Olympics engine: auto’s die minder verbruiken

Olympics engine: auto's die minder verbruiken

Als gisteren we de medailles geleverd aan de snelste auto's van 0 tot 100 km / h, de huidige beurt om te beginnen praten over het verbruik. En in het bijzonder de verbruik Road, het steeds belangrijker voor degenen die veel kilometers en reisinformatie, en speciale deze keer hebben we kunnen vergelijken, in uw equivalent in de Olympische Rio 2016, met een bewijs van marathonloop. Het doel is om de lange afstand altijd de besteding van de minst te reizen.

Als in Brazilië alles wat duidt wederom Afrikaanse atleten domineren de test, in onze "Autolimpiadas" de Fransen hebben bewezen dominators zijn in deze discipline. van de ongeveer 500 auto's momenteel in productie ze zijn geslaagd voor de test op de weg verbruik in ons Technical Center, zijn niet minder dan drie Galliërs auto's bezetten de top vijf posities. Ze hebben allemaal als gemene deler een dieselmotor, macht niet meer dan 120 pk en een verplaatsing van ... 1.6 liter. Tijd om onze bijzondere tonen Olympische lade dag:

Gold: Citroën C4 Cactus 1,6 BlueHDI (3,96 liter / 100 km)

Maanden passeren en blijven komen naar Autopista.es testen auto's, maar de minst verbruikt in de weg niet langer Citroën C4 Catus in versie 1.6 BlueHDI 100 pk macht. Een echte aansteker. Het is de alleen nu productie die realiseert verlaging van de dam van 4 liter in deze veeleisende test van de consumptie. De toetsen zijn ongetwijfeld een fantastisch aërodynamica met weinig rolweerstand een Dieselmotor ebullient en besteedt zeer weinig en een grote lichtheid, just checking op onze schaal 1.192 kg voor afmetingen tot 4,16 meter lang. Geen moment dat die op dit moment kan met de koning van een laag verbruik.

Feitelijk verbruik van Citroën C4 Cactus

Silver: BMW 116d Efficient Dynamics (4,02 l / 100 km)

Een van de grote verrassingen van het jaar dit is uiterst efficiënt geweest BMW 116d. En niet omdat we wachten op een BMW, een merk dat altijd heeft gestaan ​​uit voor de zeer lage consumptie van de dieselmotoren, kon niet in aanmerking voor medaille, maar omdat deze compacte Duits is geweest dichterbij dan ooit Citroen. Het maakt niet uit hoe weinig, is de basis diesel versie van de BMW 1 Serie niet in geslaagd om de 4 liter verliezen, maar heeft een gebleven excellent 4,02 l / 100 km. Deze keer zijn Dieselmotor 1,5 liter en 116 pk, gehecht aan versie "ecologische" Efficient Dynamics (Inclusief banden met lage rolweerstand en langwerpige ontwikkelingen veranderen, inclusief wijzigingen) wat bereiken. Een geweldige auto.

Feitelijk verbruik van de BMW 116d

Brons: Renault Clio 1.5 dCi (4,13 l / 100 km)

De kleinere auto, verwachtten we meer van een hulpprogramma auto's verbruiken minder ... maar de eerste is in derde positie, Renault Clio. En niet met zijn basisgegevens Diesel (1.5 dCi 75 pk) versie, maar met meer compleet en uitgebalanceerd 1.5 dCi 90 pk. Deze motor Renault heeft altijd een referentie voor laag energieverbruik, en weer laten zien een Clio heeft bereikt zeer goed cijfer: 4,13 l / 100 km snelweg. Merkwaardig beide Renault Clio, als winnaar Citroën C4 Cactus hebben 5-versnellingsbak, die een 6-speed box niet noodzakelijkerwijs efficiënter dan 1 mei strak.

Feitelijk verbruik van Renault Clio

Olympisch diploma's Low Power

Peugeot 2008We sluiten onze prijsuitreiking erkennen twee andere auto's die het verdienen ten minste de Olympisch diploma te bezetten de 4e en 5e plaats in de rangschikking van auto's die minder verbruiken weg. In de eerste plaats vinden we de Peugeot 2008, een kleine SUV onlangs gerenoveerd Franse die gebruik maakt van dezelfde engine 100 pk 1.6 BlueHDI Citroen C4 Cactus: brand 4,22 l / 100 km uitgaven; Ten tweede, en nog meer verrassend, hebben we de nieuwe Volkswagen Passat 1.6 TDI BlueMotion staat merken hen 4,22 l / 100 km ondanks het feit dat een saloon reeds omvangrijke en hebben ook meer vermogen: 120 pk. Achter hen verschijnen de Volkswagen Golf BlueMotion ook met 4,26 l / 100 km en in dit geval 110 pk.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Olympische Spelen Motor: de beste auto's van het moment

Compacte auto's die minder verbruiken

Utilitarian auto's die minder verbruiken