Voor- en nadelen van het kopen van auto online

Voor- en nadelen van het kopen van auto online

Koop auto online is eenvoudig, snel en handig, Je kan het kopen van overal zonder te gaan naar de dealer. u kunt aan te passen aan uw wensen per merk, model, macht, afwerking, kleur, aantal deuren ... en zelfs kwesties zoals gespecificeerd financiering of als we gebruik maken van de Plan Pive.

Maar pas op, als je koopt online auto heeft al deze voordelen die we eerder besproken, zijn er ook een aantal beperkingen moet rekening worden gehouden met. En nog veel meer rekening houdend de grote uitbetaling dat we zullen doen. Niet alleen kopen een stuk van de kleding op het internet ter waarde van 30 of 40 euro per auto meer dan 15 of 20 duizend euro ...

De Organisatie van consumenten en gebruikers, OCU, Hij heeft een studie uitgevoerd Bediening van zeven websites Ze bieden de gebruiker de mogelijkheid van het kopen van een nieuwe auto online, voordeliger dan die zou resulteren in een dealerschap prijzen. De OCU samengevat in deze vijf punten de problemen die zij hebben ondervonden:

- Niet alle auto's die op het web beschikbaar zijn. soms websites de prijzen van auto's die niet meer worden vervaardigd tonen. Dat wil zeggen, dat je aankomt, u een specifiek model te selecteren, geven ze je een prijs en dan een commerciële vertelt je dat niet langer geproduceerd en Ze bieden een recentere versie.

- moeite Contact opnemen met dealer. Soms is de website geen gegevens toegewezen dealer te koop, de andere keer te vergemakkelijken commerciële toegewezen bestaat niet of niet meer werkt voor die dealer en kan ook gebeuren dat moeten dringen en de uitoefening van commerciële shift die lijkt altijd druk. dit alles Het kan erg frustrerend zijn, als u op zoek bent op het internet is vooral snelheid.

- Gebrek aan transparantie in de prijs. vaak niet de prijs die overeenkomt met het web met het blootstellen van commerciële. Volgens deze, de online prijzen zijn bij benadering en wees op de gunstige financieringsvoorwaarden en Pive.

- groot afstanden toegewezen dealer. In sommige gevallen kan hoger zijn dan 400 kilometer, kunt u offset tegen een aantrekkelijke prijs. Het kan ook worden geminimaliseerd met wat extra hulp als levering met een volle tank.

- Andere moeilijkheden. als de weigering om een ​​schriftelijke schatting te geven, met het argument dat ze niet willen dat het budget wander "out there", hun prijzen of de mogelijkheid van de klachten worden vergeleken door dealers en merk.

Gezien het bovenstaande is de OCU biedt een aantal Tips voor het kopen van een nieuwe auto online:

- Zodra je een auto hebt gekozen, een bezoek aan een paar van de dealers om het persoonlijk te zien. Zo kunnen we beter beoordelen of de online prijs is aantrekkelijker dan de dealer. Soms zelfs, het kan gebruik maken van de "vitual" prijs te onderhandelen met de dealer en vice versa.

- maak een rijexamen om ervoor te zorgen dat het gekozen model voldoet aan al onze verwachtingen.

- controleer of de begrote model overeenkomt met de gevraagde en, contact opnemen met de dealer, kan de prijs niet schieten.

- verzoek een geschreven document waarin de prijsopbouw en bovendien compenseert de offset dat we zullen moeten naar de dealer te doen.

U kunt ook geïnteresseerd

Het beste hotel automerken

De top 10 elektrische auto's te kopen

Wilt u de waarde van uw auto te verhogen? Volg deze 10 tips

Autoverzekering: leeftijd en ervaring zijn de belangrijkste in de prijs