Ecoche: Recycle uw gebruikte auto transformeren elektrische auto

Ecoche: Recycle uw gebruikte auto transformeren elektrische auto

Waarom niet hergebruiken een oude auto met warmte motor en zetten in een elektrisch? Het idee lijkt uit een groep te komen "geeks" verzameld in een garage op de Amerikaanse Pacifische kust en kon een succesvol project geworden; maar in dit geval een paar duizend kilometer ten zuiden ontstaan ​​in Mexico, was een product van de geest een Spaanse en wordt in Extremadura uitgevoerd.

José Mendoza Milara, de ziel van Ecoche (Ecoche.org), vond hij inspiratie ongeveer vier jaar geleden in een gesprek, wanneer de mogelijkheid ontstond recycle auto's Ze komen uit US naar Mexico, een land dat op het moment onderwees bio-duurzame architectuur, hen te voorzien van nieuwe motoren. Het voordeel was niet alleen het krijgen van vervangen high-aangedreven motoren en bijgevolg hoge verbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen door veel schoner; maar Ik heb het opnieuw gebruiken van voertuigen dat, structureel, ze konden zelfs een nieuw leven vooruit.

Dat idee gebaseerd op circulaire economie en dat de mensen die het meest direct verband houden met het project naar voren in de bouw met uitgevoerd zijn Multihabitar project, Het is ook vandaag de dag "leitmotiv" een start-up gevestigd in Don Benito (Badajoz). Ecoche je zult zien hoe je eerste prototype gaat om de weg te openen dit jaar door eigen vermogen en de hulp van organisaties zoals de Junta de Extremadura en de Europese Unie.

Tegenwoordig is dit project omvat een multidisciplinaire groep van ongeveer 15 mensen en die, samen met José Milara, Mario Fernández, als coördinator; en José Manuel Gallardo, de overname van de vormgeving daarvan, zijn die in het dagelijks leven; maar ook het komt uit vooruit dankzij het werk ook twee workshops, één Casturera en de andere in Cáceres; of ondersteuning universiteit Extremadura.

Maak van uw auto gebruikt in elektrische autoRecycle uw gebruikte auto motoren lift

Het doel van Ecoche is dat je vervangen elke auto warmtemotor benzine of diesel door een elektromotor. Natuurlijk, de uitdaging is ook voor de systeemintegratie die inherent zijn aan deze auto's als batterijen, omvormers, controllers, etc.

Processing, wanneer het zijn uiteindelijke productie fase is gekomen, kon rond tussen 5.000 en 9.000 euro, maar het kan nog goedkoper Als onderdelen zoals de elektromotoren van een lift hergebruikt. In dat geval zou de prijs dalen tot 2.000 euro: Little meer van wat het betekent om een ​​benzine auto om gas te ondersteunen als brandstof te transformeren.

Ook zou zelfs teruggedraaid motoren worden gebruikt in een grote passie voor recycling, hoewel het proces zelf is al duur en zou niet rendabel zijn.

150 km autonomie is de minimale doelstelling van Ecoche hun ombouwset dat hoewel ze konden variëren in omvang en mogelijkheden volgens de behoeften van de gebruiker, altijd hebben ze de gemeenschappelijke noemer van een eenvoudige integratie.

In feite is het idee van deze start-up extremeña niet blijven in het ontwerpen en ontwikkelen van diverse installatie kits aan te passen aan de meest uiteenlopende voertuigen, maar deze door de vorming van onafhankelijke mechanische staat zijn de extractie motor, uitlaat tank, etc. en vervanging. Deze taak zou uit niet in een fabriek gecentraliseerde productie kan worden uitgevoerd, maar de lokale workshops, in de buurt van het gebied waar het verplaatsen van potentiële klanten, zodat de voet ook zou worden gegeven aan het creëren van een netwerk voor ondersteuning en onderhoud van de voertuigen getransformeerd.

Maak van uw auto gebruikt in elektrische autoOp dit moment, Ecoche werkt met twee prototypes Zij vertegenwoordigen de voertuigtypen die werken in de toekomst een pick-up, om zijn landelijke roeping en ondersteunt een relatief eenvoudige aanpassing van elektrische elementen; en lichte industrie, een voertuigtype veelgebruikte bedrijven in stedelijke gebieden.

De eerste recycling auto, over

De eerste, een Tata Telcosport , is de meest ontwikkelde en binnenkort gecirculeerd door een elektromotor van 37 kW (50 pk), maar het equivalent van een halve cilinder diesel koppel. Het proces begon met het verwijderen van alle elementen die verband houden met de interne verbrandingsmotor, maak dan een 3D-ontwerp van het welke diende als basis voor de systeemintegratie. De motor wordt aangedreven door een batterijpakket gevestigd, in casu in de ladingHet doel van deze locatie is maximale extractie vergemakkelijkt en in enkele minuten verder naar vervanging door een ander herladen. Dit proces kan leiden, eenmaal uitgeput energie en uiteindelijk kiezen voor deze oplossing, hebben een sneller zelfs dan opladen door verbinding te maken van de elektrische reset. Een Israëlisch bedrijf, Better Place, ontwierp een klein netwerk van workshops, zowel in eigen land als Denemarken met het idee om een ​​dergelijke ultrasnelle vervanging elektriciteit aan elektrische Renault en Nissan bereik.

Leaf juist de laatste is het model op het gebied van accu's en, zoals hier, de auto's productie Ecoche polymeer zou lithium, met een vermogen van 23 kW. Momenteel ze worden geleverd door het bedrijf Madrid Albufera Energy Storage. Chargers worden gedragen door Solaria Renewable Energy, gelegen in Caceres; controle zijn in gesprek met Sitec; terwijl een technologische basis universiteit van Extemadura, een spin-off, begint het maken van investeerders zou kunnen eindigen in gebruikte auto's veranderd door Ecoche, hoewel dit zijn eigen ontwikkeling vormt.

Batterijen niet alleen de taak van de levering van elektriciteit aan de motor, maar in een landelijk gebied, zou worden gebruikt om te voldoen moet pompen apparatuur, verlichting, etc.

Gerecycled auto met een motor per wiel

Renault Kangoo aanpassing, in tegenstelling tot de pick-up, die worden gebruikt geen enkele motor, maar tweeEen in elk voorwiel. In de experimentele fase waarin het project een totaal van 14 kW (19 pk), maar het is de bedoeling dat, in aanwezigheid van productie worden bereikt tussen 20 en 40 kW (27 en 55 pk).

Ecoche koos voor de Kangoo voor hun relatieve populariteit. Dus je zou een basismodel hebben waardoor de goedkeuring van de transformatie voor al deze gemonteerd Renault tussen 2006 en 2010. Echter, omdat ze overweegt uitbreiding van het project naar andere industrie met een significante aanwezigheid op de spotmarkt, zoals de Citroën Berlingo.

In de toekomst, die bestemd zijn ze maatwerk gebruikers, en voor zover mogelijk, met groepen die het meer betaalbaar zelfs transformaties. Ecoche heeft de schijnwerpers sinds voorbij in de industrie, in personenauto's (de huidige ontwikkelingen door middel van gezamenlijke modulaire platforms stroomlijnen veel afstemmen van een kit om verschillende modellen) en zelfs de elektriserende classic Populair als de Seat 600, Renault R4 of Citroen 2CV, een formule die is niet ongewoon in andere landen. In feite is de transformatie van de thermische elektrische auto is al aanwezig van Canada naar Latijns-Amerikaanse landen door de Verenigde Staten en Centraal-Europa.

Voorafgaand aan dit project start-up extremeña hebben een andere transformatie van tweedehandse voertuigen zoals XXI Hidronew Jofemar Navarre, gespecialiseerd in de productie van kantoormachines vending.

Op dit moment, Ecoche Het doel is om het Instituut te verduidelijken voor Energy Saving gewijzigd als hun voertuigen zouden kunnen profiteren van de steun voor de aankoop met die nu nieuwe auto's.

Wat begon in een ongedwongen gesprek en aanvankelijk overwogen de transformatie van de gemeentelijke vloot van de stad Castuera (Badajoz), Het zou kunnen worden een perfect voorbeeld van duurzame ontwikkeling De combinatie gaat het hergebruik van middelen en de uitvoering van meer milieuvriendelijke motoren, terwijl een netwerk van winkels in de buurt, die niet alleen instellen van de lokale werkgelegenheid wordt gecreëerd, maar ook kunt reduceren toegevoegd aan het transformatieproces uitstoot. Ecoche ontstaat zelfs spreiden open, open voor iedereen, voor de omzetting en het onderhoud van deze auto's handleiding.

De sleutel zal zijn dan de succesvolle implementatie van elektrische systemen, de resultaten van de campagne micropatronage of crowdfunding die zal lanceren in Ecoche maart en welke doelstellingen uit te breiden investering bijna 70.000 euro waarmee het bedrijf zijn eerste stappen. Naar verwachting zal de financiering te krijgen, kunnen we binnenkort horen van auto's met elektrische harten en exclusief ontwikkeld in Spanje.

U kunt ook geïnteresseerd

- elektrische auto's: voor- en nadelen

- Toekomstige auto's zal lopen met gerecycleerde banden