Mogelijke kartel van Duitse merken, is het grootste schandaal in de industrie?

Mogelijke kartel van Duitse merken, is het grootste schandaal in de industrie?

Profiterend van de eerste gepubliceerde informatie door Der Spiegel en persbureaus Reuters en Europa Press, in Autopista.es vooraf we gisteren het nieuws dat we daarna leek effect: de Europese Commissie zou het vermeende bestaan ​​van een kartel van de Duitse autofabrikanten al onderzoeken in samenwerking met de autoriteiten van Germaanse competitie. Echter, zoals de uren voorbij en krijgen we nieuwe details te kennen, de omvang van de zaak lijkt te boventonen van steeds een schandaal hebben zonder precedent in de industrie.

Zoals we gisteren, Der Spiegel beweerde in een rapport dat Audi, Volkswagen, BMW en Porsche kon een overeenkomst op te lossen hebben bereikt, niet alleen prijzen emissie-systemen voor de behandeling dieselauto's, maar ook voor discussiëren over de keuze van leveranciers voor de vervaardiging van hun voertuigen, prijs van de onderdelen, de kosten van de gasbehandeling systemen met AdBlue en ook de grootte van afzettingen Deze vloeistof uiteindelijk bij de oorspronkelijke geschud. Zelfs de bespreking van convenanten met betrekking tot andere aspecten van de kaak ontwikkeling van auto's, zoals remmen, versnellingsbakken of benzinemotoren.

¿Pacten sinds de jaren 90?

Nou, We weten vandaag nieuwe gegevens het uitgeven van tijdschriften en media over de hele wereld. En wat categoriseert als "een van de grootste schandalen van de economische geschiedenis van Duitsland"Der Spiegel zegt vandaag dat Daimler ook worden betrokken bij dit mogelijk CARTEl Duitse fabrikanten. Ja, dat zou sommige media te verzamelen betrokken sinds 2011 (Misschien is dat de reden waarom zijn naam niet kwam in eerste instantie) terwijl de "vereniging" van andere fabrikanten (Vergeet niet, Audi, BMW, Porsche en Volkswagen) is oplopen tot 90.

Hoe ze zou hebben gedaan?

Zoals altijd is de beweringen gemeld door Der Spiegel, de Duitse fabrikanten hypothetische kartel Het zou hebben gehandeld door de 60 commissies handelsgeheimen. ze rond 200 werknemers van de betrokkenen zou hebben besproken voor de komende jaren alle vermeende afspraken en overeengekomen prijzen bedrijven wordt nu onderzocht.

VW Raad van Commissarissen bijeen

Dat is de onrust veroorzaakt maandag met al deze informatie, en sommige media zoals de Duitse Auto Motor und Sport zelfs aangeprezen als de basis van waaruit later kwam het schandaal van Dieselgate, eigen Volkswagen zojuist aangekondigd vanochtend één buitengewone vergadering van de Raad van Commissarissen, zal worden gehouden volgende week woensdag. Na de opening van het onderzoek van de antitrust toezichthouders in de Europese Commissie, Volkswagen is van mening dat dringend vermeende kartel te bespreken om te reageren. Op dit moment zijn er weinig andere details vrijgegeven van deze oproep tot urgentie.

Elk merk reageren?

de eerste merk dat antwoord, zeer snel, is het geweest BMW, die gisteren een verklaring op de beschuldigingen waarin zij gegoten. Duitse Mark wijst uitdrukkelijk de beschuldigingen en beweert dat gepatenteerde technologie BMW zorgt voor een lage uitstoot in real rijden hun voertuigen, verwijzend klachten over de behandeling van uitlaatgassen en dieselauto's. In deze verklaring, ja, BMW erkent dat vergaderingen, Volgens hen, alleen Het is het installeren van AdBlue tanks was. Hopelijk in de komende uren krijgen we nieuwe releases. Audi en Mercedes zelf dat vorige week verrast met paden en onverwachte oproepen te herzien veel van hun auto's Diesel.

Wat zijn de boetes? Is er een geschiedenis?

Bevestigde deze storen beschuldigingen, de merken die betrokken zijn bij het vermeende kartel van Duitse fabrikanten moeten reageren tot de rechter. De Europese Unie voorziet in sancties voor dergelijke praktijken tot 10 procent van de totale omzet van de bedrijven wereldwijd. En vergeet niet dat we gesproken over een aantal van de toonaangevende wereldwijde automotive groepen. Bij VW sancties zouden 21,000 miljoen euro te bereiken. in Mercedes, 15.300 miljoen euro. Auto Motor und Sport van mening dat het zou een van de grootste schandalen van de concurrentie sinds de oorlog zijn.

Als we denken aan de dichtstbijzijnde antecedent recordboete dat op de truckindustrie is opgelegd net een jaar geleden naar Daimler, DAF, Renault, Volvo en Iveco. In dat geval is de lading het overeenkomen van prijzen van de omzet tot 1,1 miljoen voertuigen betekende boetes voor een bedrag van bijna 3.000 miljoen euro. Slecht nieuws ongetwijfeld belangrijk voor alle socio-economisch niveau als de auto-industrie.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Fine dealers om kartels te vormen

Brussel expedienta naar Spanje door Dieselgate