt profiteren van maximaal 8 procent brandstofbesparing. Merk op dat de teller van een auto zonder het systeem van de stop-start motor Stop&Start is brandstof te verbruiken wanneer stopte bij een verkeerslicht. Bij stationair toerental, een voertuig besteedt een liter brandstof per uur.

4 auto onbeschadigd: besparingen garantie

Het hebben van een auto met het onderhoud en de stemmen van een dag is een zeer populaire manier om brandstof te besparen. Een slecht afgestelde motor of waarvan de vuile luchtfilter kan gemakkelijk 3% stijging van de brandstofkosten. Respecteer de aanbevolen zorgplan voor de fabrikant niet alleen betekenen besparing op de energierekening, maar ook helpen om de levensduur van het voertuig te verhogen.

5- Circulaire met de juiste versnelling

Met het juiste gebruik van de versnellingsbak u 10% potentiële besparingen op brandstof factuur. Diverse modellen bieden op het dashboard een indicatie van wat de meest geschikte versnelling om die moeten we circuleren. We waarschuwt ons hoe laat we versnelling omhoog of omlaag. In de regel, proberen we altijd rijden met de langst mogelijke vertrek.

6- Rij de auto soepel

Circular bij hoge snelheden verhoogt het brandstofverbruik. In de consument, de praktijk defensief rijden kan vertalen in een besparing van maximaal 15 procent in benzine en diesel. Maar meer dan circuleren binnen de snelheidsbeperkingen, brandstofverbruik We worden geactiveerd als we beginnen aan een gevaarlijk rijgedrag met plotselinge versnelling en inhalen. Een truc om dit te voorkomen is om een ​​voldoende veilige afstand en een constante snelheid aan te houden.

7- Wanneer helling oprijden met de auto

Wanneer geconfronteerd met een helling, moeten we gaan met het streven naar een zo hoog mogelijk rendement met de gashendel halverwege te combineren. Maar vergeet niet dat een zeer hoge ronde vereist ook de intensivering van het gaspedaal en dat is contraproductief bij het meten van de brandstofkosten. In dit geval, beter terugschakelen om minder te versnellen. Idealiter verminderen we naar een lagere versnelling, maar zo laat mogelijk. Vergeet niet dat elke keer "verpletteren" het gaspedaal te veel brandstof te pompen. Versnellen met mate Het is het geheim.

8- Bij het naar beneden rijden met de auto

Downhill, kunt u onmiddellijk verbruik van 0 liter dankzij de elektronische injectie cut te bereiken. Het is voldoende om het hebben Gericht voertuig in de versnelling, zonder gas te geven en rekening houdend met het percentage van de helling. In dit geval, tilt hij zijn voet van het gaspedaal en laat de zwaartekracht doet de rest. In de moderne auto's met automatische transmissie, de auto schakelt automatisch de motor uit de transmissie (in het geval van DSG van Volkswagen) Als de bestuurder het gaspedaal en de remmen of (indien het geval is, retourneert het systeem automatisch de juiste versnelling op het moment).

9- De lage bandenspanning beïnvloedt consumptie

underinflated banden kwetsen consumptie. Iedere 1 bar, tenzij u hebt met betrekking tot de aanbevolen kan het brandstofverbruik te verhogen met maximaal 5 procent: Airless banden genereren van meer wrijving en de motor dwingt meer inspanning. Controleer een keer per maand de druk van autobanden. Je moet deze operatie met koude banden doen en je kunt zelfs 1 tot 2 bar boven de aanbevolen druk.

10- Doseert het gebruik van airconditioning

Draai de airconditioning constant is een gewoonte die we achterlaten, vooral voor korte ritten van het stadsverkeer, het krijgen van voldoende koeling van het passagierscompartiment kan langer zijn dan de reis zelf te nemen. Overmatig gebruik van airconditioning kan leiden tot een stijging van de brandstofprijzen kosten tot 10 procent, of wat is hetzelfde: meer dan 0,90 euro verspild aan 100 km afgelegd.

U kunt ook geïnteresseerd

7 Trucs om brandstof die kunnen achterlaten als u duur te redden

10 manieren onbekende om brandstof te besparen tijdens het rijden

Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis