Hoe werkt het kopen en verkopen van een gebruikte auto om belasting te betalen?

Als u verkocht vorig jaar kocht uw auto of een tweedehands, vergeet dan niet om Hacienda. Deze financiële transactie heeft ook fiscale gevolgen. Met het sluiten van de verklaring rond 2015, vertellen we u wat uw taken.Hoe werkt het kopen en verkopen van een gebruikte auto om belasting te betalen?

Hoewel de verkoop van gebruikte auto's in Spanje een daling met 9,7 procent tot dusver dit jaar heeft geleden, volgens de Nationale Auto Dealers Association (Ancove), de cijfers die het eerste kwartaal van operaties 403.140 sluit , ze zijn niet te verwaarlozen. Maar veel betrokken, vooral als het gaat om transacties tussen individuen, niet wetende dat deze bewegingen tot uiting moet komen bij Belastingvrije, zowel het kopen en verkopen door.

Hoe moeten belasting betalen aan de verkoper van een auto

Als u uw auto verkocht moet u belasting betalen over de inkomstenbelasting (inkomstenbelasting) als de meerwaarden die je verdient. In de praktijk is de verkoop van een voertuig is altijd minder dan de prijs waarvoor in eerste instantie wordt verworven, als een nieuwe auto afschrijft vanaf het moment dat de dealer verlaat. Maar er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld als het gaat om exclusieve voertuigen of collectie, waar als je kunt geld verdienen met de economische transactie. In deze gevallen wordt verkregen ten behoeve Het moet worden geteld als meerwaarden in de 'inkomsten uit spaargelden.

Maar als je te verkopen tegen een lagere prijs, die meestal gebeurt in de meeste gevallen hoeft u niet aan een belasting te betalen voor het geld verdiend. U kunt ook toewijzen kapitaalverlies als de afschrijving van de auto in uw verklaring, aangezien hacienda begrijpt niet dat de daling van de waarde van een voertuig in de tijd is een minderwaarde die het gevolg is om te overwegen.

Hoe je belasting moet betalen de koper van een auto

Aan de andere kant, als je een koper van een gebruikte auto Je hebt een verplichting om zich te vestigen of het gezicht van de overdrachtsbelasting en Stamp Duty (ITP en ADJ). Het totaal te betalen wordt bepaald door een schaal rekening te houden met de hoogste van de bepalingen van de verkoop van het voertuig of vastgesteld door het ministerie van Industrie door een reeks officiële tabellen elk jaar gepubliceerd. Daarnaast houdt het belastingtarief gelden in elke regio kopen voor deze verkoop in aanmerking.

U kunt ook geïnteresseerd

10 auto's tweedehands interessante en goede prijs

Caen de verkoop van gebruikte auto's 9,8 procent

Algemene verkiezingen. BURGERS: Plan Pive ook voor gebruikte auto

Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis

Adblock
detector